אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקיי תגייס עד 200 מיליון דולר לקרן השלישית שלה צילום: תומי הרפז

בלעדי לכלכליסט

סקיי תגייס עד 200 מיליון דולר לקרן השלישית שלה

הקרן שהוקמה לפני כעשור החלה במגעים עם הגופים המוסדיים בארץ ובחו"ל, שכבר השקיעו בשתי הקרנות הקודמות שלה. תמשיך באסטרטגיית השקעות בגובה של 20-10 מיליון דולר, ולא תנסה להתחרות בקרנות פימי, פורטיסימו וטנא

13.08.2015, 07:03 | גולן חזני

סקיי יוצאת לגיוס של קרן שלישית בהיקף של 150–200 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע כי מנהלי הקרן צבי יוכמן וניר דגן החלו לאחרונה להיפגש עם גופים מוסדיים לגיוס הכסף.

קראו עוד בכלכליסט

צפוי כי יצטרפו לקרן החדשה הגופים שמשקיעים בקרנות סקיי כבר עשור — מוסדיים גדולים בישראל ומוסדיים וקרנות מחו"ל — וכן משקיעים חדשים מאסיה ומארה"ב. סקיי שהוקמה ב־2005 גייסה לקרן הראשונה שלה 120 מיליון דולר, וב־2010 גייסה הקרן שנייה בהיקף של 135 מיליון שקל.

מנהליה החליטו גם הפעם על גיוס לא גדול, מאחר שבכוונתם להישאר בפלח העסקאות בהיקף של 10–20 מיליון דולר. הקרנות הבינלאומיות אייפקס ופרמירה, והקרנות הישראליות הגדולות — פימי (800 מיליון דולר), פורטיסימו (450 מיליון דולר) וטנא (300 מיליון דולר) — מדלגות על עסקאות בנפח כזה ומתמקדות בחברות גדולות יותר. מדובר בחברות מיד־מרקט בישראל, שהתחרות על רכישתן קטנה. סקיי מעוניינת להימנע מהתחרות הגוברת על העסקאות הגדולות ולהמשיך באסטרטגיית ההשקעות המוצלחת שלה.

ניר דגן ניר דגן ניר דגן

התשואות של סקיי, שגובה דמי ניהול של 2% בשנה מכספי הקרן ו־20% מרווחי החברות, עומדות על כ־25% בשנה ברוטו ו־15% נטו (בניכוי דמי ניהול והוצאות), מה שמציב אותה בשורה הראשונה בתעשייה לצד פימי ופורטיסימו.

מקימי הקרן יוכמן ודגן היו שותפים במשרד הייעוץ סוארי יוכמן, ושותפים להם להקמת הקרן גם אמיר ארבן, שניהל את המחלקה כלכלית ב־KPMG, ציון אגיב וליאת בנימיני. ד"ר אבי אורטל, שניהל את מחלקת מיזוגים ורכישות במשרד צלרמאייר פילוסוף ולאחר מכן את החברות־הבנות של תאת טכנולוגיות בארה"ב, הצטרף לסקיי לפני כחמש שנים.

הקרן רכשה מוניטין בהובלה אקטיבית של תהליכי יצירת ערך לחברות או תהליכים משמעותיים של ארגון מחדש, כמו במקרה של 013 ברק. בנוסף רשמה הצלחות גם בשיתוף פעולה בפוזיציית שליטה משותפת, כמו לדוגמה בספקטרוניקס, האקזיט האחרון שלה, או בשנפ.

ההשקעות הבולטות של הקרן היו בחברת נטלי־סקיולייף, שתחת שליטת הקרן הפכה למובילה בתחום שירותי הטלה־רפואה בישראל ונמכרה לתאגיד סיני בינלאומי בתשואה של מאות אחוזים, ספקטרוניקס שנמכרה לאמרסון וברק־נטוויז'ן. השקעה פחות מוצלחת של הקרן היתה בחברת אלספק.

מקרן סקיי לא נמסרה תגובה לדברים.

תגיות