אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ונצואלה: עכשיו גם הבירה אוזלת צילום: איי פי

ונצואלה: עכשיו גם הבירה אוזלת

יצרנית הבירה הגדולה במדינה, סרבסריה פולאר, נאלצת לסגור את מפעליה בשל מחסור בשעורה ובמרכיבים תושב קראקס: "התחלתי לשתות בירה כשהייתי בן 13, זו הדת שלנו"

09.08.2015, 15:14 | שירות כלכליסט
בוונצואלה עומדת להיגמר גם הבירה. יצרנית הבירה הגדולה במדינה, סרבסריה פולאר (Cerveceria Polar), החלה לסגור חלק מהמבשלות והגבירה את התסכול נרחב בקרב הצרכנים במדינה הסובלת גם ככה ממחסור במשאבים רבים.

קראו עוד בכלכליסט

החברה, שאחראית להפצת 80% מהבירות בוונצואלה, הודיעה כי בשל מחסור בשעורה ובמרכיבים אחרים היא נאלצת לסגור את המפעלים. מלבד בירה, במדינה סובלים בחודשים האחרונים ממחסור במשקאות כמו חלב ומים מינרלים, אולם נראה שהיעדר הבירה מצליח להכעיס את התושבים יותר מכל מחסור אחר. "אנשים נלחצים יותר מכך שאין להם בירה מאשר מים. זה רק מראה עד כמה סדרי העדיפות שלנו נהיו מעוותים", סיפר ל"גרדיאן" עובד בחנות משקאות.

ונצואלה. מחסור בנייר טואלט (ארכיון), צילום: רויטרס ונצואלה. מחסור בנייר טואלט (ארכיון) | צילום: רויטרס ונצואלה. מחסור בנייר טואלט (ארכיון), צילום: רויטרס

ניתן עדיין להשיג בירות מיובאות, אך הן יקרות בהרבה מהבירות של פולאר. הייניקן לדוגמה, עולה פי 5 יותר מפולאר נגרה, הבירה הפופולארית ביותר במדינה. העובדה שוונצואלה נמצאת בעיצומו של גל חום, רק מקשה יותר על המצב. בחנות 'אל טיגרה' מצאו פתרון יצירתי ורכשו את כל הבירות של פולאר שמצאו בסופרמרקטים וכעת הם מוכרים אותן ב-200 בוליבר, במקום במחיר הרגיל של 150 בוליבר.

"התחלתי לשתות נגרה כשהייתי בן 13", סיפר תושב קראקס הבירה אנחל פדרה. "זו הדת שלנו".

מפולאר נמסר כי הם ממתינים לאישור מהממשלה לייבא חומרים גולמיים שיעזרו להגביר את ייצור הבירה, אולם הנשיא ניקולס מאדורו עדיין לא הגיב על הנושא.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
מה להם כי ילינו, הם אלה שבחרו במנהיגיהם הנאורים, הדוגלים בשיוויון מלא ומוחלט, בנוסח
הקומוניסטי, שהוכיח את מצויינותו והצלחתו במדינות כגון ברית-המועצות וגרורותיה, קובה, צפון קוריאה וכיוב'. הם חיים בגן עדן, תשאלו את מנהיגיהם. וזה שאין בירה או נייר טואלט...? נו טוב, לא להיסחף בבקשה, כל זמן שיש ספירט ונייר עיתון...אה גם אלה לא קיימים...? יחפשו נא פתרונות ב...גוגל...אה, גם גוגל אין...? נגמרו לי העצות.
ישראלי שפוי , ישראל  |  10.08.15
12.
ל-10: הממשלות שתיארת כלל לא יישמו מדיניות כלכלית ימנית.
זה שממשלה מכנה את עצמה "ממשלת ימין" לא אומר שהיא מיישמת מדיניות כלכלית ימנית, דהיינו שוק חופשי ללא התערבות ממשלתית, מיסים נמוכים, רגולציה מועטה, הוצאה ממשלתית מרוסנת וכן הלאה. הדוגמאות שנתת היו של ממשלות "ימין" שלא יישמו את המדיניות הכלכלית של הימין אלא את המדיניות הכלכלית של השמאל, ולכן כשלו. לגבי צ'אבס "לא היה סוציאליסט" - הצחקת אותי. כל הסוציאליסטים בלי יוצא מן הכלל מבטיחים לחלק את נכסי המדינה להמונים ובסופו של דבר מחלקים אותם למקורביהם. זה לא באג בשיטה, זה פיצ'ר.
אורן  |  10.08.15
10.
צ'אבס לא היה באמת סוציאליסט, הוא היה מושחת ודמגוג
את נכסי המדינה הוא חילק למקורבים, ההמונים קיבלו פרוטות והרבה סיפורי סבתא. ד"א - לכל אלו שמקשרים שמאל כלכלי באופן אוטומטי לכשלון (וימין כלכלי אוטומטית להצלחה) יש לי שתי דוגמאות טובות למדינות עם משטר ימני מובהק שנכנסו לסחרור אינפלציוני וריקון מוחלט של יתרות המט"ח - א. ארגנטינה בשלהי תקופת החונטה. ב. ישראל בתקופת בגין (הקשיים אמנם החלו בשלהי תקופת מפלגת העבודה אבל הוחמרו מאוד על ידי המדיניות הכלכלית של הליכוד). רוצים לראות דוגמא למדינה שהיא באמת סוציאליסטית ומחזיקה באוצרות טבע יקרי ערך - תביטו על נורבגיה. אצלם אני בטוח שאין מחסור של בירה במרכולים (אם כי היא מאוד יקרה בשל מיסוי).
אזרח  |  09.08.15
לכל התגובות