אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שופרסל תשווק בשר תחת המותג הפרטי צילום: אוראל כהן

שופרסל תשווק בשר תחת המותג הפרטי

אחרי שנכנסה לקטגוריית החלב באמצעות המותג הפרטי, בעוד שבועיים תחל שופרסל לשווק באמצעותו גם בשר טרי מיובא. הנפגעות הישירות: תנובה ומשחטת דבאח

05.08.2015, 20:51 | נורית קדוש

שלושה חודשים בלבד אחרי שהשיקה מוצרי חלב תחת המותג הפרטי, נערכת שופרסל להרחבה אסטרטגית נוספת של המותג הפרטי, ובעוד כשבועיים תתחיל לשווק בשר תחת מותג שופרסל. ל"כלכליסט" נודע כי הרשת תייבא בשר טרי מארגנטינה, במחיר שצפוי להיות נמוך לפחות בכ־10% ממחיר הבשר הטרי הנמכר בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

השקה מוצלחת של המוצר הרגיש הזה עשויה לשמש עדות לרצינות כוונתה של שופרסל להרחיב את פעילות המותג הפרטי לכדי 25% מנפח מכירותיה בתוך שלוש שנים.

המהלך הזה מהווה פתיחת חזית נוספת נוספת נגד תנובה, השחקנית המשמעותית בשוק הבשר הטרי ומוצרי החלב, לאחר שבחודשים האחרונים נפגעה מהחלטת שופרסל להיכנס עם המותג הפרטי לשוק החלב. נפגעת נוספת היא משחטת דבאח, שמהווה ספק מרכזי של בשר טרי בישראל.

קרטוני החלב של שופרסל, הנמכרים בשקל פחות מהחלב של תנובה, והשמנת המתוקה והגבינות הצהובות של מותג שופרסל נגסו בנתח השוק של תנובה. לפי הערכות, נטו תייבא עבור שופרסל את הבשר הטרי. מדובר בניסיון שני של הצדדים לשתף פעולה, לאחר שנטו היתה אמורה להיות שותפה של שופרסל בכניסה לתחום החלב, ולייבא עבורה את הגבינות הצהובות, אולם ברגע האחרון חזרה בה שופרסל ונכנסה לשותפות עם וילי פוד.

נטו, שכבר התחייבה לרכישת מכסת גבינות צהובות ללא מכס, השיקה את הגבינה בכל רשתות השיווק. נטו עצמה החלה לפני חמישה חודשים לייבא בשר טרי מארגנטינה.

מותג החלב של שופרסל, צילום: הילה ספאק מותג החלב של שופרסל | צילום: הילה ספאק מותג החלב של שופרסל, צילום: הילה ספאק

על פי הערכות, המחיר שתשלם שופרסל עבור הבשר יקנה לה רווחיות גולמית גבוהה, למרות עלויות ההטסה הגבוהות. פערי המחיר בשוק העגלים המיובאים לגידול ולשחיטה בישראל נובעים בעיקר מהעלויות הגבוהות של הכשרת החלק האחורי של הפרה. עלויות אלה נחסכות מהיבואן הרוכש רק את החלק הקדמי. לעומת זאת, המגדלים בישראל נדרשים לשאת גם בעלויות ההכשרה הגבוהות של החלקים האחוריים.

המותג הפרטי, המהווה את אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של שופרסל, הגיע בחצי שנה האחרונה ל־15% ממכירות שופרסל, ומשקף כ־1.65 מיליארד שקל במונחים שנתיים. הרשת הציבה לעצמה יעד להרחיב את פעילות המותג הפרטי עד כדי 25% ממכירותיה בתוך שלוש שנים. המותג הפרטי אמנם מסייע לרשת לשפר את הרווחיות הגולמית שלה, שכן רווחיותו גבוהה מזו של המותגים המובילים, אולם חיזוק משמעותי שלו צפוי לגבות מהרשת מחיר בשורת ההכנסות, שכן מחיריו לצרכן נמוכים מאלה של יתר המותגים.

מלבד זאת, חיזוק משמעותי של המותג הפרטי עשוי לגרום לחוסר שביעות בקרב ספקי המותגים המובילים, והם עלולים להעדיף לתמוך ברשתות מתחרות עם הנחות ייחודיות. עם זאת, בשופרסל מעריכים כי הרווחיות הגולמית מכלל מוצרי המותג הפרטי תסייע לשיפור רווחיות הרשת.

על פי נתוני ארגון מגדלי בקר לבשר, צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 114 אלף טון בשר בשנה. 70 אלף טון הם של בשר קפוא והיתר טרי. צריכת בשר הבקר הממוצעת לנפש היא 15 ק"ג בשנה, מהם 43% בשר טרי ו־57% בשר קפוא.

משופרסל סירבו להגיב.

תגיות