אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סגירת רשות השידור עולה שלב: תזכיר חוק חדש מורה על פיטורי 1,500 עובדים באופן מיידי צילום: עמית שאבי

נחשף בכלכליסט

סגירת רשות השידור עולה שלב: תזכיר חוק חדש מורה על פיטורי 1,500 עובדים באופן מיידי

כפי שנחשף ב"כלכליסט", הממשלה מתכוונת לפטר את כל העובדים בסוף ספטמבר כאשר חלקם יועסקו מחדש עד לסגירה הסופית של רשות השידור

24.08.2015, 14:33 | אופיר דור

מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר הפיץ אתמול (א') למשרדי הממשלה תזכיר חוק מתוקן הנוגע לסגירת רשות השידור והקמת תאגיד חדש במקומה. כפי שנחשף בשבוע שעבר ב"כלכליסט", תזכיר החוק המתוקן קובע כי כל 1,500 עובדי רשות השידור יפוטרו ב-30 בספטמבר השנה, כלומר תוך חודש וחצי. במקביל כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) יוכל להעסיק מחדש את העובדים החיוניים הדרושים לצורך המשך פעילות רשות השידור עד לסגירתה הסופית במרץ 2016 והקמת תאגיד שידור ציבורי חדש במקומה. התזכיר אינו מגדיר כמה עובדים יועסקו מחדש, אך ההערכה היא שמדובר בכ-700 עובדים.

קראו עוד בכלכליסט

בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" על כוונת משרד התקשורת לפטר את כל עובדי הרשות, הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה בכל המגזר הציבורי שיאפשר לה להתחיל לנקוט בצעדים ארגוניים החל משבוע הבא. למרות ההכרזה על סכסוך העבודה, במשרד התקשורת ממשיכים לקדם את תזכיר החוק. ההערכה היא שלהסתדרות לא תהיה ברירה אלא לנקוט בצעדים משמעותיים כי לעצור את קידום התזכיר בגרסה הנוכחית.

מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר. הפיץ את התזכיר למשרדי הממשלה, צילום: דובר משרד התקשורת מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר. הפיץ את התזכיר למשרדי הממשלה | צילום: דובר משרד התקשורת מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר. הפיץ את התזכיר למשרדי הממשלה, צילום: דובר משרד התקשורת

ההחלטה על פיטורי כל עובדי רשות השידור נובעת מאי-שביעות הרצון של פילבר ואנשי האוצר מהתקדמות תוכנית הפרישה מרצון ברשות. באוצר מסרבים בתוקף לממן את המשך פעילות רשות השידור עד לסגירתה, אם לא יבוצע קיצוץ משמעותי בתקציבה ובעיקר בהוצאות השכר. עד כה חתמו כ-100 עובדים על פרישה מרצון מהרשות כאשר התהליך מסתיים בסוף חודש ספטמבר. באוצר טוענים כי סיכמו עם ההסתדרות על פרישה של לפחות 300 עובדים. בתגובה טוענים בוועדי העובדים ברשות כי התהליך עדיין נמצא בעיצומו ועוד עובדים רבים צפויים לפרוש.

בנוסף תזכיר החוק המתוקן מרחיב עוד יותר את סמכויותיו של המנכ"ל הזמני של רשות השידור אלדד קובלנץ. על פי התזכיר הנוכחי, קובלנץ יוכל להעסיק עד 400 עובדים מתוכם גם עיתונאים. זאת בניגוד לחוק המקורי, שעבר בשנה שעברה בכנסת, לפיו רק מנהל חטיבת החדשות שייבחר על ידי מועצת תאגיד השידור יוכל להעסיק עיתונאים ברשות. התזכיר אינו מחייב את קובלנץ לבחור עובדים מרשות השידור או מהטלוויזיה החינוכית, שגם היא אמורה להיסגר במרץ שנה הבאה.

המנכ"ל הזמני של רשות השידור אלדד קובלנץ. התזכיר מרחיב עוד יותר את סמכויותיו, צילום: אוהד צויגנברג המנכ"ל הזמני של רשות השידור אלדד קובלנץ. התזכיר מרחיב עוד יותר את סמכויותיו | צילום: אוהד צויגנברג המנכ"ל הזמני של רשות השידור אלדד קובלנץ. התזכיר מרחיב עוד יותר את סמכויותיו, צילום: אוהד צויגנברג

התזכיר מבסס באופן מוחלט את השליטה של הדרג הפוליטי ובעיקר של ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו על הקמת תאגיד השידור הציבורי. נתניהו ונציגו פילבר הם אלו שמפקחים בפועל ביחד עם השר הממונה אופיר אקוניס על עבודתו של קובלנץ. במקור היה אמור שר התקשורת למנות מועצה ציבורית לתאגיד, שתהווה חוצץ בין הפוליטיקה לבין הדרג המקצועי בתאגיד השידור הציבורי החדש. אולם נתניהו מסרב בתוקף לאשר את מינוי חברי תאגיד השידור הציבורי שנבחרו על ידי ועדת איתור בראשות השופט בדימוס עזרא קמא.

התזכיר יובא לאישור ועדה מיוחדת בראשה עומד יו"ר הקואליציה ח"כ צחי הנגבי (הליכוד) בשבוע הבא. לאחר מכן צריך התזכיר לעלות להצבעה בקריאה שנייה ושלישית בכנסת בתחילת ספטמבר. ממשרד התקשורת נמסר: "מדובר בתזכיר טיוטה פנימי בין משרדי הממשלה ולא בנוסח סופי".

עובדי רשות השידור הגיבו בזעם לתזכיר החוק. משה שגב, יו"ר ועד ההנדסה והטכנאים, מסר בתגובה כי "עובדי רשות השידור הפכו לשק חבטות של האוצר, משרד התקשורת והכנ"ר. הם שכחו שמדובר בבני אדם ולא במספר בלבד. מאחורי המספר 1,500 עובדים עומדות משפחות, חיים שלמים שרוצים פשוט להרוס במחי החלטה אחת לא אנושית ולא חוקתית. אנחנו נילחם למען הבית שלנו ולמען זכויות העובדים".

יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים, אחיה גינוסר, אמר בתגובה לתזכיר החוק החדש כי הוא "מקווה שהספין הנלוז, שהממשלה מנסה לעגן אותו בחקיקה הזויה - ירד מסדר היום ולא יגיע להצבעה בכנסת, וזאת על מנת שלא להכניס את כל המשק לסכסוך עבודה כולל ארוך ומיותר. אנו נמשיך במשא ומתן ענייני לקיומה של רשות שידור חזקה ועצמאית – תוך הוקעת מהלכי הפחדה של עיתונאים , בשיטה הנהוגה במשטרים אפלים". אגודת העיתונאים תקיים ביום רביעי בבית סוקולוב אירוע תמיכה בשידור הציבורי בהשתתפות בכירי העיתונאים בישראל. האגודה דורשת כי רוב מכריע של עובדי רשות השידור יקלטו בתאגיד החדש ומתנגדת נחרצות לפיטורים מיידים של עובדי רשות השידור.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אם העובדים היו חברי ליכוד היו נשארים לעבוד כמו בכי"ל
למרות שחלק גדול של העובדים הצביע ביבי הם נקראים שמאלנים. ככה זה שחבורת זליג הרסה את רשות השידור והוא שעשה דברים פליליים ברח וקיבל והפך לסמנכ"ל התיאטרון האידיש. עוד ליכודניק קיבל גוב אצל לימור ליבנת .כדי לםטר צריך עילה לפיטורים כך שההסתדרותחייבת להגן עלהעובדים שמשלמים לה 1% משכרם כל חודש .אם הם לא יעבדו אז גם ההסתדרות תנזק.עלהעובדים ללכת לבג"ץ לבדוק את חוקיות הפיטורים.אין לעובדים מה להפסיד. ראש השנה הזה יהיה עצוב מאוד לעובדי רשות השידור אבל ביבי ארדן לפיד וחבריהם יחגגו. נאחל להם שנה לא טובה.
וולך  |  25.08.15
4.
צר לי, עובדי הרשות הביאו זאת על עצמם
לממשלה, ואני לא תומך נתניהו, היתה כל הסבלנות שבעולם. הם ניהלו דיונים במשך שנים ארוכות, אבל העובדים רק רצו עוד ועוד. זה מזכיר לי את התושבים שמתמקחים על פינוי-בינוי עד אין קץ ומנסים לסחוט עוד ועוד, עד שלקבלן נמאס והוא הולך לפרויקט אחר, או מייבש אותם. עובדי רשות השידור חשבו שתפסו את אלוהים בביצים עם הזדמנות לפרוש בגיל מוקדם עם פנסיה אגדית. אבל זהו, נגמרו ימי ״להוריד את השלטר.״ חבל לי על המפיקים העצמאים, כמוני. אנחנו האחרונים בתור לקבל את הכספים שרשות השידור חייבת לנו, כי נותנים עדיפות למשכורות לקבועים ודווקא אנחנו יעילים מכולם.
עובד לשעבר ברשות , היום עצמאי  |  25.08.15
2.
אין שום קשר בין המציאות לאינפורמציה השקרית המופצת
יש שיטפון של פורשים. גם בנפיט, וגם שרותי המנהל של רשות השידור לא עומדים בקצב הפונים. אנשים "קבעו תור" לחתימה על הפרישה. אבל משרדי האוצר והתקשורת מתעלמים מכך בכוונה, כי ההחלטה לפטר את כולם - אין לה כל קשר למספר הפורשים. הכוונה היא לרמוס את הגוף הקיים עד תום. הממשלה ושליחיה מרשים לעצמם לשקר ולהתנהל בברוטליות שאין דוגמתה בגלל הטינה שיש לציבור כלפי עובדי הרשות (כאילו כולם עובדי גביה..) . הדורסנות מופעלת בתנאים נוחים. אבל דעו שאם זה יצליח להם - כל אחד יכול להיות הבא בתור. זה הוא תקדים שנועד להיות מעין ניסוי. המדינה הזאת רומסת את עובדיה. והנכסים נמכרים לטייקונים ולמקורבים. רק בפרספקטיבה היסטורית יבינו אזרחי המדינה מה התרחש בה. אבל אז יהיה מאוחר מדי.
לידיעתכם  |  24.08.15
לכל התגובות