אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הסייבר Safe-T בוחנת הנפקה בתל אביב צילום: שאטרסטוק

בלעדי לכלכליסט

חברת הסייבר Safe-T בוחנת הנפקה בתל אביב

חברת אבטחת המידע הקטנה מהרצליה שוקלת לבצע הנפקה בהיקף של 50 מיליון שקל לפי שווי של כ־200 מיליון שקל. התוכנית: לגדול לשווי שיצדיק בעתיד הנפקה גם בארה"ב

05.08.2015, 06:51 | ניר צליק

החלום הרטוב של יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה, עשוי להתגשם. Safe-T, חברת אבטחת המידע הישראלית, בוחנת הנפקה של כ־50 מיליון שקל לפי שווי של כ־200 מיליון שקל. כך נודע ל"כלכליסט".  

קראו עוד בכלכליסט

את ההנפקה, אם אכן תצא לפועל, צפויה להוביל כלל חיתום. ביינארט מנסה בתקופה האחרונה לבסס את בורסת תל אביב כתחנת מעבר לחברות מתחום הטכנולוגיה בדרך להנפקה בוול סטריט, כאשר היקף ההנפקה כמו גם השווי שלהן, עדיין אינם מתאימים להנפקה בנאסד"ק, אולם החברות יוכלו לבנות את עצמן במהלך כמה שנים ואז להגיע למצב שבו יכולו לבצע הנפקה גם בארצות הברית.

אם אכן תצליח לבצע את ההנפקה, Safe-T תהיה החברה השלישית שמנפיקה מניות בבורסת תל אביב השנה, והיא תצטרף ל חברת הנדל"ן ויתניה, שגייסה כ־100 מיליון שקל לפי שווי של 460 מיליון שקל, ולחברת התשתיות אורון, שגייסה 54 מיליון שקל לפי שווי של 225 מיליון שקל.

המייסד: האקר מגיל 13

Safe-T בגלגולה הנוכחי הוקמה ב־2013 על ידי אמיר מיזהר ושחר דניאל, כאשר הראשון משמש כמנהל התוכנה ואילו השני כמנכ"ל. מיזהר עסק בפיתוח תוכנות מסחריות כבר כשהיה בן 13, הוא האקר אתי מומחה, וכיום מחזיק בפטנטים רבים בתחום של העברת נתונים על גבי רשתות תקשורת. ב־2007 הוא הקים את eTouchware, ששמה שונה לאחר מכן ל־Safe-T. דניאל היה מנהל תוכנה בפריים־סנס, ראש תחום הפרויקטים בלוג'יק ומנהל פרויקט בחברת אלביט מערכות לפני שהצטרף ל־Safe-T.

עד היום החברה גייסה כ־5 מיליון דולר, כאשר המשקיע הגדול בחברה הוא קיבוץ סאסא, שהיה אחד מלקוחותיה הראשונים כבר ב־2009 כאשר Safe-T סיפקה שירותי אבטחה לחברת המיגון פאלסן סאסא ולפאלסן תוכנה. מלבד יזהר ודניאל יושבים בדירקטוריון Safe-T שלושה נציגים של קיבוץ סאסא: אילן שוורץ, מנכ"ל סאסא אחזקות, ערן זיו, שהוא בעל ניסיון עשיר בהייטק, ורמי זיו, שהוא גזבר הקיבוץ.

Safe-T, שמשרדיה נמצאים בהרצליה, עוסקת בהגנה על קבצים והעברתם בתוך הארגון, הן באמצעות שרתים מקומיים והן באמצעות מחשוב ענן. היא מחזיקה בשני קווי מוצרים עיקריים, האחד נועד להגן על רשתות בפני חדירות סייבר ואילו המוצר השני של החברה עוסק בהעברת מידע מאובטח בתוך הארגון. בחברה מועסקים כיום 18 עובדים בלבד, והכנסותיה מוערכות ב־10–5 מיליון דולר בשנה.

לחברה יש כ־40 לקוחות בישראל ובארה"ב, בהם חברות ביטוח, ארגונים פיננסיים, מוסדות בריאות, אוניברסיטאות, ארגוני ביטחון ציבוריים, יצרנים וחברות טכנולוגיה. עם לקוחותיה נמנים בית ההשקעות פסגות, אי.סי.איי, מכון ויצמן, אוניברסיטת חיפה, בית החולים הדסה, ישקר, שומרה ביטוח, הכשרת הישוב, גיוון אימג'ינג, בלקסטון גרופ ו־show industries.

על מידת הצלחתה של Safe-T מעידה כניסתה השנה לרשימת ה־Cool Vendors של גרטנר — רשימת סטארט־אפים מבטיחים עולמית הכוללת גם ייצוג נאה של חברות ישראליות.

לבד מ־Safe-T מופיעות ברשימה השנה עוד 14 חברות הזנק ישראליות, חלקן מתחום הסייבר. הרשימה כוללת את Nativeflow, שעוסקת בהצפנת המידע הארגוני באפליקציות סטנדרטיות על גבי הסמארטפונים של העובדים, ואת ThetaRay, שעוסקת בזיהוי אנומליות ברשת הארגונית כדי להתריע בשלב מוקדם מפני התקפות סייבר לא מוכרות.

חברת סייבר נוספת שמופיעה ברשימה היא ICS2, שמספקת פתרון הגנת סייבר למגזר התעשייתי, פעילות שמהווה קטגוריה נפרדת בעולם הסייבר. ברשימה מופיעה גם חברה צעירה ובשלב החסוי של פעילותה, Illusive Networks, שהוקמה על ידי כמה מבוגרי צ'ק פוינט.

עמידה בדרישות רגולציה

הפלטפורמה של Safe-T מספקת חבילת הגנה מקיפה וחזקה במיוחד לאבטחת המידע הארגוני, עם ארכיטקטורת מערכת ייחודית שנועדה להגן על המידע שנשלח בתוך הארגון ומחוצה לו, בצורה פשוטה, יעילה וחסכונית, תוך עמידה בדרישות רגולציה שונות ומדיניות IT ארגונית.

אחת החברות הדומות ביותר ל־Safe-T היא WatchDox הישראלית שנמכרה לבלקברי ב־100 מיליון דולר באפריל 2015. WatchDox עוסקת באבטחת מסמכים עבור ארגונים. רכיב התוכנה שלה נמצא על המסמכים של לקוחותיה, מה שמאפשר לנטר את הפעילות על הקובץ ולנהל את הגישה אליו. המערכת של WatchDox, שיושבת על מחשוב הענן או על מרכז הנתונים הארגוני, מעניקה הרשאה ספציפית לכל משתמש וחוסמת את הגישה למסמך במקרה של דליפה.

סייבר (אילוסטרציה) סייבר (אילוסטרציה) סייבר (אילוסטרציה)

תגיות