אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אדם נשך רובוט: מסעו של היצ'בוט הגיע לסיומו בפילדלפיה

בשולי הרשת

אדם נשך רובוט: מסעו של היצ'בוט הגיע לסיומו בפילדלפיה

לפני כשנה יצא לדרך פרויקט מרתק - רובוט חסר יכולת תנועה עצמאית תפס טרמפים לאורכה ורוחבה של צפון אמריקה. הרעיון היה ללמוד על התנהגות אנושית וטוב ליבם של זרים. אבל כאשר הגיע לפילדלפיה, אדם לא ידוע פגע ברובוט וטרפד את הפרויקט

03.08.2015, 15:56 | נמרוד צוק
לפני כשנה, ב-27 ביולי 2014, נוסע לא שגרתי יצא לטיול הגדול של חייו - טיול שהגיע בשבת לסופו הטראגי. הנוסע היה הטרמפיסט הרובוטי HItchbot, ששוגר למסע ברחבי ארה"ב וקנדה כחלק מניסוי חברתי שרצה לבדוק עד כמה בני האדם הם בריות טובות לב, ויהיו מונים לעזור לרובוט חסר ישע והגנה שנקרה בדרכם. במשך קצת יותר משנה זה אכן מה שקרה, עד שבסוף השבוע אדם לא ידוע גרם לרובוט לנזק שאינו בר תיקון.

קראו עוד בכלכליסט

ימיו האחרונים של היצ'בוט מתועדים בארבעה ציוצים שמפעיליו פרסמו בחשבון הטוויטר שלו: ב-1 באוגוסט הועלתה תמונה שהוא צילם במרינה, עם הכיתוב "החוף המזרחי היה נהדר, אבל עתה הגיע הזמן לנוח מערבה. אני חולם על קליפורניה". מאוחר יותר באותו יום צייץ אדם בשם ג'סי וולנס "לקחתי טרמפ את הרובוט הטרמפיסט! הלילה הזה נהיה ממש מוזר", ציוץ שגם שותף בחשבון של היצ'בוט.

הצוות נפרד מהיצ הצוות נפרד מהיצ'בוט הצוות נפרד מהיצ

לא ידוע מה קרה להיצ'בוט לאחר שירד מהרכב של וולנס. ב-2 באוגוסט התפרסם הציוץ: "הגוף שלי ניזוק, אבל אני ממשיך לחיות עם כל החברים שלי. לפעמים דברים רעים קורים לרובוטים טובים". בהמשך היום פורסם ציוץ נוסף, שהציג את היצ'בוט יושב בכסא וסביבו אנשי הפרויקט, בליווי הטקסט "המסע שלי חייב להסתיים כעת, אבל האהבה שלי לאנושות לא תיגמר לעולם. תודה רבה חברים". בפוסט שפורסם בבלוג הפרויקט נכתב כי הרובוט הספיק לבלות שבועיים בארה"ב, כשהוא מבקר בבוסטון, סיילם, ניו יורק ומספר יעדים נוספים, ואבל שבביקורו בפילדלפיה הוא נפל קורבן לונדליזם.

כל הדרך מנובה סקוטיה

היצ'בוט הוא רובוט נטול יכולות תנועה עצמאיות, המופעל באמצעות טאבלט ושבב ארדואינו פשוט. כשאין לו מארחים נדיבים שיטעינו אותו, הוא מקבל אספקת חשמל מלוחות סולאריים. הנהגים שבחרו לתת לו טרמפ קיבלו הפניה לאתר שכולל הוראות כיצד יש לטפל בו ואיפה נמצאת התחנה הבאה אליה הוא צריך להגיע, הרובוט כן, עם זאת, יודע לנהל שיחות עם הנהגים המארחים באמצעות טכנולוגיית פענוח דיבור ותוכנת הצ'ט הממוחשב Cleverbot.

מדי חצי שעה היצ'בוט שיגר למפעיליו צילום של הסביבה בה הוא נמצא. רבים מצילומים אלו פורסמו בחשבונות הטוויטר והאינטסגרם שלו, שזכו לעשרות אלפי עוקבים. במהלך השנה הספיק היצ'בוט לחצות את קנדה (10 אלפי ק"מ ב-26 יום ו-19 טרמפים שונים), לבקר באירופה (גרמניה והולנד) ולבלות את השבועיים האחרונים בארה"ב - טיול שהיה אמור להביא אותו מהחוף המזרחי לקליפורניה.

הפרויקט, מבטיחים האנשים שמאחורי היצ'בוט, עדיין לא נגמר: "אנו יודעים שהרבה מהמעריצים שלנו יהיו מאוכזבים ממה שקרה, אבל אנו מבטיחים להם שזה לא הסוף. אנו לא מתכוונים לנסות לאתר את האנשים שפגעו ברובוט או להגיש תלונה למשטרה, אלא מתמקדים כרגע בבחינת השאלה "מה אפשר ללמוד מזה" וחושבים על הרפתקאות עתידיות נוספות שיחברו בין בני אדם לרובוטים".

תגיות