אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וולינגטון רכשה מניות פיוניר לפי שווי של חצי מיליארד דולר צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

וולינגטון רכשה מניות פיוניר לפי שווי של חצי מיליארד דולר

ענקית ההשקעות האמריקאית שמתמקדת בכניסה לחברות המצויות על סף הנפקה רכשה מניות של חברת סליקת האשראי הישראלית תמורת 50 מיליון דולר. המהלך יקדם את פיוניר, שנערכת להנפקה בנאסד"ק ב־2016 לפי שווי שעשוי להגיע ל־800 מיליון דולר

06.08.2015, 08:14 | גולן חזני

מהלך אסטרטגי משמעותי לחברת כרטיסי האשראי הנטענים הישראלית פיוניר (Payoneer), המתקרבת להנפקה בנאסד"ק. ל"כלכליסט" נודע כי ענקית ההשקעות האמריקאית וולינגטון (Wellington) רכשה בימים האחרונים נתח בהיקף לא ידוע ממניות פיוניר מידי המשקיעים הקיימים והמייסדים בהשקעה של כ־50 מיליון דולר. פיוניר נערכת להנפקה כבר מ־2014, ועל פי הערכות, ההנפקה בנאסד"ק צפויה להתבצע במחצית הראשונה של 2016 לפי שווי מוערך של 800 מיליון דולר ואף יותר. שווי פיוניר ברכישת המניות על ידי וולינגטון לא נמסר, אולם הוא מוערך בחצי מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

וולינגטון היא אחת מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם ומנהלת נכסים בהיקף של טריליון דולר, ובתחום ההייטק היא מתמקדת על פי רוב בכניסה לחברות המצויות על סף הנפקה, ומסייעת להן במהלך. היוזמה להשקעה באה מצדה של וולינגטון, כשלמהלך היו שתי אפשרויות ביצוע: השקעת הכסף לתוך פיוניר תמורת הקצאת מניות או רכישה מבעלי המניות. פיוניר, שבה הושקעו עד היום 53 מיליון דולר בלבד, איננה זקוקה להון נוסף מאחר שהיא רווחית והכנסותיה בשנה האחרונה מוערכות בעשרות מיליוני דולרים.

אקזיט ראשון ליובל טל

בעלי המניות בפיוניר החליטו למכור נתח מאחזקתם כדי לאפשר את המהלך, לאור החשיבות בכניסה אסטרטגית של גוף כמו וולינגטון לחברה. זוהי הפעם הראשונה שיובל טל, מייסד ונשיא פיוניר, מבצע אקזיט בחברה שהקים. עם המשקיעים בפיוניר נמנים הקרנות כרמל ונצ'רס, גריילוק וססקואנה, חברת הביטוח הסינית פינג אן, יגאל אהובי וזוהר גילון. כרמל היתה ותישאר גם לאחר העסקה בעלת המניות הגדולה בחברה, ואבי זאבי, מנהל שותף בכרמל, משמש כיו"ר פיוניר.

פיוניר, שנוסדה ב־2005, מעסיקה כיום 450 עובדים, מתוכם 400 בישראל והיתר בארה"ב, סין, גיברלטר ועוד. הנהלת פיוניר ממוקמת בארה"ב וכמנכ"ל משמש סקוט גאליט האמריקאי שהיה בכיר במסטרקארד העולמית.

יובל טל, צילום: עמית שעל יובל טל | צילום: עמית שעל יובל טל, צילום: עמית שעל

השקעה בטבע ומיילן

וולינגטון השקיעה בתחילת העשור הקודם ברכישה של מניות ישראליות כמו טבע וקומברס, אולם זו השקעה אסטרטגית ראשונה שלה בחברה ישראלית פרטית לקראת הנפקה. גם היום מחזיקה וולינגטון במניות טבע ומיילן שאותה ביקשה טבע לרכוש. ב־2006 סיכמה וולינגטון על שיתוף פעולה עם חברת הקרנות להק של בנק הפועלים.

הפלטפורמה שפיתחה פיוניר מאפשרת העברת תשלומים מאובטחים באינטרנט ואפשרויות תשלום מגוונות, הכוללות שימוש בכרטיסי אשראי, ארנקים אלקטרוניים, חיובים מיידיים (Debit) ואף ביצוע של העברות בנקאיות לכל רחבי העולם.

נכון להיום, פיוניר פועלת ביותר מ־200 מדינות שונות ומציעה את שירותיה למגוון עסקים, החל מחברות גדולות, חברות טכנולוגיה ומסחר אלקטרוני ועד עסקים קטנים. פיוניר עובדת עם יותר ממיליון מקבלי תשלומים מרחבי העולם ומדורגת בין 100 המקומות הראשונים בדירוג החברות המציעות שירותים פיננסיים של Fortune 500.

בניגוד לפלטפורמות תשלום אחרות הקיימות בשוק, ההתמקדות של פיוניר היא במתן מענה תשלומים לעסקים עצמם עם התחשבות בעמלות השונות הנגבות עבור ההעברות השונות. גם פעולה זאת מגיעה מתוך המטרה להפוך את הפלטפורמה לנגישה ולאפשרות הטובה ביותר עבור עסקים גדולים וקטנים כאחד.

הקשר לחיסול אל־מבחוח

ב־2010 זינקה פיוניר לכותרות בעולם עם פרסום חשדות כי נעשה שימוש בכרטיסי האשראי שלה במהלך חיסול בכיר חמאס מחמוד אל־מבחוח במפרץ הפרסי. בסוף 2014 רכשה פיוניר מחלק מעובדיה אופציות שהגיעו לידי מימוש בהיקף שלך 1.5 מיליון דולר במיני־אקזיט נדיר בהייטק הישראלי, שמתבצע בעיקר בקרב חברות מבוססות ורווחיות. אופציות אלה חזרו לקופת פיוניר.

תגיות