אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סלינגר: תושק פוליסה אחידה בביטוח בריאות וסיעוד בקופות החולים צילום: עמית שאבי

סלינגר: תושק פוליסה אחידה בביטוח בריאות וסיעוד בקופות החולים

כיום רוכשי ביטוח סיעודי דרך קופת החולים לא יכולים לעבור מקופה לקופה ולהמשיך את הביטוח שלהם, וחברות הביטוח לא חייבות לקבלם. הביטוח האחיד יעזור לחולים מבוגרים הנמצאים בסיכון להפוך לסיעודיים, אותם חברות הביטוח לא ששות לקבל וגובות מהם מאות שקלים ויותר

04.08.2015, 13:29 | שאול אמסטרדמסקי
המפקחת על הביטוח דורית סלינגר הודיעה היום אחרי חודשים רבים של דחייה על השקת ביטוח סיעוד אחיד דרך קופות החולים. כיום מי שרוכש ביטוח סיעודי דרך קופת החולים לא יכול לעבור מקופה לקופה ולהמשיך את הביטוח שלו, אלא נאלץ לוותר עליו ולנסות לרכוש ביטוח סיעודי חדש דרך הקופה החדשה. אלא שבגלל שהביטוחים האלה הם למעשה של חברות הביטוח הפרטיות, וקופות החולים הן רק הצינור דרכו נרכש הביטוח, חברות הביטוח לא מחויבות לקבל את כל מי שעובר מקופה לקופה. המצב הזה פוגע בעיקר בחולים המבוגרים, כאלה שכבר נמצאים בסיכון להפוך לסיעודיים, שכן הם לא יכולים לעבור לקופה אחרת מבלי לאבד את הביטוח שלהם.

קראו עוד בכלכליסט

הביטוח הסיעודי האחיד החדש לקופות החולים יפתור את המצב הזה. מעתה כל ארבע הקופות ישווקו את אותו ביטוח בדיוק, עם אותו הכיסוי, כשהתחרות ביניהן תהיה רק על המחיר ועל השירות. הביטוח החדש יכלול כיסוי שדומה לזה שניתן כיום למבוטחי קופת חולים כללית שיש להם ביטוח סיעודי (כ-2 מיליון אנשים).

כלומר, במקרה של חולה שיהפוך לסיעודי ויישאר לגור בביתו, הביטוח ייתן לו כ-5,000 שקל בחודש, ואם הוא יאושפז במוסד סיעודי הוא יקבל 10,000 שקל בחודש. בכל מקרה, התשלום יהיה עד חמש שנים בלבד. לאחר חמש שנים הביטוח יפסיק לשלם. עם זאת, על פי נתוני משרד הבריאות, תוחלת החיים הממוצעת של חולים סיעודיים היא שלוש שנים.

פתרון חלקי לאנשים ששילמו על ביטוח ממקום העבודה ונותרו ללא זכויות

 

במקביל, המפקחת על הביטוח נותנת פתרון, גם אם מצומצם, לאנשים מבוגרים ששילמו כל החיים על ביטוח סיעודי דרך מקום העבודה ונותרו כעת ללא מענה לאחר שהאוצר אסר על המשך מכירת הביטוחים הללו. הבעיה של האנשים האלה היא שהם מבוגרים מדי ונמצאים בסיכון גבוה להפוך לסיעודיים ולכן וחברות הביטוח לא יהיו מוכנות לקלוט אותם באופן פרטי אלא תמורת תשלום גבוה מאוד כל חודש, שיכול להגיע לאפילו יותר מאלף שקל בחודש.

קשישים סיעודיים (ארכיון). חלקם נפלו בין הכיסאות ונותרו ללא כל מענה, למרות ששילמו כל חייהם, צילום: אוראל כהן קשישים סיעודיים (ארכיון). חלקם נפלו בין הכיסאות ונותרו ללא כל מענה, למרות ששילמו כל חייהם | צילום: אוראל כהן קשישים סיעודיים (ארכיון). חלקם נפלו בין הכיסאות ונותרו ללא כל מענה, למרות ששילמו כל חייהם, צילום: אוראל כהן

לכן, סלינגר מנחה כעת את קופות החולים כי אותם אנשים מבוגרים, (מעל גיל 60) שמחזיקים או החזיקו עד לאחרונה בביטוח סיעודי קבוצתי דרך מקום העבודה, שמתבטל בימים אלה (או התבטל בחמש השנים האחרונות), יוכלו להצטרף לביטוח הסיעודי של קופות החולים מבלי שיצטרכו למלא טופס של הצהרת בריאות. כלומר, שהביטוח הסיעודי של הקופה יהיה חייב לקבל אותם, גם אם הם בקבוצת סיכון משמעותית להפוך לסיעודיים.

עם זאת, אנשים אלה ישלמו מחיר גבוה יותר עבור הביטוח הסיעודי (כ-300 שקל בחודש עבור המבוגרים שבהם), והכיסוי שלהם יהיה נמוך יותר. הם יקבלו 3,000 שקל בחודש אם ימשיכו לגור בבית בתור סיעודיים או 4,500 שקל אם יאושפזו במוסד סיעודי.

לרשות אנשים שהביטוח הקבוצתי שלהם כבר הסתיים בחמש השנים האחרונות יעמוד חלון הזדמנויות של ארבעה חודשים להצטרף לביטוח האחיד של קופות החולים. לאחר מכן, אם בשלוש השנים הראשונות הם יהפכו לסיעודיים בגלל מחלה קודמת שהיתה להם (למשל, אוסטיאופורוזיס), הם יצטרכו לחכות שבעה חודשים יותר מהאחרים עד שיתחילו לקבל את התשלום החודשי. אחרת, אם יהפכו לסיעודיים בגלל אירוע חדש (למשל, שבץ מוחי), יחכו רק חודשיים כמו כולם.

מי שבחמש השנים האחרונות איבד את הביטוח הסיעודי הקבוצתי שלו והפך לסיעודי בתקופה הזו, לא יוכל להצטרף לביטוח החדש של קופות החולים. אנשים אלה למעשה נפלו בין הכיסאות הבירוקרטיים ונותרו ללא כל מענה, למרות ששילמו כל חייהם.

השינויים האלה אמורים להיכנס לתוקף במחצית השנייה של 2016. 

במקביל, המפקחת על הביטוח הודיעה כי מפברואר הקרוב חברות הביטוח הפרטיות יחויבו להשיק ביטוח בריאות אחיד בתחום בחירת רופא מנתח באופן פרטי, כך שהצרכנים יוכלו להשוות ביתר קלות בין חברות הביטוח ועיקר התחרות ביניהן תהיה על המחיר, ועל רשימות הרופאים.

המהלך הזה אמור להיות מקביל למהלך שיתרחש דרך חוק ההסדרים, שיחייב גם את קופות החולים להציע ביטוח משלים אחיד לבחירת רופא מנתח באופן פרטי, כך שהוא אמור לגרום לאנשים שמחזיקים גם בביטוח פרטי וגם בביטוח של קופת החולים להבין שמדובר בכפל ביטוח ולוותר על אחד מהם.

הרפורמה הזו אמורה להיכנס לתוקף בפברואר הקרוב.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
סיעודי 3 שנים - איינו נכון
מצפים שמי שהוא סיעודי יבריא או ימות לאחר 3 שנים, נתון שסיעודי מחזיק מעמד 3 שנים איינו מבוסס , אם כבר אז המחקרים מראים 5 שנים ויש שיותר ,שכנתי נפטרה בגיל 85 בערך והייתה סיעודית למעלה מ7 שנים, שוב עושים צחוק מהאנשים, זורקים להם פירורים עם צפרדעים , האם זה לא הוצאת כספים מאנשים למטרת עזרה שלא תיתממש לכאורה.
שרה , ירושלים  |  16.09.15
4.
באופן פרדוקסלי, דווקא אלה הזקוקים ביותר לביטוח הסעודי הם המקופחים
מאוד מאכזב, כי לאחר גמגום של כשנתיים, זה מה שהוציאה סלינגר מתחת ידיה. מדוע צריך תמיד, לחשוב רק על טובת חברות הביטוח הפרטיות? באופן פרדוקסלי, דווקא אלה הזקוקים ביותר לביטוח הסעודי הם המקופחים. מה עם יוזמת סגן השר ליצמן? הוא הציע עוד לפני שתי קדנציות - בלי טובות של חברות הביטוח החמדניות - להוסיף 0.5% למס הבריאות ולכלול את כל תושבי ישראל בביטוח סיעודי.
מודאג  |  04.08.15
לכל התגובות