אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קנדה רכשה מישראל את טכנולוגיית המכ"מים של כיפת ברזל צילום: רפאל

קנדה רכשה מישראל את טכנולוגיית המכ"מים של כיפת ברזל

המערכת תיוצר בקנדה על ידי חברה מקומית, בסיוע ופיקוח של התעשייה האווירית. המערכת תיפרס, כנראה, בקוטב הצפוני, מה שמעורר את חמתה של רוסיה. שר הביטחון הקנדי: "ללוחמים שלנו מגיע הטוב ביותר ולכן אנחנו רוכשים את הטכנולוגיה הישראלית"

30.07.2015, 12:51 | מיכאל פרל והדס גליקו

משרד הביטחון הקנדי מסר אתמול כי צבא קנדה רכש מישראל את טכנולוגיית המכ"ם שמשמשת את מערכת כיפת ברזל בעסקה של כ-190 מיליון דולר. המערכת תיוצר על ידי יצרנית הנשק הקנדית ריינמטל, בפיקוח וייעוץ של אלתא מערכות – חברה בת של התעשייה האווירית.

במסגרת המכרז שבו זכתה ריינמטל, שמייצרת בין היתר ציוד ביטחוני ורכבים ממוגנים לצבא הגרמני, היא תייצר 10 מכ"מים ותספק לצבא הקנדי שירותי תמיכה למערכת, בשווי כולל של 243 מיליון דולר. ואילו אלתא תוגדר כקבלן משנה שלה בפרויקט.

מערכת כיפת ברזל, צילום: גדי קבלו מערכת כיפת ברזל | צילום: גדי קבלו מערכת כיפת ברזל, צילום: גדי קבלו

המערכת – שאספקתה צפויה ב-2017 - תאפשר לצבא הקנדי לאתר באופן מהיר ומדוייק טילים שישוגרו לכיוון כוחותיו וכן תספק לו יכולת לבקרה אווירית מתקדמת. מעבר לכך, המערכת, שתשולב עם מכ"מים וחיישנים הנמצאים ברשותם של הקנדים, תאפשר לאתר את מקורות הירי ולחשב את מיקום ועוצמת הפגיעה – גם כאשר מדובר במספר מקורות בו זמנית.

"בדומה למערכת המכ"ם הישראלית המוצלחת של כיפת הברזל, המכ"ם הקנדי החדש יאפשר איתור מהיר של אש שנורית לכוחות הצבא הקנדי ותגן עליהם בזמן פעילות צבאית", אמר אתמול שר הביטחון הקנדי ג'ייסון קני בהודעה לעיתונות. אנחנו פועלים לספק לגברים והנשים של צבאנו את הציוד הנדרש כדי לבצע את משימתם בהגנת מדינתם". מאוחר יותר הוסיף קני בציוץ בטוויטר: "ללוחמים שלנו מגיע הטוב ביותר ולכן אנחנו רוכשים את הטכנולוגיה הישראלית".

מוקדם יותר השבוע, חשף שר הביטחון הקנדי כי בכוונתו של משרדו לרכוש לצבא מערכת מכ"ם לטווח בינוני במהלך מסיבת עיתונאים בעיר סנט ז'אן סור רישלייה. השר ציין כי העסקה מדגישה את שיתוף הידע הטכנולוגי בתחום הצבאי בין שתי המדינות.

העסקה צפויה לתרום למתיחות הגוברת בין אוטווה למוסקבה על רקע המשבר המתמשך בין רוסיה למערב, וכן על רקע המחלוקת על הטריטוריה של הקוטב הצפוני. "אנחנו לא פוסלים שימוש במערכת המכ"ם בקוטב הצפוני", אמר אתמול קני בתשובה לשאלה שהפנה אליו ערוץ החדשות וייס ניוז.

על הדאגה הרוסית מפני היכולות החדשות שרכשו הקנדים יעיד גם הסיקור הנרחב של העסקה באתר החדשות הרוסי "ספוטניק", שחשף את הסיפור עוד לפני הרשתות הקנדיות והנחשב לשופרו של הנשיא ולדימיר פוטין.

לאחרונה הכריז פוטין על הגדלה משמעותית של תקציב הביטחון של רוסיה, שנועד לבצע מודרניזציה של מערכות הצבא הרוסי שתושלם ב-2020. חלק גדול מהפרויקט יהיה תגבור היחידות המופנות ללוחמה בחזית הקוטב הצפוני.

ממשלתו של ראש ממשלת קנדה, סטיבן הארפר, נחשבת לאחת התומכות הגדולות של ישראל בעולם. הארפר היה העניק לישראל גיבוי מלא בזמן מבצע צוק איתן בשנה שעברה ולאחרונה הודיע כי הסכם הגרעין של שש המעצמות עם איראן לא יחייב את מדינתו.

תגיות