אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי ההביטאט המקורי?

מי ההביטאט המקורי?

הגעת הביטאט העולמית עלולה להביא למלחמה על סימן המסחר עם הרשת המקומית באותו שם

03.08.2015, 09:03 | אורנה יפת

צרכנים שרכשו עד כה רהיטי הביטאט בישראל וחשבו שהם קונים את רהיטי הרשת הבינלאומית יופתעו לגלות שרק עכשיו - 43 שנה לאחר שרמי מאירוביץ הקים את הביטאט ישראל - מגיע לכאן המותג העולמי . את הזיכיון לפעילות הבינלאומית קיבלה כרמל גרופ, שבבעלות משפחת איתני, שמחפשת לוקיישן בתל אביב לפתיחת חנות ראשונה ב־2016.

הביטאט ישראל שהוקמה ב־1972 מוכרת רהיטי יוקרה שעוצבו בידי מעצבים בינלאומיים ונמכרים במחירים שמיועדים לאלפיון העליון. הרשת הבינלאומית שהוקמה ב־1964 מוכרת את מותג הביטאט בלבד, הממוצב כמותג אמצע ברמות המחירים שלו. ההיתקלות החזיתית הצפויה בין שתי הרשתות בעלות השם הזהה עלולה לעורר מלחמה על סימן המסחר. כרמל גרופ ומאירוביץ סירבו להגיב.

סניף של הביטאט העולמית סניף של הביטאט העולמית סניף של הביטאט העולמית

"גם אם הביטאט ישראל לא תתנגד לרישום סימן המסחר של הרשת העולמית, יכולה להתעורר התנגדות מצד רשם החברות כדי להגן על הצרכן מפני בלבול בין שתי הרשתות", מסביר עו"ד אבי אורדו, שותף במשרד ש. הורוביץ ושות' המתמחה בדיני קניין רוחני וסימני מסחר.

"אם יוכח חוסר תום לב של הביטאט ישראל, כלומר שהיא ידעה על קיום הביטאט העולמית, והביטאט העולמית תוכיח שהפעילות בארץ היתה קטנה ולא הצדיקה התייחסות, הסיכוי של הביטאט העולמית לנצח גבוה. מנגד, הביטאט ישראל יכולה למנוע את הכניסה של הביטאט העולמית באותו השם, שכן כבר יש לה סימן מסחר הרשום על שמה".

תגיות