אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יד קשה: בריטניה תסגור מסעדות שיעסיקו מהגרים לא חוקיים צילום: איי אף פי

יד קשה: בריטניה תסגור מסעדות שיעסיקו מהגרים לא חוקיים

לקראת פרסום נתוני שיא של מהגרים, ראש ממשלת בריטניה מסיר את הכפפות ומתייצב מאחורי הבטחת בחירות להפוך את הממלכה למקום לא אטרקטיבי למהגרי עבודה. במקום גירוש, עתה יסתכנו מהגרים בכליאה

25.08.2015, 19:49 | שירות כלכליסט

לקראת פרסום נתוני ההגירה לבריטניה מחרתיים (ה'), הצפויים לשבור שיאים חדשים, הממשלה בראשותו של דיוויד קמרון נערכת לפרסום שורה של צעדים חמורים שיינקטו נגד מהגרי עבודה לא חוקיים.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת התוכניות שגובשו על רקע משבר המהגרים בעיר הנמל קאלה תגדיר הממשלה עבירה חדשה של עבודה לא חוקית, אשר לצדה שישה חודשי מאסר כמו גם קנס בלתי מוגבל. כמו כן, הרשויות יוכלו לחלט משכורות של עובדים לא חוקיים שישמשו כ"ראיות לפשע", לפי הדיווחים.

גם מוניות על הכוונת

פירושו של דבר, במקום להעביר את המגרים הלא חוקיים למרכזי כליאה, הם יועמדו לדין ולאחר מכן יושתו עליהם עונשי מאסר.

 , צילום: איי פי צילום: איי פי  , צילום: איי פי

שרים בממשלת בריטניה סבורים כי המהלכים הללו ישמשו תמרור אזהרה למהגרים פוטנציאליים וימנעו מאלפים מהם להגיע לחופי בריטניה מנמלים אירופיים, כולל נמל קאלה.

במסגרת צעדי ההרתעה החדשים פאבים, מסעדות הודיות וסיניות, כמו גם עסקי טייק אוויי הפועלים בשעות הלילה, יעמדו בפני סגירה זמנית או אף שלילת רישיון העסק - אם יימצא כי העסיקו עובדים לא חוקיים. הממשלה אף תשקול החלת המהלכים הללו על חברות הסעה שמספקות שירותי מוניות - כך לפי משרד הפנים הבריטי.

לפי החוקים החדשים, מעסיק שייחשד בהפרת חוקי ההגירה יסתכן בסגירה של בית העסק שלו ל־48 שעות, שבמהלכן יתבצעו בדיקות לגבי חוקיות העובדים במקום. מי שיתגלו בבית העסק שלהם הפרות קשות, מסתכנים בסגירה ממושכת.

המהלכים המחמירים דווחו על רקע עיכובים קשים שאירעו שלשום בשירות הרכבות של היורוטאנל, לאחר שמהגרים נתפסו על המסילה בצד הצרפתי ליד קאלה.

ההחלטה להטיל עונשי מאסר על מהגרים לא חוקיים היא בבחינת הסלמה חדה במדיניות הממשלה הבריטית, והיא ממחישה רמות גבוהות של חשש במעון ראש הממשלה לגבי זרם המהגרים הפוקד את בריטניה.

לא מדובר בפליטים נואשים

בשבועות שלאחר הבחירות הכלליות שנערכו במאי התחייב קמרון להפוך את בריטניה ל"מקום פחות אטרקטיבי" למהגרי עבודה. אף כי הודיע אז על תוכניות שיאפשרו למשטרה לחלט משכורות של עובדים זרים, ואמר כי יסתכנו בגירוש ללא אפשרות חנינה אם יישארו בגבולות בריטניה באופן בלתי חוקי - לא דובר על עונשי מאסר.

ההשערה היא כי משבר המהגרים בדרום אירופה, כמו גם העלייה במספר הזרים המבקשים להגיע לבריטניה מקאלה, המריצו את ממשלת בריטניה להגביר את מאמצי האכיפה.

לפי נתונים רשמיים נרשמו 318 אלף הגירות לבריטניה יותר מאשר עזיבות ב־2014 - 2,000 פחות מהשיא שנרשם ב־2005 אחרי שבריטניה פתחה את גבולותיה לשמונה מצטרפות חדשות לאיחוד האירופי. הנתונים החדשים, שצפויים להתפרסם כאמור ב־27 באוגוסט, יראו ככל הנראה כי ההגירה טיפסה ליותר מ־320 אלף אנשים. אנליסטים מציינים כי לא מדובר בפליטים נואשים מסוריה או מאריתריאה המנסים להבריח את עצמם במשאיות דרך נמל קאלה. רובם מהגרים חוקיים המהווים כאב ראש לא קטן עבור קמרון בכהונתו השנייה, לאחר שחזר ואמר כי יפעל לצמצם את ממדי ההגירה לפחות מ־100 אלף בשנה. "הנושא הזה ירוץ וירוץ, עד לבחירות הבאות", אמר השבוע ל"אינדיפנדנט" שר לשעבר בממשלת בריטניה.

בתוך כך, נשיא הנציבות האירופית ז'אן־קלוד יונקר קרא אתמול למנהיגי האיחוד האירופי לשמור על גבולות פתוחים, ובכך לכבד את אמנת שנגן למדיניות הגירה וגבולות מתואמת שנחתמה ב־1985.

תגיות