אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיפור שמתחיל במיקסר צילום: עמית שעל

סיפור שמתחיל במיקסר

כשעבודתו בענף הבנייה צומצמה, משה אהובי התחיל להכין עוגיות במיקסר שקנתה לו אמא. הוא לא חלם שאלו יתפתחו לרשת הקונדיטוריות פיס אוף קייק

26.08.2015, 08:55 | גלי וולוצקי

300 שקל - זה היקף ההשקעה הראשונית של משה אהובי (45) בהקמת פיס אוף קייק, רשת הקונדיטוריות שלו. באותם 300 שקל הוא קנה בשנת 2001 חומרי גלם וכמה קופסאות פלסטיק בשוק לוינסקי שבתל אביב. כיום כוללת הרשת מפעל, שלוש חנויות ובית קפה, ושתי חנויות נוספות ייפתחו בשבועות הקרובים.

אהובי, שעד 2001 עסק בבנייה כמנהל תפעול בחברת תדהר, עבר הסבה מקצועית של משרד העבודה ולמד קונדיטוריה בתדמור. "בעקבות אינתיפדת אל־אקצה היה משבר בענף הבנייה, והתפקיד שלי צומצם. החלטתי שזו הזדמנות לעזוב את התחום", הוא מספר, "זו היתה הפעם הראשונה מאז חופשת השחרור שלי שבעצם עצרתי לחשוב מה אני רוצה לעשות. בישול היה תמיד משהו שאהבתי, אבל לא ידעתי לאפות כלום. כשבלשכת התעסוקה הציעו לי את האפשרות להסבה מקצועית בחרתי בקונדיטוריה".

מיקום שיש בו ברכה

הוא התחיל לאפות עוגות ועוגיות לחברים ושכנים כדי להתנסות במה שלמד. "הכנתי הכל בבית במיקסר שאמא שלי קנתה לי במתנה ליום הולדת", הוא משחזר, "ויום אחד סיפרו לי על מקום שמתפנה בשוק האוכל בדיזנגוף סנטר. מיהרתי לשוק לוינסקי לקנות חומרים ולמחרת התייצבתי שם עם קופסאות של עוגיות. כשהכל נגמר רצתי לקנות עוד חומרים. משם פשוט המשכתי".

אף שהוא מגדיר את עצמו כאדם מחושב - "כשיש לי שני תפוחים אני אוכל אחד ושומר את השני, את כל הרווחים אני משקיע בהגדלת העסק בזהירות רבה" - סיפור ההתפתחות של הרשת רצוף בהחלטות של רגע שהתבססו על תחושת בטן. כזו, למשל, היתה שכירת החנות הראשונה ברחוב שבטי ישראל 11 ביפו בשנת 2004.

רולדת פרג, מהנמכרות ביותר של הרשת, צילום: אפיק גבאי רולדת פרג, מהנמכרות ביותר של הרשת | צילום: אפיק גבאי רולדת פרג, מהנמכרות ביותר של הרשת, צילום: אפיק גבאי

"באתי לראות את המקום ועוד באותו היום חתמתי על חוזה שכירות לעשר שנים", הוא מספר. "היתה בו קונדיטוריה שבעבר ייצרו בה ממתקים ודובשניות, עוד בימי קום המדינה. ישר הבנתי שזה מיקום שיש בו ברכה".

מאוחר יותר הרחיב אהובי את החנות הקטנה ושכר חנות נוספת בסמיכות. לפני שש שנים פתח מול החנות את קפה עלמה, ולפני שנתיים הפך את פיס אוף קייק לרשת, כשפתח חנות נוספת ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב ומפעל ייצור בראשון לציון בהשקעה של כ־2 מיליון שקל. בשבוע שעבר החלה לפעול גם חנות מפעל גדולה בראשון לציון, במרחק 100 מטר מהמפעל, ובשבועות הקרובים ייפתחו שני סניפים של הרשת בזכיינות, האחד ברחוב אבן גבירול והשני ברחוב לבונטין בתל אביב - בשתיהן תהיה האפייה במקום.

עסוק בהישרדות

לאחר הקפיצה הנוכחית הוא מתכנן לעצור לזמן מה. "בשנתיים הקרובות אני רוצה לייצב את העסק, אחרי פתיחת המפעל והחנויות החדשות", הוא אומר. "בעתיד ארצה לשתף פעולה עם חברה גדולה שתקפיץ את יכולת הייצור שלנו או למצוא דרך אחרת להתרחב".

ולמה מרבית הסניפים בתל אביב?

"דבר ראשון, יש לנו סניף בראשון לציון, והוא רק הסניף השלישי שלנו. את החנות הראשונה פתחתי ביפו במקרה ואת השנייה בקינג ג'ורג', כי זה ליד הבית שלי. הסניף בלבונטין ישרת את עובדי המשרדים באזור, ובאבן גבירול עוברים הרבה אנשים. עכשיו אני מרגיש שאני מסודר בתל אביב, אבל אני מאמין שבעתיד נצא מחוצה לה".

כשהשקעת 300 שקל בקניית אגוזים בשוק לוינסקי חלמת לפתוח רשת קונדיטוריות?

"לא תכננתי את זה. אני פותח סניף ואז נדרש להגדיל את הייצור ופותח מפעל; כדי לממן אותו אני פותח סניף נוסף - וחוזר חלילה. אני פשוט עסוק בהישרדות, עושה מה שצריך כדי לגלגל את העסק קדימה. כל ימיי, גם בבנייה, אהבתי את הצד התפעולי של העולם העסקי. אני מרגיש בו טבעי, אני יודע מה לעשות הלאה".

תגיות