אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגזין האקונומיסט נגד כחלון: "החמיץ הזדמנות לחולל שינוי בתקציב הביטחון עם דו"ח לוקר" צילום: אלכס קולומויסקי

מגזין האקונומיסט נגד כחלון: "החמיץ הזדמנות לחולל שינוי בתקציב הביטחון עם דו"ח לוקר"

השבועון הכלכלי החשוב הקדיש בגיליונו החדש כתבה לדו"ח לוקר שבה הוא מותח ביקורת על שר האוצר. עם זאת, ציין כי "הצעת התקציב שלו כוללת מספר צעדים טנטטיביים ראשונים לכיוון הגמשת שוק הנדל"ן"

15.08.2015, 17:41 | שירות כלכליסט

השבועון הכלכלי "אקונומיסט" הקדיש בגיליונו החדש כתבה לדו"ח לוקר שבו הוא מציין כי שר האוצר משה כחלון "החמיץ הזדמנות לחולל שינוי בתקציב הביטחון".

קראו עוד בכלכליסט

 עוד כותב "אקונומיסט", כי הזמן הטוב ביותר לקדם שינויים קיצוניים בכלכלה הוא מיד אחרי בחירות. לפי העיתון, כחלון שהושבע לפני שלושה חודשים כשר האוצר בממשלת נתניהו הרביעית, קיבל הזדמנות כזו. "הצעת התקציב שלו שאושרה בשבוע שעבר על ידי הקבינט כוללת מספר צעדים טנטטיביים ראשוניים לכיוון הגמשת שוק הנדל"ן כדי להקל על בנייה חדשה", כותב העיתון.

יוחנן לוקר מוסר לרה"מ את הדו"ח שחיבר על תקציב הביטחון. הזדמנות היסטורית שפוספסה?, צילום: לע"מ יוחנן לוקר מוסר לרה"מ את הדו"ח שחיבר על תקציב הביטחון. הזדמנות היסטורית שפוספסה? | צילום: לע"מ יוחנן לוקר מוסר לרה"מ את הדו"ח שחיבר על תקציב הביטחון. הזדמנות היסטורית שפוספסה?, צילום: לע"מ

בהתייחסו לתקציב הביטחון של ישראל כותב העיתון כי 6% מהתמ"ג מושקעים בצבא, נתח גדול באופן ניכר מדמוקרטיות מערביות אחרות. "זה בהחלט מובן, בהינתן כי מדובר במדינה זעירה מוקפת אויבים", נכתב. עוד מאזכר "אקונומיסט" סקר שפרסם החודש המכון הישראלי לדמוקרטיה, שלפיו 41% מאזרחי ישראל סבורים כי תקציב הביטחון מנופח.

בהתייחסו לדו"ח לוקר מציין העיתון כמה מהמלצותיו, כולל קיצור השירות הסדיר והעלאת גיל הפרישה ל-47. כן כתב, כי הדו"ח המליץ אכיפת פיקוח של משרדי האוצר והביטחון על סעיפי כוח האדם בתקציב הצבא. "גובהו של תקציב הביטחון נקבע מדי שנה מראש על ידי הממשלה", נכתב. עבור 2016 נקבע תקציב של 56.9 מיליארד שקלים, אך מדי שנה, הצבא דורש ומקבל מימון "מבצעי" נוסף, ציין העיתון.

בשיחה עם "אקונומיסט" אמר גורם אזרחי בכיר במשרד הביטחון כי "הטקס הוא שהצבא מציב דרישות ואיש לא שואל האם זה באמת נחוץ". דו"ח לוקר, כותב העיתון, הציע להפסיק את הנוהג הזה ולבסס את התקציב על הערכת הסכנות שבפניהן ניצבת ישראל. לפי "אקונומיסט", צה"ל, כצפוי, הגיב לדו"ח בזעם.

תגיות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
הבנתי. הפנמתי וביצעתי
קניתי חירבה במיליון שקל. חשבתי שאולי הפעם יהיה אחרת.. אולי כחלון יצליח.. ירצה.. ינסה.. היה צריך דקה אחרי הבחירות להתפרע. להביא חברות בניה סיניות ולבנות שלוש ערים חדשות תוך שנתיים. בפועל.. ביבי נותן את הטון.. זוכרים את ההצהרה שלו.. נביא סופרטאנקר לענף הבניה.. ?? אז אמר.. בחרתי כחלון. בבחירות הבאות אני לא בוחר באף אחד. כבר לא ממש אכפת לי מה יקרה פה במדינה הזו. הרמתי ידיים. לבן שלי.. אמליץ רק דבר אחד לעשות. לברוח.
בן  |  16.08.15
31.
נבחרי ציבור הם אלו שלא מאפשרים שום שינוי בפצצת הפנסיה התקציבית אליה הם משתייכים
קצבת הפנסיה הממוצעת בצה"ל עומדת על יותר מ-14 אלף שקל ברוטו. נתוני החשכ"לית תומכים בממצאים הללו: 50% מהגמלאים מקבלים 11,675 שקל ברוטו לחודש ואילו 25% מהגמלאים מקבלים קצבה חודשית של 16,257 אלף שקל ברוטו בחודש. בין 100 שיאני הפנסיה התקציבית בצה"ל 76% מהם לוחמים, ולכן זה מגיע להם. ההתנגדות לטיפול בפנסיה התקציבית מגיעה מקבוצה מאוד אקסקלוסיבית ויחסית קטנה שרוצה לשמור על השמנת. מדובר בנבחרי העם, שרים וח"כים לשעבר, מנהלים בכירים בבנק ישראל ובאוצר וגם ושופטים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ולמה????????. משתי סיבות: הפנסיה התקציבית שלהם אינה מחושבת לפי שכר היסוד אלא לפי השכר האחרון. אלו אותם בכירים שמטיפים לנו השכם והערב על הפנסיות המושחתות של הצבא, על התייעלות ועל תחרותיות, על חדשנות ושאר הסיסמאות הקבועות והקליטות.?!?!?!?! הבכירים ובתוכם כחלון ו-120 חבריו על כל ממשלות ישראל לדורותיה נהנים מחוזים אישיים שבהם שכרם הקובע לפנסיה התקציבית הוא כ-90% עד 100% משכר הברוטו האחרון והוא מוגן באמצעות חוזים אישיים ו"חוזי בכירים" המקנה 6-6% צבירה לפנסיה לשנת עבודה דהיינו בתום 12-14 שנה נבחרי ציבור עם פנסיה לעד!!!!!!! לעומת עד 70% משכר היסוד בלבד אצל כל השאר בצה"ל ועובדי מדינה !!!! כך, בכירי האוצר ובנק ישראל ושאר המשרדים הממשלתיים הוותיקים, ואיתם השופטים הוותיקים, מגיעים לפנסיות שלעומתן הממוצע הצה"לי מחוויר עד 7-8 מיליוני שקלים ואף יותר, כ-10 מיליון שקל. הנהנים מהפנסיות הללו ממלאים שפע של תפקידים. למשל, בבנק ישראל מדובר במנהלי חטיבות, המשנה שלהם, חברי הנהלה, כלכלנים בכירים, "מנתחי שיטות בכירים", מנהלי יחידות, סגניהם, מבקרים בכירים ועוד ועוד תארים המקנים ש כר מפוצץ של 40, 50, 60 ואף 70 אלף שקל ברוטו בחודש ופנסיה עוד יותר מפוצצת. יתרה מזאת: מה קורה, חלילה וחס, כשאחד ממוטבי הפנסיה התקציבית הולך לעולמו? אה. גם פה יש יחס אקסקלוסיבי. בדרך כלל, האלמנה מקבלת 60% מהקצבה, אבל אצל המיוחסים יש חוקים מיוחדים שמעלים את שיעור הקצבה שתעבור לאלמנה עד ל-100%. ומה קורה, נניח, ויש כאלה מקרים על פי מקורות יודעי דבר באוצר, כשאחד ממעושרי הפנסיה התקציבית נפרד מאשתו ונישא מחדש לאישה צעירה ממנו בהרבה? היא ממשיכה לקבל את הפנסיה לאחר מותו. כלומר, ישנם מצבים שבהם פנסיה תקציבית שמנה מאוד משולמת לאורך 30 ו-40 שנה ואף יותר "בזכות" אותם נישואים שניים. עכשיו אפשר להבין למה הקבוצה המיוחסת הזאת לא מאפשרת שום שינוי בפצצת הפנסיה התקציבית. אז על תנאי הפרישה /שכר של אנשי צה"ל מדברים ???? היגיעה הזמן לחשוף שהעליהום כלפי אנשי הקבע ומשרתי צה"ל זוהי דמגוגיה ואסטרטגיה שהציבור לא קונה ולא מתרשם מאמינותה.
בוזגלו מהגבעה  |  15.08.15
לכל התגובות