אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד האוצר מעביר 50 מיליון שקל לרשות השידור צילום: עמית שאבי

בלעדי לכלכליסט

משרד האוצר מעביר 50 מיליון שקל לרשות השידור

התשלום אמור לעבור כבר היום לכונס הנכסים הרשמי, המנהל את הרשות, ולאפשר את מימון פעילותה עד ל-1 באוקטובר. עד אז אמור לעבור התיקון לחוק השידור הציבורי שידחה את סגירת הרשות לסוף מרץ 2016

13.08.2015, 15:07 | אופיר דור

משרד האוצר התחייב להעביר 50 מיליון שקל למימון פעילות רשות השידור עד ל-1 באוקטובר, כך נודע ל"כלכליסט". התשלום אמור לעבור לכונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) פרופ' דוד האן, המשמש כמפרק רשות השידור, ומנהל אותה בפועל, כבר היום.

קראו עוד בכלכליסט

באוצר דנו בנושא עם איתן עבדו, האחראי על הכספים מטעם כונס הנכסים הרשמי. עבדו הגיש בקשה לקבל מימון גבוה ביותר אך באוצר אישרו העברת 50 מיליון שקל, כאמור, לאחר שעברו על ההוצאות התזרימיות של רשות השידור. עד לתחילת אוקטובר אמור לעבור התיקון לחוק השידור הציבורי שידחה את סגירת הרשות לסוף מרץ 2016.

בחודשים האחרונים מתנהל מאבק בין הכנ"ר לאוצר לגבי המימון של הרשות. בישיבת הוועדה המיוחדת בראשות ח"כ צחי הנגבי לגבי התיקון לחוק השידור הציבורי, אמרו האן והעורך הראשי של רשות השידור יונה ויזנטל כי האוצר "מייבש" את הרשות ואינו מאפשר להם לעמוד במחויבויות לספקים. לעומת זאת, באוצר טוענים כי אינם מוכנים להמשיך לממן את הרשות על המנגנון המנופח שלה ועודף כוח האדם שבה מכספי ציבור לאורך זמן.

בניין רשות השידור, הטלוויזיה הישראלית, בירושלים, צילום: עמית שאבי בניין רשות השידור, הטלוויזיה הישראלית, בירושלים | צילום: עמית שאבי בניין רשות השידור, הטלוויזיה הישראלית, בירושלים, צילום: עמית שאבי

בראיונות בסוף השבוע החולף אמר מנכ"ל האוצר שי באב"ד כי האוצר מוכן להעביר 20-15 מיליון שקל לחודש לרשות השידור. זאת בעוד כדי להחליף באופן מלא את אגרת הטלוויזיה שבוטלה, צריכה הרשות לקבל כ-50 מיליון שקל לחודש. עד כה העביר האוצר כ-40 מיליון שקל לרשות השידור מתחילת 2015.

ברשות השידור מתנהל בימים אלו תהליך פרישה מרצון של עובדים בתנאים מועדפים שאמורה להקטין את ההוצאות של הרשות. אולם עד כה רק כ-20 מתוך 1,500 העובדים ברשות השידור הודיעו על כוונתם לפרוש אף שמאות ביקשו להתעניין ולקבל פרטים על התנאים. העובדים טוענים כי החברה החיצונית שמנהלת את תהליך הפרישה מרצון אינה חוזרת למתעניינים ולכן ההרשמה לפרישה מרצון נמוכה.

על פי חוק השידור הציבורי שעבר בשנה שעברה, האוצר אמור היה לממן באופן מלא את החוסרים התקציביים של רשות השידור עד לסגירתה. אולם מאז נדחתה הסגירה מספר פעמים ובנוסף בוטלה אגרת הטלוויזיה, כך שההכנסה המרכזית של הרשות בוטלה והאוצר נדרש להעברת מימון גדול בהרבה. באוצר טוענים כי הם מחזיקים בחוות דעת משפטית שקובעת כי בתנאים אלו הם לא חייבים לממן את הרשות.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אוכלי חינם
מדינת ישראל מעבירה 50 מיליון שקל עבור האוכלי חינם שזה רשות השידור הכסף הנל הולך ישר לכיס של האוכל חינם שהוא המפרק של רשות הזקנים כדאי שהוא יממן עורכי דין שהם מקורבים של אותו האוכל חינם הכונס נכסים שיממן על חשבון מדינת ישראל על פתיחת תיקים לעקולים על אזרחי מדינת ישראל לאנשים שחסרי כוח ופשוטים מדינת ישראל אינה בודקת לעומק איכן באמת הולך הכסף זה הולך למימון עורכי דין שהם נותנים להם אוכל על חשבון האזרח הפשוט
אברהם לוי  |  17.08.15
5.
מעניין שאיש לא ראה את חוות הדעת המסתורית...
האוצר טוען שיש בידו חוות דעת משפטית הקובעת שאין עליו חובה לממן. איש מהגורמים המעורבים לא ראה חוות דעת כזאת. לא הח"כים חברי הוועדות, לא אנשי משרד התקשורת, לא הכנ"ר . אבל פקידי האוצר הרי שולטים במדינה. הם לא חייבים להוכיח כלום. עושים מה שבא להם. משקרים במצח נחושה. מוליכים שולל את כולם. מתערבים בדברים שאינם בתחום המנדט שלהם. הכסף של המדינה בידם. מנכ"ל האוצר משתולל בברוטליות, ואיש לא עוצר אותו. גם לא השר שלו, "השר החברתי" (בדיחה עצובה). כחלון התגלה כחדל אישים שפקידיו עושים ממנו צחוק. ומעל לכולם, נשמע קולו הצפצפני של השר הנכלולי אקוניס הזורע הרס ומבקש שיגידו לו על זה תודה...
מי שמבין  |  13.08.15
לכל התגובות