אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפליקציית הצ'ט Kik מגיעה בשקט לשווי של מיליארד דולר

אפליקציית הצ'ט Kik מגיעה בשקט לשווי של מיליארד דולר

בעוד ווטסאפ וסנאפצ'ט מתקשות להפוך את מאות מיליוני משתמשיהן למקור הכנסה יציב, קיק הקנדית גורפת הון. זאת, בשל אימוץ המודל של יישומי הצ'ט הסיניים: שירותים נלווים בתשלום, ללא תלות בפרסומות

20.08.2015, 20:59 | רפאל קאהאן

Kik היא המקבילה מערבית לאפליקציות הצ'ט האסיאתיות דוגמת WeChat של הענקית הסינית טנסנט. אין זה מפתיע אם כן שהחברה הסינית מצאה לנכון להשקיע בסטארט-אפ הקנדי לפי שווי של מיליארד דולר. לקיק כ-240 מיליון משתמשים, בעיקר בארה"ב וקנדה בטווח גילאים של 13 עד 24.

קראו עוד בכלכליסט

היא עובדת על בסיס המודל של אפליקציות הצ'ט האסיאתיות: הכנסות משירותים נלווים כגון העברת כספים, קניות או הזמנות משלוחים ומוניות. מודל זה לא קיים עדיין בקרב אפלקיציות כווטסאפ, פייסבוק מסנג'ר או הנגאאוטס. מייסד קיק, טד ליויגסטון מסר שהשותפות עם טנסנט תאפשר לו לקדם את החזון של Kik להפוך לפלטפורמה בה ינהל המשתמש חלק גדול מענייניו.

אפליקציית קיק אפליקציית קיק אפליקציית קיק

אפליקציית הדגל של טנסנט, WeChat, מתהדרת כבר היום בכ-600 מיליון משתמשים פעילים ונחשבת כאחת מהפופולריות באסיה. לשם השוואה, לווטסאפ יש כ-800 מיליון משתמשים ברחבי העולם, והחברה עדיין לא מצאה דרך להוון את הפעילות שלה. מכירת שירותים נלווים במסגרת אפליקציית הצ'ט נראית כדרך מצויינת לאפשר לחברות לייצר הכנסות מבלי להסתמך על מודל הפרסום - שבמקרה של ווטסאפ למשל יהיה בעייתי - מכיוון שהיא התחייבה שזה לא יהיה חלק מהמודל העסקי שלה בעתיד.

ל-Kik יש כיום כ-100 עובדים במשרדיה שבווטרלו בקנדה, שם גם ממוקם המטה העולמי של בלקברי. אך בעוד האחרונה מנסה כבר כמה שנים למצוא דרך להפוך את שירות ההודעות המאובטח שלה למקור הכנסה עיקרי, נראה שדווקא הסטארט-אפ הצעיר הצליח לפצח את המודל העסקי.

להערכת CNN, שירותי הודעות כגון סנאפצ'ט, ליין היפנית ואפילו פייסבוק כבר החלו לבדוק כיצד ניתן להוסיף את המודל הזה לשירותיהן. עם זאת, האפליקציות האסייתיות מגיעות לשוק המערבי עם יתרון עצום בדמות עסקים פעילים וניסיון תפעולי רב. לא מן הנמנע שהמאבק הבא יהיה בין החברות הסיניות, הקוריאניות (עם קקאו למשל) והיפניות לבין פייסבוק וגוגל.

תגיות