אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

טושיבה Kirabook 13: לפטופ עילית עם אס צבעוני בשרוול

למחשב הפרימיום האחרון של החברה היפנית יש מסך ולו טווח צבעים שאין לאף מתחרה, רמקולים באיכות ובעוצמה מפתיעות וגוף דק וקל משל המקבוק פרו המקביל. ואולם, הוא יקר ובהירות התצוגה נמוכה למדי

13.08.2015, 09:56 | ניצן סדן

מה הופך לפטופ ללפטופ עילית? התשובה הקלה היא השילוב בין גוף דקיק וקליל, ביצועים מעולים וסטייל קר ואלגנטי. כבר כמה שנים שזהו הקו עבור כל יצרניות מחשבי הפרימיום, בראשן אפל, Dell, לנובו ואסוס. אבל גם לטושיבה היפנית יש מחשבי פרימיום משלה - סדרת Kirabook, שלא נופלת מהמתחרים.

קראו עוד בכלכליסט

אבל מה שהופך לפטופ למחשב עילית הוא גם מין אקס פקטור, תכונה מיוחדת שמשתנה מיצרן ליצרן. לאפל יש את המיתוג שלה ומערכת ההפעלה OS X. ללנובו יש תצורה חריגה (14 אינץ' במחשבי ה-X1 Carbon) וחומרים לא שגרתיים. ל-Dell ולאסוס יש עיצובים בולטים. טושיבה הביאה לשדה הקרב משהו אחר לגמרי - שמתבטא היטב במחשב ה-Kirabook 13, שמככב בסקירה זו. או יותר נכון, במסך שלו.  

עיצוב ומבנה: אלומיניום מקצה לקצה

את כל התכונות הבולטות של מחשבי הפרימיום תוכלו למצוא ב-Kirabook 13: גוף דקיק במיוחד ששוקל רק 1.3 ק"ג - קל מהמקבוק פרו המקביל, למשל ואף דק ממנו במעט; גופו עשוי יחידת אלומיניום בודדת באיכות הרכבה מעולה, בדומה למחשבי ה-XPS של Dell; העיצוב נקי וחלק לחלוטין ולמעט לוגו קטן של החברה, אין על גבו אלמנטים מיותרים. בסך הכל, זה אחד המחשבים היפים ביותר בשוק, לטעמי.

נעים להכיר: kirabook 13, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: kirabook 13 | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: kirabook 13, צילום: ניצן סדן

החיסרון היחיד בעיצוב הוא מסגרת המסך, שיכלה להיות דקה יותר - מה שהיה מאפשר למהנדסי החברה להקטין את הגוף ולהפוך את המחשב לקל יותר. שיטת ההרכבה של טושיבה מתבססת על שלדה בתצורת כוורת, מה שהופך את הגוף למעט גמיש ולכן עמיד במכות. זה לא מחשב שנועד לספוג התעללות, אך הוא ישרוד חבטות קלות ללא נזקים. גם המסך מצופה בזכוכית של חברת קורנינג, מסדרה ייעודית שנועדה למחשבים ניידים ועמידה במיוחד לשריטות.

גב המחשב, צילום: ניצן סדן גב המחשב | צילום: ניצן סדן גב המחשב, צילום: ניצן סדן

ממשק ומערכת הפעלה: מסך עם אס בשרוול

לקירבוק 13 יש מסך מגע בגודל 13 אינץ' ולו רזולוציית 2,560 על 1,440 פיקסל - QHD. איכות התצוגה היא מיוחדת מאוד והיא היתרון הגדול של המחשב על כל מתחרה: טווח הצבע שמסוגל המסך להציג הוא הנרחב ביותר בעולם. בעוד המקבוק פרו מסוגל להציג 91% מסטנדרט הצבע sRGB, ה-XPS 13 מציג 96% והממוצע לקטגוריית מחשבי הפרימיום עומד על 76% - מסוגל ה-Kirabook 13 להציג צבעים מחוץ לתקן - 102%. הכוונה היא לרמת דיוק גוונים שקרובה יותר לזו של העין האנושית. חובבי הסרטים והווידאופילים שביניהם פשוט ייתענגו על התצוגה.

איכות תצוגה משובחת, צילום: ניצן סדן איכות תצוגה משובחת | צילום: ניצן סדן איכות תצוגה משובחת, צילום: ניצן סדן

אך אליה וקוץ בה: בהירות התצוגה נמוכה משל המתחרים ועומדת על כ-220 ניט. בפועל, זה אומר שהמסך פשוט אינו בהיר מספיק כדי להציג תמונה ברורה תחת תאורה ישירה חזקה כמו אור השמש למשל. כנראה שמהנדסי טושיבה בחרו בתצוגה שכזו כדי לחסוך בסוללה, אך בפועל זה כמעט מרגיז: מסך כל כך טוב, שלא ניתן ליהנות ממנו בכל מקום.

מסך המגע של המחשב, צילום: ניצן סדן מסך המגע של המחשב | צילום: ניצן סדן מסך המגע של המחשב, צילום: ניצן סדן

המקלדת מצוינת ונוחה מאוד לעבודה. פריסת המקשים טובה וגודלם מדגיש מקשים שימושיים ומצמצם אחרים, בחירה נבונה לטעמי (אף אחד לא צריך מקש טילדה גדול. אף אחד). המקשים קצת רדודים, אך המשוב שלהם טוב, מה שיקל על מטיבי הקלדה. משטח העכבר גדול ומדויק ופינותיו העליונות מעוגלות - אלמנט עיצובי חביב אם כי לא שימושי במיוחד.

משטח עכבר גדול ומדויק, צילום: ניצן סדן משטח עכבר גדול ומדויק | צילום: ניצן סדן משטח עכבר גדול ומדויק, צילום: ניצן סדן

ל-Kirabook 13 יש סט שקעים מכובד ביחס לקטגוריה, אלמנט שהחברה מקפידה עליו: תמצאו בדפנותיו שלושה שקעי USB בגודל מלא ושקע HDMI בגודל מלא (מה שמקל על חיבורו לטלוויזיות) קורא כרטיסים משולב ושקע אוזניות.

שקעים בגודל מלא, צילום: ניצן סדן שקעים בגודל מלא | צילום: ניצן סדן שקעים בגודל מלא, צילום: ניצן סדן

מולטימדיה ואפליקציות: רדיו חזק

לצד המסך המשובח, חבילת המדיה של המחשב כוללת ערכת אודיו מעניינת. יש לו מגבר פנימי רב עוצמה ורמקולים של יצרנית האודיו הרמן-קרדון שממוקמים בחזית השלדה. איכות הצליל משובחת גם בצלילים נמוכים, על אף שאין לו סאב וופר מובנה. בצלילים גבוהים הוא צורם מעט, אך פחות ממחשבים מתחרים. עוצמת השמע גבוהה מאוד וביכולתו להשמיע מוזיקה בווליום שימלא חדר ממוצע בקלות. מצלמת הרשת של המחשב מציגה איכות בינונית למדי והתמונה מעט מרוחה ולא מתמודדת היטב עם סביבות חשוכות.

מרכז ההורדות של טושיבה, צילום: ניצן סדן מרכז ההורדות של טושיבה | צילום: ניצן סדן מרכז ההורדות של טושיבה, צילום: ניצן סדן

חבילת האפליקציות של המחשב גדולה ועמוסה למדי: תמצאו בו יישום בקרת תכונות (כוונון טווח צבע למשל) וחיבור לשירותי תמיכה, אפליקציית ניהול חשבונות ברשתות חברתיות שהיא מיותרת למדי, יישום של חנות ייעודית לאפליקציות טושיבה ועוד. מצד שני, יש בו גם אפליקציות שימושיות במיוחד - למשל, פוטושופ אלמנטס 12, תוכנת עריכת הווידאו פרימיר 12 ועוד.

ביצועים וזמן סוללה: רץ מרתון

ביצועים מעולים. Kirabook 13, צילום: ניצן סדן ביצועים מעולים. Kirabook 13 | צילום: ניצן סדן ביצועים מעולים. Kirabook 13, צילום: ניצן סדן
ה-Kirabook 13 חמוש במעבד אינטל i7 כפול ליבה במהירות 2.4 גיגה-הרץ, מהיר משמעותית מהממוצע לקטגוריה. יש לו מעבד גרפי מובנה של אינטל מדור חמישי, שמונה גיגה-בייט של זיכרון פעולה וכונן SSD בנפח 256 גיגה-בייט.

החומרה הזו מסוגלת להטיס בלי למצמץ כל יישום שגרתי שתפעילו עליו ואפילו יישומי גרפיקה שונים; זמני הטעינה קצרצרים, המחשב מתחיל לפעול בצורה מלאה תוך פחות מחצי דקה מהדלקתו וביצועיו יספקו כל משתמש. גיימרים, זה לא מחשב שנועד עבורכם: תוכלו אולי להפעיל עליו משחקים בני כמה שנים, אך לא משחקים חדשים בעלי דרישות למשאבי עיבוד קיצוניים. למרות המעבד המהיר שפועל במתח גבוה מהממוצע, הצליחה טושיבה לבנות מחשב יעיל במיוחד: זמן הסוללה שלו עומד על קצת יותר מתשע שעות בשימוש סביר. המחשב אינו מתחמם בצורה בולטת בפעולתו.

סיכום ואלטרנטיבות: כמעט כל הקופה

ה-Kirabook 13 הוא אחד הלפטופים המרשימים ביותר בהם נתקלנו השנה; המסך מציג איכות עילאית ועל אף שקיימים בשוק מחשבים בעלי רזולוציה גבוהה יותר, רמת הדיוק של הצבע, הניגודיות והחדות שובות לב ומאזנות את איכות התצוגה ביחס למתחרים - ויותר.

החיסרון הכי גדול של המחשב הוא הבהירות; אם המסך היה בהיר יותר או בתצורת מט, היה זה טוען רציני לכתר הלפטופ הטוב בקטגוריה. כמחשב פרימיום, ל-Kirabook 13 יש גם מחיר תואם: הדגם שנסקר עולה 8,000 שקל. הוא מתאים לחובבי העילית ולמי שמחפש מחשב עמיד בעל זמן סוללה ארוך ומוכן לשלוח את היד למעמקי הארנק לשם כך.

תגיות