אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הציבור נרגע: פדיונות של 250 מיליון שקל בקרנות הנאמנות צילום: בלומברג

הציבור נרגע: פדיונות של 250 מיליון שקל בקרנות הנאמנות

בימים ראשון-שלישי נרשמו בקרנות פדיונות בהיקף ש ל3.5 מיליארד שקל. בקרב תעודות הסל נרשמו היום פדיונות של 400 מיליון שקל

26.08.2015, 18:29 | אורן פרוינד

אחרי שלושה ימים של פדיונות כבדים בהיקף של 3.5 מיליארד שקל, עמיתי קרנות הנאמנות נרגעו מעט ואלה רשמו היום (ד') פדיונות של 250 מיליון שקל בלבד.  

קראו עוד בכלכליסט

בקרב תעודות הסל נרשמו פדיונות בהיקף של 400 מיליון שקל לאחר שאתמול נרשמו גיוסים של 150 מיליון שקל, בעיקר מצד גופים מוסדיים שאספו את הסחורה של ציבור המשקיעים הפרטיים שיצא מן השוק.

עם תחילתה של הנפילה בשוק המניות בישראל ביום ראשון האחרון, פדו המשקיעים בתל אביב מיליארד שקל. ביום שני, עם פתיחת המסחר של בורסות אירופה וארה"ב, פדו המשקיעים 2 מיליארד שקל והיום המגמה נבלמה עם פדיונות של חצי מיליארד שקל.

מגמת הפדיונות החלה ביום ראשון כאשר הבנק המרכזי בסין פרסם את נתון הייצור של עסקים שהראה על ירידה מסויימת מרמה של 47.8 לרמה של 47.1. התגובה בשווקים הייתה והבורסות השונות בעולם רשמו ירידות שערים חדות במהלך סוף השבוע האחרון. הירידות הגיעו גם לתל אביב, אולם התאזנו אתמול ושלשום.

מנהלי ההשקעות הבכירים בישראל, עדיין סבורים כי מדובר בתיקון בשוק המניות ולא במשבר ארוך טווח. לטענתם, האיום הסיני עדיין לא התממש וכדי שזה יקרה, נתוני הייצור צריכים להראות על ירידה משמעותית יותר ושוק הסחורות צריך לרדת בשיעור של 20% נוספים.

לדברי מומחים, הצניחה בבורסת שנגחאי היא בעצם תיקון. במחצית הראשונה של השנה עלתה הבורסה בכ־60%, כשהממשלה מעודדת את האזרחים הסינים להשקיע בה ואף לקחת הלוואות כדי לממן את ההשקעות. הריצה אל המניות התרחשה כשהכלכלה האמיתית של סין האטה ורמות הצמיחה שלה נעו סביב 7%, שיעור נמוך ביחס לצמיחה הדו ספרתית של העשור הקודם. לכן מניות בבורסת שנגחאי נסחרו במכפילי רווח (היחס בין שווי המניה לרווח הנקי שלה) דימיוניים ומנותקים משוויין האמיתי, ובמוקדם או במאוחר היו צריכות להימכר כדי להתאים את שוויין למה שקורה בשטח.

מכפילי רווח נורמליים שניתן לראות בבורסות העולם נעים סביב 15–25, תלוי בתחום שבו עוסקת החברה, ואילו בשבוע שעבר דיווח בלומברג כי מכפיל הרווח החציוני (שחצי מהמניות נסחרות מעליו וחצי מתחתיו) בבורסת שנגחאי עומד על 72.

תעשיית קרנות הנאמנות בישראל מנהלת נכון להיום כ־246.7 מיליארד שקל. הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ־215.7 מיליארד שקל בעוד הקרנות הכספיות מנהלות כ־31 מיליארד שקל.

 , צילום: הילה ספאק צילום: הילה ספאק  , צילום: הילה ספאק

תגיות