אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההצעה הלא משתלמת של אלירן גרופמן לבעלי האג"ח של סקיילקס צילום: שאטרסטוק

ההצעה הלא משתלמת של אלירן גרופמן לבעלי האג"ח של סקיילקס

גרופמן הציע למחזיקי האג"ח למכור את אחזקותיהם במחיר נמוך ב-37% משווי הבטוחות - רגע לפני מכרז שייאפשר להם להמיר את החוב במניות פרטנר

10.08.2015, 15:10 | גיל קליאן

עו"ד עדי פיגל, הכונס של אג"ח ד' של סקיילקס, פרסם היום (ב') הבהרה בעקבות הצעת רכש שהוגשה אתמול לציבור מטעם המשקיע אלירן גרופמן - בה הוא טוען כי המידע שניתן בהצעת הרכש "חלקי".

קראו עוד בכלכליסט

כמו כן, בעוד הצעת הרכש של גרופמן נוקבת במחיר 40 אגורות לאיגרת, מציין פיגל כי נכון להיום שווי הבטוחות של מחזיקי האג"ח עומד על 63.5 אגורות לאיגרת. כמו כן מזכיר פיגל כי החברה עומדת לצאת במכרז שייאפשר למחזיקי אג"ח ד' להמיר את האג"ח שלהם במניות פרטנר.

החברה של גרופמן, שהגישה את הצעת הרכש, מעידה על עצמה באתר האינטרנט שלה כי היא "מקיימת פעילות השקעות בתחום האג"ח הקונצרני ומנצלת עיוותים וכשלי שוק של שוק האג"ח הישראלי".

במקרה של סקיילקס, מציעה החברה למשקיעים פרטיים לקבל שווי נמוך ב-37% משווי הבטוחות שבידיהם. כמו כן, בהצעת הרכש של גרופמן לא נכתב דבר על כוונת החברה לבצע מכרז עבור מחזיקי האג"ח לרכישת מניות פרטנר - מהלך שיישפר מהותית את מצבם ויפחית את הצורך שלהם בהצעות רכש כמו זו של גרופמן.

עדי פיגל עדי פיגל עדי פיגל

גרופמן מנסה בהצעת הרכש לרכוש 3.75 מיליון אג"ח, כך שהפער בין שווי הבטוחות לבין מחיר הצעת הרכש מגלם רווח פוטנציאלי על הנייר של כ-880 אלף שקל, במקרה של היענות מלאה להצעה. הרווח הזה יושג עבור גרופמן על חשבון מחזיקי האג"ח בציבור שייבחרו למכור.

כשנשאל גרופמן על ידי "כלכליסט" האם הוא מנסה לעשות "סיבוב" על חשבון הציבור, אמר גרופמן כי הוא מספק פתרון למשקיעים שמחזיקים בנייר לא סחיר, ומעוניינים להפוך את השקעתם למזומן. הפער בין שווי הבטוחות למחיר הצעת הרכש מוסבר על ידי גרופמן כפיצוי עבורו על הסיכון שבנכס. כאשר נשאל על המכרז הקרוב שייאפשר לכל מחזיק אג"ח להמיר את אחזקתו למניות פרטנר, שהן אחזקה סחירה מאוד, אמר גרופמן כי "לא ידוע מתי המכרז הזה יקרה". כאשר נשאל מדוע לא כתב על המכרז בהצעת הרכש שלו, אמר כי לא נדרש לעשות כן.

פיגל נמנע מאמירה חד משמעית לגבי הצעת הרכש, וכתב כי "מובהר כי הנתונים המפורטים בדיווח זה הינם נתונים מהותיים באשר למקורות הפירעון של אג"ח ד', אולם אין מדובר בנתונים ממצים כאמור לעיל. וסכומי הפירעון שיועמדו לזכות מחזיקי אג"ח ד' יושפעו מנתונים נוספים, אשר אינם בידיעת כונס הנכסים נכון למועד זה, ובכלל זה שער מניית פרטנר כפי שיהיה במועד מימוש רלבנטי, היבטי מיסוי, הוצאות בקשר לכינוס המניות המשועבדות (לעניין זה ראו גם ההתייחסות במסגרת בקשת החלוקה בעין), ועוד. לפיכך אין ביכולת כונס הנכסים להעריך את כדאיות הצעת הרכש".

תגיות