אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל מנורה: "למשוך כספים בעיצומו של משבר זה הצעד הכי גרוע" צילם: אוראל כהן

מנכ"ל מנורה: "למשוך כספים בעיצומו של משבר זה הצעד הכי גרוע"

מנורה מבטחים סיכמה את הרבעון השני בעלייה של 48.6% ברווח הכולל לעומת התקופה המקבילה, אלא שבסיכום חצי שנתי ירד רווח זה ב־25%

24.08.2015, 20:42 | רעות שפיגלמן

"השווקים חווים כעת זעזועים שהתיק במנורה יכול לספוג, כי הוא מתוכנן לטווח הארוך", אמר אתמול ל"כלכליסט" מנכ"ל מנורה מבטחים מוטי רוזן בהתייחס לטלטלה בשווקים הפיננסיים. "מ־2009 השווקים כל הזמן בעלייה והיה ברור שירידה במחירים היא רק עניין של זמן. המכפילים כל הזמן עולים והחברות מציגות ביצועים טובים. הגענו כעת לנקודה שבה איש לא מסוגל לומר אם מדובר בתיקון או בשינוי מגמה".

קראו עוד בכלכליסט

רוזן מזכיר כי "אחרי המשבר העולמי ב־2008 רבים משכו כספים מקופות הגמל או עברו לאפיקים שקליים בפנסיה ובביטוחי המנהלים. מהלך זה התברר כטעות כי השווקים חזרו לעלות, ולא רק שנרשם תיקון, אלא מעבר לכך מבחינת תשואה. לחוסכים יש נטייה לפאניקה ולקבל החלטות תחת לחץ, אלא שלמשוך כספים זה הצעד הכי גרוע שאפשר לעשות בעיצומו של משבר".

לדבריו, בחברת הביטוח, המנהלת מעל 70 מיליארד שקל בכספי הפנסיה, 30% מהכספים מופנים לאג"ח מיועדות. אלה פועלות לשני הכיוונים: כשהשוק חיובי הן מכבידות על התשואה ובעתות משבר - מושכות אותה למעלה. בנוסף רבע מכספי התיקים מושקעים בנכסים לא סחירים, דוגמת פרויקטי תשתיות ונדל"ן, שאינם מושפעים ישירות משינויים מאקרו־כלכליים. כשליש מהנכסים בתיקים חשוף למניות, ורוזן מציין כי "בראייה לטווח ארוך האלמנט המנייתי חייב להיות בתיק, בהנחה שאנחנו לא נכנסים למיתון עולמי של עשרות שנים".

מנורה מבטחים סיכמה את הרבעון השני של 2015 בעלייה של 48.6% ברווח הכולל. זה הסתכם ב־55 מיליון שקל לעומת 37 מיליון שקל בתקופה המקבילה. הפרמיות ודמי הגמולים שגבתה מנורה במחצית הראשונה של 2015 הסתכמו ב־8.6 מיליארד שקל, לעומת 7.6 מיליארד שקל אשתקד, עלייה של 12.5%.

מוטי רוזן, צילם: אוראל כהן מוטי רוזן | צילם: אוראל כהן מוטי רוזן, צילם: אוראל כהן

אלא שבסיכום חצי שנתי חלה ירידה של 25% ברווח הכולל, שהסתכם ב־147 מיליון שקל לעומת 197 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2014. עיקר הירידה נובעת מקיטון בהכנסות מהשקעות, שמושפעות ממגמות בשוק ההון, וכן מירידה בתשואה הריאלית למבוטחים, שכיווצה את דמי הניהול.

בתחום ביטוח החיים הסתכם הרווח הכולל לפני מס במחצית 2015 ב־16 מיליון שקל מול 101 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הכולל מעסקי הפנסיה הסתכם במחצית ב־54 מיליון שקל, לעומת כ־47 מיליון שקל בתקופה המקבילה. זאת בעיקר נוכח עלייה בדמי הניהול נטו, הנובעת מעליות בהיקף הנכסים המנוהלים ובגבייה. מאותן סיבות עלה גם הרווח הכולל מעסקי הגמל ל־21 מיליון שקל, לעומת כ־16 מיליון שקל בתקופה המקבילה. ההון העצמי של הקבוצה הסתכם ב־3.2 מיליארד שקל נכון לסוף יוני, לעומת 3.1 מיליארד שקל בתקופה המקבילה ב־2014. למנורה עודפי הון של 670 מיליוני שקל למול ההון הנדרש.

תגיות