אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפולת בבורסות ניו יורק: דאו ג'ונס איבד 3.1%, נאסד"ק נחלש ב-3.5% צילום: איי פי

מפולת בבורסות ניו יורק: דאו ג'ונס איבד 3.1%, נאסד"ק נחלש ב-3.5%

דאו ג'ונס איבד השבוע הכי הרבה נקודות מאז השבוע שנגמר ב-10 באוקטובר 2008 - בשיאו של המשבר הפיננסי; נאסד"ק רשם את הירידה היומית החדה ביותר מאז ה-4 ביוני 2010 ו-S&P 500 איבד 3.2%; הנפט צלל השבוע ב-5% והשלים את רצף הירידות הארוך ביותר זה 29 שנה; מניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות - אפל צללה ב-6.2%, פייסבוק איבדה 5%; "המשקיעים לא היו מפוחדים ככה מאז האביב של 2009"

21.08.2015, 23:03 | גיל קליאן

מפולת בבורסות ניו יורק - המשקיעים בוול סטריט לא זוכרים שבוע כל כך גרוע כבר קרוב לשבע שנים, אז פרץ המשבר הפיננסי הגדול של שנת 2008. ג'פרי סאות, אסטרטג ההשקעות הראשי בפירמת ריימונד ג'יימס התייחס לירידות החדות ואמר: "בכנות, לא ראיתי פחד כזה בקרב משקיעים מאז אביב 2009, כאשר השווקים נגעו בתחתית לאחר המשבר הפיננסי". 

דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

ואכן, המספרים מדברים בעד עצמם - המסחר בבורסות ניו יורק ננעל היום (ו') בירידות שערים חדות זה היום השני ברציפות. מדד דאו ג'ונס נחלש ב-3.1%, מדד נאסד"ק השיל מערכו 3.5%  ומדד S&P 500 איבד 3.2%. לאחר ירידות חדות שנרשמו שם אתמול והירידות בבורסות אסיה ואירופה היום. מדד הפחד השלים זינוק שבועי של 87%. הזינוק החד ביותר שנרשם בעבר במדד היה בחודש מאי 2010, אז הוא טיפס ב-86%.

מדד דאו ג'ונס ירד ב-531 נקודות ורשם את הירידה הדו-יומית וכן את השבוע הגרוע ביותר מאז זה שנגמר ב-10 באוקטובר 2008, שבוע שהיה הגרוע ביותר בשיאו של המשבר הפיננסי. נאסד"ק רשם את הירידה היומית החדה ביותר מאז 4 ביוני 2010.  בשוק המטבעות - היורו רשם עליות חדות מול המטבעות המרכזיים בעולם - עלה ב-1% מול הדולר.

מבחינת המניות הישראליות, סייבר ארק ומובילאיי ירדו ביותר מ-5%. מבחינת מניות הטכנולוגיה הבולטות -  אפל צללה ב-6.2% ומניית פייסבוק  איבדה 5%.  

נטפליקססיימה בירידה של 7.6%, מיקרוסופט ב-5.7% וגוגל ב-5.2%.

למרות הירידות החדות, נקודות האור הן שהמשקיעים לא ברחו - כמו ברגעי משבר - לזהב ולאיגרות החוב הממשלתיות. מניות הטכנולוגיה הובילו את המגמה השלילית על רקע חשש מתגובת השווקים להעלאת הריבית הקרובה של הפד ומהפיחות ביואן הסיני. במקביל למניות הטכנולוגיה, נרשמו ירידות חדות גם בתחום האנרגיה בצל הצלילה בנפט.

אסדת נפט מול חופי קליפורניה, ארה"ב, צילום: איי אף פי אסדת נפט מול חופי קליפורניה, ארה"ב | צילום: איי אף פי אסדת נפט מול חופי קליפורניה, ארה"ב, צילום: איי אף פי

בשוק הסחורות, הנפט ננעל היום ברמה של 40.45 דולר לחבית. מדובר בירידה יומית של 2.1% ובצניחה של 5% בסיכום שבועי. בכך סוגר הנפט שבוע שמיני ברציפות של ירידות - הרצף השלילי הארך ביותר מאז 1986. עוד בשוק הסחורות, הזהב סיים את שבוע המסחר בעלייה של 4.2%, העלייה השבועית החדה ביותר מאז ינואר השנה. הזהב עלה היום בשיעור של 0.6% ומחירו נקבע על 1,159.60 דולר לאונקיה.

אתמול איבדו המדדים יותר מ-2%. דאו ג'ונס ו-S&P 500 איבדו 2.1%, ונאסד"ק צלל ב-2.8%. ברקע לירידות החדות - התעוררות מחדש של החששות לגבי השוק הסיני, כאשר המשקיעים חוששים כי האטה בסין תגרור את העולם כולו למיתון עמוק, לצד ירידה מתמשכת במחירי הנפט - שמהווה אינדיקציה נוספת להאטה כלכלית גלובלית.

ג ג'יימס בלוארד, נשיא הפד בסנט לואיס | צילום: בלומברג ג

נשיא הפדרל ריזרב בסנט לואיס, ג'יימס בולארד, חסיד נלהב של העלאות שיעורי ריבית לטווח הקצר, דובק בעמדותיו, שלפיהן הפד צריך להעלות את הריבית בפגישתו המתוכננת לספטמבר. בראיון שהעניק בולארד בתקשורת האמריקאית הוא טען היום שהוא לא מסכים עם התחזיות הקודרות בשוק על הכלכלה עולמית ושהוא אופטימי לגבי התחזיות לכלכלת ארה"ב. להערכתו של בולארד, שיעור האבטלה בארה"ב יירד לרמה של 4% במהלך השנתיים הקרובות ולגרסתו האינפלציה צפויה לשוב לטווח היעד של הפד - שעומד על 2%.

שר האוצר האמריקאי ג'ק לו מזהיר את סין, כי ארה"ב מסתכלת בעיניים פקוחות על מדיניות המטבע שלה. לו שוחח היום עם סגנו של ראש הממשלה הסיני, וואנג יאנג ואמר לו שממשל אובמה בוחן מקרוב את מדיניות מטבע החוץ שלה. בשיחת טלפון בין השניים אמר לו, כי זה קריטי שסין תמשיך בביצוע רפורמות שייצרו כלכלה שמונעת על ידי צריכה פנימית - ולא על ייצוא. ביקורת רבה נשמעת באחרונה על מדיניות מטבע החוץ של סין. המבקרים טוענים שמטרתה היא להגביר את הייצוא הסיני.

שר האוצר האמריקאי ג שר האוצר האמריקאי ג'ק לו | צילום: בלומברג שר האוצר האמריקאי ג

הבוקר איבדה הבורסה בשנגחאי עוד 4.3% מערכה, על רקע נתוני יצור מאכזבים. מדד מנהלי הרכש של סין ירד באוגוסט לרמה של 47.1 נקודות - זאת לעומת רמה של 47.8 נקודות ביולי וצפי ל-47.7 נקודות. מדובר בירידה החדה ביותר מאז חודש מרץ 2009. גם בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות של 3%.

מאקרו

היום התפרסם מדד מנהלי הרכש של מגזר הייצור בארה"ב לחודש. המדד ירד באוגוסט לרמתו הנמוכה מאז אוקטובר 2013 כשהקריאה ירדה ל-52.9 מקריאה של 53.8, כאשר הצפי עמד על 54 נקודות. המדד מראה כי חברות התעשייה המשיכו להתרחב, אך בקצב איטי בהרבה מהצפוי.

מניות במרכז

רשת ההנעלה Foot Locker פירסמה דו"חות כספיים שעברו את התחזיות המוקדמות. מכירות החברה ברבעון החולף עמדו על 1.7 מיליארד דולר, לעומת צפי ל-1.66 מיליארד דולר. הרווח המתואם למניה עמד על 84 סנט, לעומת צפי לרווח מתואם למניה של 69 סנט. המכירות בחנויות זהות קפצו ב-9.6% לעומת צפי לעליה מתונה יותר של 5.9%.

גם ענקית הציוד החקלאי Deere עברה את התחזיות המוקדמות. המכירות לרבעון עמדו על 7.6 מיליארד דולר, לעומת צפי של 7.1 מיליארד דולר. עם זאת, החברה צופה צניחה של 24% במכירות ברבעון הבא. הרווח המתואם למניה ברבעון החולף עמד על 1.53 דולר, לעומת צפי של 1.44 דולר למניה.

ענקית המחשוב HP דיווחה אתמול לאחר תום המסחר על ירידה של 13% ברווח ברבעון שהסתיים ביולי. החברה דיווחה גם על ירידה בהכנסות ממכירות זה הרבעון ה-15 מתוך 16 הרבעונים האחרונים. מניית החברה איבדה 4% במסחר המאוחר. ב-1 בנובמבר עומדת HP לפצל את פעילותה לשתי ישויות עסקיות נפרדות. אחת תורכב מעסקי המחשבים והמדפסות המשגשגים שלה, והשנייה חברת שרתים, מיחשוב ענן ותוכנה – משגשגת פחות.

תגיות