אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה: אושרה גלולת "ויאגרה לנשים" צילום: איי פי

לראשונה: אושרה גלולת "ויאגרה לנשים"

אמש אישר ה-FDA את התרופה Addyi שתטפל בנשים שאיבדו את הדחף המיני שלהן. היא דומה יותר בפעולתה לתרופות פסיכיאטריות מאשר לוויאגרה, ואסורה לשימוש עם אלכוהול

19.08.2015, 09:06 | שירות כלכליסט
נשים שאיבדו את הדחף המיני שלהן יוכלו לטפל בכך בעזרת גלולה ורודה, שתתחיל להימכר החל מאוקטובר הקרוב. זאת לאחר שאמש אישר מנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA) את הגלולה שזכתה כבר לכינוי ה"ויאגרה של הנשים".

קראו עוד בכלכליסט

התרופה, פילבנסרין (Flibanserin), שתימכר תחת השם Addyi של חברת ספראוט, זכתה אמש לאור הירוק מצד הרגולטורים בארה"ב. זו הייתה הפעם השלישית שבה מנהל התרופות דן באישור התרופה, שנועדה לטפל בנשים המאובחנות כסובלות מהפרעה בתשוקה המינית (HSDD). התרופה אמנם נזכרת בנשימה אחת עם ויאגרה, אך למעשה היא דומה יותר לתרופות פסיכיאטריות, שכן היא משנה את הכימיה במוח בצורה דומה לאופן שבו דופמין וסרטונין עושים. זאת בעוד שוויאגרה מרגיעה את השרירים ומגבירה את זרימת הדם לאזורים ספציפיים בגוף, ועוזרת לטפל בבעיות של תפקוד מיני. הבדל נוסף הוא שבעוד שוויאגרה יש לקחת לפני פעילות מינית, נשים יצטרכו לצרוך את התרופה החדשה על בסיס יומי.

הוויאגרה לנשים. "מחויבים לתמוך בפיתוח של טיפולים בטוחים ויעילים לבעיות תפקוד מיני אצל נשים", צילום: איי פי הוויאגרה לנשים. "מחויבים לתמוך בפיתוח של טיפולים בטוחים ויעילים לבעיות תפקוד מיני אצל נשים" | צילום: איי פי הוויאגרה לנשים. "מחויבים לתמוך בפיתוח של טיפולים בטוחים ויעילים לבעיות תפקוד מיני אצל נשים", צילום: איי פי

"האישור היום מספק לנשים המוטרדות מהיעדר תשוקה מינית אפשרות מאושרת לטיפול", מסרה בתגובה ג'נט וודקוק, מנהלת המרכז להערכת תרופות ומחקר ב-FDA. "אנחנו שואפים להגן ולקדם את הבריאות של נשים, ואנחנו מחויבים לתמוך בפיתוח של טיפולים בטוחים ויעילים לבעיות תפקוד מיני אצל נשים".

ב-FDA ציינו עוד כי יש לשים לב לתופעות לב פוטנציאליות כמו לחץ דם נמוך ואיבוד הכרה. כמו כן,הם מזהירים מהשילוב בין התרופה וצריכת אלכוהול.

מחקר מ-2002 מצא שכשליש מהנשים סובלות מהפרעה בתשוקה המינית, מונח טכני המתאר נשים שסובלות מהיעדר דחף מיני.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
עוד אסון שממיט עלינו שיתוף הפעולה פסיכיאטרים-חברות תרופות
שוב חוזרים על הנוסחה המוצלחת: לוקחים התנהגות אנושית, הופכים אותה למחלה, משווקים את המחלה, מפברקים מחקר שאומר ש"כך וכך אחוזים סובלים מהמחלה", ממציאים כדור ל"טיפול" ב"מחלה", ועושים מיליארדים. וזאת מבלי שיש כל בדיקה רפואית שמראה שהמחלה אכן קיימת בגוף, ומבלי שיש אף בדיקה רפואית שיכולה למדוד את ההשפעה של התרופה על הגוף. הפשע המושלם.
שמוליק נגבי  |  19.08.15
לכל התגובות