אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שחקנית חיזוק: קרן תש"י הצטרפה לקבוצה שגיבש מודי בן ש"ך לרכישת פז

בלעדי לכלכליסט

שחקנית חיזוק: קרן תש"י הצטרפה לקבוצה שגיבש מודי בן ש"ך לרכישת פז

הקרן שמנהלת פרויקטים בהיקף של מיליארד דולר בתחומי התשתיות והאנרגיה הצטרפה לקבוצה במקום עודד פלר שצפוי לפרוש ממנה. בשבועיים האחרונים נפגש בן ש"ך פעמיים עם בעל השליטה בפז צדיק בינו בניסיון לקדם את העסקה

23.08.2015, 07:59 | גולן חזני

חיזוק משמעותי למודי בן ש"ך ולקבוצה בראשותו לרכישת השליטה בפז. ל"כלכליסט" נודע כי קרן תשתיות ישראל (תש"י) סיכמה בשבוע האחרון על הצטרפותה לקבוצה המונה חוץ מבן ש"ך גם את דניאל חוסידמן, היזם היהודי ממקסיקו, ואת יזם ההייטק צבי ברק, בעל השליטה בקיסריה אלקטרוניקה רפואית. עודד פלר, בעל השליטה בכימוביל ואמיליה פיתוח הבורסאית, צפוי לפרוש מהקבוצה. עוד נודע כי בשבועיים האחרונים נערכו שתי פגישות בין בן ש"ך לבין בעל השליטה בפז צדיק בינו במטרה לקדם את העסקה.

קראו עוד בכלכליסט

 כפי שנחשף ב"כלכליסט", הקבוצה מנהלת מגעים לרכישת השליטה בפז, כלומר 30% ממניות החברה מידי בינו ושותפיו, משפחת ליברמן, המחזיקה במניות באמצעות דולפין אנרגיות, ומשפחת אבלס, המחזיקה בהן באמצעות אינסטנז הולדינגס. המגעים מתנהלים סביב שווי של 6–5.5 מיליארד שקל, בעוד פז נסחרת בתל אביב בשווי של 6 מיליארד שקל.

צדיק בינו. מגעים לרכישת 30% מפז ממנו ומשותפיו, צילום: אוראל כהן צדיק בינו. מגעים לרכישת 30% מפז ממנו ומשותפיו | צילום: אוראל כהן צדיק בינו. מגעים לרכישת 30% מפז ממנו ומשותפיו, צילום: אוראל כהן

בן ש"ך ושותפיו כבר הצליחו לארגן קונסורציום של בנקים וגופים מוסדיים למימון העסקה, ולפי המתווה המוצע, כל אחד מהמשתתפים בקבוצה ירכוש כ־8% ממניות פז תמורת כ־1.8 מיליארד שקל. על פי הערכות, בן ש"ך מחזיק כבר ב־4% ממניות פז, כך שייתכן שהאחזקה הכוללת שלה תהיה גבוהה מהמינימום (30%) שמגדיר שליטה בחברה על פי תקנות משרד האנרגיה.

ההצטרפות של תש"י היא חיזוק פיננסי משמעותי לקבוצה. תש"י היא קרן הפרייבט אקוויטי הישראלית הראשונה, והיא מתמחה בניהול נכסים בתחומי התשתיות והאנרגיה ומנהלת פרויקטים בהיקף של יותר ממיליארד דולר. עם האחזקות הבולטות שלה נמנות תחנת הכוח דליה אנרגיות, חברת סיטיפס (זכיינית הרכבת הקלה בירושלים), חברת סוויספורט — מסופי מטענים, נתיבי היובל — כביש 431, וחברת מילגם.

בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" דיווחה פז לבורסה כי "בעלי השליטה קיבלו פניות לצורך בחינת אפשרות לרכוש את אחזקות בעלי השליטה, והמגעים אינם בשלב מתקדם". כפי שפורסם, בינו שוקל בחיוב את המכירה לבן ש"ך בשל היכרותו עם פז.

בן ש"ך, מנכ"ל פז לשעבר, עזב את החברה ב־2007 לאחר עשר שנים וחצי, על רקע חילוקי דעות עם בינו. בנוסף, מכרו בן ש"ך ואחיו אודי 7% ממניות החברה שהיו ברשותם לבינו. בן ש"ך היה הגורם העקבי ביותר שהתעניין ברכישת פז מאז הוצבה על המדף. הוא ניסה להקים קבוצה לרכישתה במשך השנה וחצי האחרונות וניהל שורה של שיחות עם בינו.

בינו ושותפיו ביצעו חמישה מימושים במניות פז, ממרץ 2013 ועד מרץ 2015, ובמהלכם מכרו 22% מהמניות תמורת 1.33 מיליארד שקל. בינו מחזיק כיום ב־23% ממניות פז בשווי 1.3 מיליארד שקל, משפחת אבלס מחזיקה ב־4.26% בשווי 255 מיליון שקל ומשפחת ליברמן מחזיקה ב־2.8% בשווי 168 מיליון שקל. בינו הצליח לשמור על מחיר של 540–570 שקל למניה בכל המכירות, שנעשו בשלבים מתוך מחשבה שכך יהיה קל יותר לבצע עסקה גדולה.

תגיות