אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Light: הסטארט-אפ שרוצה להפוך את הסמארטפון למצלמה מקצועית צילום: light.co

פורצי הדרך

Light: הסטארט-אפ שרוצה להפוך את הסמארטפון למצלמה מקצועית

הסטארט-אפ האמריקאי גייס השבוע כ-25 מיליון דולר, עבור טכנולוגיה שתאפשר לסמארטפון לצלם תמונות באיכות של עד 52 מגה-פיקסל. עד כה רק נוקיה הצליחה לייצר חיישן בעל הפרדה גבוהה לטלפון

03.08.2015, 15:53 | רפאל קאהאן

הסמארטפון אומנם הפך למצלמה הנפוצה והפופולרית ביותר עבור הרוב המוחלט של המשתמשים, במיוחד עבור בעלי מכשירים כגון הגלקסי S6, אייפון 6 או LG G4, אבל עבור אלה המחפשים איכות של מצלמת DSLR, הסמארטפון אינו מספק. עכשיו הסטארט-אפ האמריקאי הצעיר Light טוען שהוא הצליח לפתור את הבעיה. החברה השלימה השבוע גיוס של 25 מיליון דולר, לאחר שכבר גייסה 10 מיליון דולר בעבר.

קראו עוד בכלכליסט

החברה פיתחה מערכת חיישנים ועדשות שמאפשרים לסמארטפון לצלם תמונות באיכויות של DSLR ובהפרדה של עד 52 מגה-פיקסל. הטכנולוגיה מתבססת על שילוב של מספר עדשות וחיישנים שעובדים במקביל, במקום חיישן ועדשה בודדת. מספר חברות ניסו לפתח פתרון דומה, כמו HTC ששילבה במכשיר One M8 חיישן כפול. אבל החיישן עצמו עדיין סיפק הפרדה ברמה נמוכה, והחברה זנחה לבסוף את הטכנולוגיה דור לאחר מכן.

הפיתוח החדשני של לייט, צילום: light.co הפיתוח החדשני של לייט | צילום: light.co הפיתוח החדשני של לייט, צילום: light.co

הפיתוח של לייט מאפשר לכל יצרן להטמיע בין 6 ל-11 עדשות במכשיר בודד ולאפשר תוך כך איכות הפרדה הרבה יותר גבוהה ממה שניתן לקבל בחיישן אחד. הרעיון של לייט אינו חדש - שילוב של מידע ממספר נקודות צפיה מוכר היטב בתחום האופטיקה, במיוחד בתחום הלווינים והטלסקופים. עם זאת, זאת הפעם הראשונה שחברה מנסה לשלב פתרון כזה במוצר כיס מסחרי.

לייט, כמובן, אינה החברה הראשונה שטוענת שהצליחה להפוך סמארטפון למצלמת DSLR, אם כי החברות האחרות השתמשו בפיתוחים שונים. כך למשל,  סוני הציג בשנה שעברה עדשה חיצונית עם זום אופטי וחיישן מתקדם שניתנת להרכבה על כל סמארטפון. נוקיה מצידה ידועה בטכנולוגיה ה-PureView שלה, שהגיעה בשיאה לסמארטפון עם חיישן באיכות 41 מגה-פיקסל. חברות אחרות, כגון Camlet, מציעות מחבר ל-DSLR שמאפשר לשלוט במצלמה דרך סמארטפון או טאבלט - פתרון מגושם אך מעניין. חברת BeastGrip מצידה פיתחה מסגרת שמאפשרת להשתמש בעדשות מקצועיות עם כל סמארטפון, אך גם כאן לא מדובר בפתרון אלגנטי במיוחד.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
בלוף! חיישן גדול יותר תמיד ייתן תמונה איכותית יותר. זה חוק הפיזיקה, אי-אפשר לעקוף אותו
אם טכנולוגיה תאפשר לדחוס 52 מגה-פיקסל לחיישן קטנתן או לכמה חיישנים, הרי שניתן יהיה להטמיע אותה טכנולוגיה גם בחיישן ענק של מצלמת רפלקס מקצועית ,- כלומר, שוב, תמונה ממצלמת רפלקס תהיה לאין שיעור איכותית יותר. ככלל, צוואר הבקבוק היום זאת לא ההפרדה (כמות הפיקסלים), כי בשביל תמונה בפייס או באינסטושגם 2 מגה-פיקסל - זה יותר מדי, אלא באיכות, בטוהר התמונה הענקית במתקבלת מכל הפיקסלים האלה. ככלל, עדיף פחות פיקסלים, ומלבד שכל פיקסל יהיה גדול יותר - או אז מידע שיתקבל ממנו יכיל יותר פוטונים של אור, ופחות "רעש" דיגיטלי, - שהוא האוייב של מצלמות קטנות. באופטיקה הסיפור עוד יותר סבוך, אך כלל אצבע גם שם - ככל שעדשה גדולה יותר (פיזית ובמשקל) - כך תמונה ממנה היא איכותית יותר.
יגאל  |  04.08.15