אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקרים במקרר: 5 הערות על אינטרנט הדברים

האקרים במקרר: 5 הערות על אינטרנט הדברים

ענקיות הטכנולוגיה רוצות שתקנו מקררים שיודעים להזמין אוכל בעצמם כשנגמר ומכשירי חשמל מקוונים אחרים. כל כך רוצות, שלא אכפת להן שמדובר במוצרים רגישים להאקרים ושאף אחד לא רוצה לקבל הודעות ווטסאפ מהמיקרוגל שלו

28.08.2015, 13:18 | ניצן סדן
1. אינטרנט הדברים. זה ללא ספק מונח הבאז הכי חם של עולם ההייטק (רק "סייבר" נושף בעורפו). משום מה כל חברות הטכנולוגיה בטוחות שאין דבר שאת רוצה יותר ממקרר שעולה מולך בווטסאפ ומדווח שהחלב עומד להיגמר, מנורה שנדלקת בעצמה כשאת מגיעה הביתה, או קומקום שמרתיח מים ברגע שהשעון המעורר שלך מצלצל. וכל הענקיות - אפל, סמסונג, גוגל, אינטל ומיקרוסופט - משקיעות בתחום אוקיינוסים של כסף.

מי צריך מטבח מקוון? מי צריך מטבח מקוון? מי צריך מטבח מקוון?

2. לא אכפת להן. החברות שכחו שאנשים לא אוהבים לקבל יותר מדי מידע בדחיפה למכשירים שלהם. או שההגירה ההמונית מפייסבוק לוואטסאפ היא ההוכחה שאנשים לא רוצים את הבוס או את סבתא או איזה סלב אקראי בפיד. קל להן לשכוח שבעצם הדבר האחרון שתרצי לקבל בסוף יום העבודה הוא הודעה כגון "אני חם, בואי למקלחת" מהדוד החשמלי.

3. כי עבורן אנחנו ארנקים. הן לא מוטרדות שהמודעות לנושא הפרטיות נמצאת בצמיחה מרנינה, ושאנשים חושבים לפני שהם מתקינים אפליקציה ותוהים "היי, למה אנגרי בירדס רוצה גישה לספר הטלפונים שלי". מבחינתן, הן ידפקו קופה פעמיים: פעם אחת כשתשלמו בשביל מקרר חכם או מחצלת שאומרת "ברוך הבא, נפתלי" בכל פעם שנפתלי בא לבקר, ופעם שנייה כשימכרו למפרסמים את כל המידע שיאספו עליכם הצעצועים החדשים.

מקרר חכם מקרר חכם מקרר חכם

4. פתאום לאחת מהן אכפת. מומחי אבטחה שיחקו השבוע עם המקרר החכם של סמסונג וגילו שאין בעיה ליירט דרכו את כל תעבורת הרשת בבית. מה לעשות, הוא יודע להזמין חלב כשנגמר אבל לא לתקשר בצורה מאובטחת עם השרתים של גוגל. התוצאה: האקר יכול לפצח לך את החשבון בג'ימייל, הוא רק צריך לדעת איפה את גרה. סמסונג מלמלה גוועלד והבטיחה שתבדוק את העניין.

5. השאר ממשיכות להבטיח. כי הרבה יותר קל למכור לצרכן פנטזיה, והיצרניות מתפרנסות מכך: הטאבלטים לא חוללו מהפכה בחינוך העולמי, הסאגוויי לא שינה את עולם התחבורה והשעון החכם הוא לא "הסמארטפון הבא". כשמוצר תלוי בחיבור לאינטרנט כדי לפעול, כדאי לזכור שאחרי תמונות חתולים הדבר הכי נפוץ ברשת הוא האקרים. ולהתעלם מכך זה להיכנס לשדה מוקשים עם אטמי אוזניים וחיוך.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
חבל שכתב טכנולוגי כותב כתבה על IOT מבלי להבין מה זה
ההערה האומללה על מקרר ומיקרו נעשתה לפני שנים רבות, ואני בטוח שמי שעשה אותה הספיק מאז להתחרט על זה פעמים רבות. IOT זה דבר שקיים וזמין היום, וכל אחד יכול להתקין אותו מחר בבוקר. מדובר בהצמדת יחידת ממשק ממוחשבת לסוגים רבים של מתקנים חשמליים ומכניים בבית, כמו למשל דלתות, חלונות, שקעים, אינטרקום, פעמון דלת, אורות, גלאי תנועה, מערכת אזעקה, סירנה, וכו'. המערכת מאפשרת למשתמש לקבל דיווחים בזמן אמת לטלפון שלו כאשר הוא נמצא בכל מקום, על מצבם של המתקנים המחוברים, לשלוט על פעולתם של מכשירים מסויימים - כמו למשל לפתוח דלת, להדליק או לכבות מערכת, וכמו כן לייצר בסיס החלטות שמאפשר למערכת להחליט ולבצע פעולות על דעת עצמה ללא הוראה. כמו שאמרתי המערכות האלה קיימות כרגע ובשלות לשימוש. ברור שכל מתקן שמוכנס לענן, נפתח באותו רגע להשתלטות עויינת על ידי גורמים פליליים, זרים או ממשלתיים. השאלה היא אם למסעודה משדרות יש סיבה לחשוש מהחיזבאללה או מהמשטרה שיידעו בדיוק מה קרה אצלה בכל רגע, ולהפעיל אצלה בבית מכשירים. ברוב המקרים החשש הזה לא מבוסס, כי רוב האנשים לא מעניינים את אף אחד. קיים העניין שבאמצעות מערכות כאלה אפשר להוכיח או להפריך, במקרים מסויימים, הימצאות של אדם מסויים במקום מסויים. אך כמו מערכות הצילום, אשר כעת ברור מעל כל ספק כי תועלתן עולה על נזקן, מערכות אלה יוכנסו לשימוש המוני בשנים הקרובות וישפרו את חיי רובנו.
בבו  |  28.08.15
1.
לצערנו, כנראה שאין דרך לברוח מזה.
ולא רק זה - היום, כל מיני מכשירים חשמליים מפסיקים לעבוד בכל מיני תנאים "עד שתקרא לטכנאי". - לדוגמה - מקרני וידאו - אחרי X שעות, הם אומרים לך להחליף נורה, או שהם מפסיקים לעבוד - וזאת - גם אם הנורה עדיין דולקת במלוא העוצמה. תחשוב על זה שעוד מעט מכונת הכביסה, המקרר, מיבש הכביסה, יתחילו להגיד לך להזמין טכנאי או שהן יפסיקו לעבוד. ולא רק זאת - הן, כמו מדפסות, ידרשו שתשים בהן רק אבקת כביסה מתוצרת החברה שייצרה אותן, או ש........ - הן יפסיקו לעבוד. זה הכוון שאליו אנחנו צועדים.
28.08.15