אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלתי מתפשר: היועמ"ש מגדיל מעורבות בהסדרי פשרה צילום: אוראל כהן

בלתי מתפשר: היועמ"ש מגדיל מעורבות בהסדרי פשרה

לפי בדיקתו של עו"ד אסף פינק, ב־2014 התנגד יהודה וינשטיין ל־20 הסדרי פשרה. ל־87 הסדרים הוא לא התנגד, אולם ב־60 מהם הוא העיר הערות לגופו של ההסכם

24.08.2015, 09:31 | משה גורלי
נראה כי מעורבות היועמ"ש בהסדרי פשרה הולכת ומתחזקת משנה לשנה. לפי בדיקתו של עו"ד אסף פינק, ב־2014 התנגד יהודה וינשטיין ל־20 הסדרי פשרה. ל־87 הסדרים הוא לא התנגד, אולם ב־60 מהם הוא העיר הערות לגופו של ההסכם. ב־2013 התנגד היועמ"ש ל־18 הסכמי פשרה, ונתן הערות ל־51.

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, צילום: אלכס קולומויסקי היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין | צילום: אלכס קולומויסקי היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, צילום: אלכס קולומויסקי

היועמ"ש דורש לתקן את הסדר הפשרה שהושג כעת עם תנובה, שכן לדעתו הוא תורם לרווחיות הנתבעת, ובאמצעות עו"ד נורית משרקי הוא העיר את הערותיו להסדר זה. אלא שבבתי המשפט כבר מקובל לאשר הסדרים מסוג זה, המכונים "הסדרי קופונים". תנובה אגב תפסה ב־2014 את המקום השני בין הנתבעות בתביעות יצוגיות עם 16 תביעות, אחרי שופרסל עם 20 תביעות ייצוגיות.

מנגנון ההערות ללא התנגדות מאפשר ליועץ להציע לבית המשפט לתקן את המתווה בלי להסתכן במשמעויות המשפטיות הכרוכות בהתנגדות, וזו הפרקטיקה הרווחת בתביעות "משקל קל" מהסוג הנוכחי של סימון מוצרים. את ההתנגדויות שומר היועץ לתביעות משמעותיות יותר בשוק ההון.

בשני מצבי סיום בתביעה ייצוגית נדרשת עמדת היועץ: הסתלקות ופשרה. היועמ"ש הוא מעין אפוטרופוס של הצרכנים ומייצג את האינטרס הציבורי מול האינטרס של הקבוצה התובעת, שעשויה להתפשר תוך קיפוח כלל הציבור.

תגיות