אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וינשטיין הצביע על קשיים בהקמת רשות החשמל החדשה - אך לא מנע את המהלך

וינשטיין הצביע על קשיים בהקמת רשות החשמל החדשה - אך לא מנע את המהלך

היועץ המשפטי לממשלה מודה במכתב למבקר המדינה כי המלצתו הראשונית היתה להימנע מהקמת הרשות בחוק ההסדרים על רקע הדחת היו"רית אורית פרקש-הכהן. עם זאת, הוא החליט שלא להתערב לאחר ששטייניץ הבטיח לו כי "הבכירים המכהנים" לא יודחו

17.08.2015, 20:35 | ליאור גוטמן
"אציין כי בניגוד לפרסומים, המהלך (להקמת רשות חשמל חדשה ל"ג) מותנה עדיין בשורה של אישורים על פי הדין ובהליך חקיקה, ואין כל כוונה להדיח מי מהמעורבים אלא לבנות רשות חדשה שהמכהנים בה יוכלו להשתלב בה עד סיום כהונתם - גם אם לא בתפקיד ראש הרשות" – כך כותב היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין למבקר המדינה יוסף שפירא.

הדברים נכתבים בתגובה לפנייה ששיגר המבקר לוינשטיין, ובה ביקש להשהות את הקמת רשות החשמל החדשה מחשש לפגיעה בעצמאות "רגולטור בכיר במשק החשמל".

מבקר המדינה יוסף שפירא. ביקש מוינשטיין להשהות את הקמת הרשות החדשה, צילום: עמית שאבי מבקר המדינה יוסף שפירא. ביקש מוינשטיין להשהות את הקמת הרשות החדשה | צילום: עמית שאבי מבקר המדינה יוסף שפירא. ביקש מוינשטיין להשהות את הקמת הרשות החדשה, צילום: עמית שאבי

ויינשטיין כתב לשפירא: "בתחילה סברתי כי הרפורמה לא תשפיע על הגורמים המכהנים בגופים המתאחדים (רשות החשמל ומינהל החשמל). המלצתי הראשונית לשרים היתה להימנע מקידום חלק זה בחוק ההתייעלות הכלכלית, אולם בסופו של יום ולאחר ששר האנרגיה הבטיח לי כי לא יפגע מעמדם של המכהנים לאחר שהוסברה לי חשיבות המהלך הוריתי כי בישיבת הממשלה יוצגו לשרים הקשיים במהלך, אך מבלי להורות על מניעתו המשפטית וכך אכן היה".

ויינשטיין חותם באומרו שהסכים לאחר התייעצות עם כחלון ושטייניץ על קידום המהלך ולכן "הסכמתי כי נושא זה יובא בפרק הרפורמות המבניות בחוק ההתייעלות הכלכלית לצד רפורמות חשובות אחרות ומבחינתי אין מניעה משפטית לקבלת ההחלטה".

תגיות