אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: גרמניה הרוויחה מהמשבר היווני 100 מיליארד יורו

מחקר: גרמניה הרוויחה מהמשבר היווני 100 מיליארד יורו

הסיבה: בכל פעם שהמשבר העמיק והגיעו חדשות רעות מכיוונה של אתונה, גרמניה הצטיירה כמקלט בטוח לכספי המשקיעים ושיעור הריבית על האג"ח צנח

11.08.2015, 23:39 | שירות כלכליסט

גרמניה, הנושה הגדולה ביותר של יוון, חסכה סכום של 100 מיליארד יורו בחמש השנים של משבר החוב היווני - כך לפי מחקר שפורסם השבוע על ידי סוכנות הידיעות AFP. למסקנה זו הגיעה קבוצת חוקרים במכון המחקר הפרטי לענייני כלכלה ליבניץ, אשר ערכו סימולציה למצב שבו משבר החוב לא היה מתרחש לעולם. "גרמניה ללא ספק הרוויחה מהמשבר היווני", נכתב במחקר.

המחקר בדק מה היה צריך להיות שיעור הריבית על איגרות החוב הממשלתיות בגרמניה, בהתבסס על נתוני האינפלציה ומצב הכלכלה, ללא השפעת המשבר היווני. בהמשך השוו החוקרים בין ריביות הדמה לשיעור הריבית בפועל.

אנגלה מרקל מוצגת כנאצית בעיתון יווני, ב-2012 אנגלה מרקל מוצגת כנאצית בעיתון יווני, ב-2012 אנגלה מרקל מוצגת כנאצית בעיתון יווני, ב-2012

החוקרים מצאו כי יש קשר ישיר בין שיעור הריבית על איגרות החוב הממשלתיות של גרמניה לבין האירועים הפוליטיים ביוון. בכל פעם שהמשבר העמיק והגיעו חדשות רעות מכיוונה של אתונה, גרמניה הצטיירה כמקלט בטוח לכספי המשקיעים ושיעור הריבית על האג"ח צנח. כך למשל במקרה של החלטתו של ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס לערוך משאל עם ביוני.

על פי המחקר, הסכום שחסכה גרמניה על השינויים בשיעור הריבית גובר על הנזקים שגרם המשבר היווני לכלכלתה. יתרה מכך, לטענת החוקרים, גם אם יוון לא תחזיר את החוב לנושיה גרמניה עדיין תצא מורווחת.

עוד מצא המחקר כי גם מדינות כמו ארה"ב, צרפת והולנד הרוויחו מהשפעה דומה של המשבר היווני על כלכלתן, אך בהיקף קטן בהרבה.

תגיות