אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיטיגרופ: "סין בדרך למיתון - הממשלה לא פועלת מספיק מהר" צילום: רויטרס

סיטיגרופ: "סין בדרך למיתון - הממשלה לא פועלת מספיק מהר"

לפי הכלכלן הראשי בבנק, הדבר היחיד שימנע מיתון במדינה הוא השקה של תוכנית תמריצים פיסקאליים, ואולם "ההנהגה אינה מוכנה לצעד כזה". לדבריו, נפילת סין תגרור את הכלכלה הגלובלית למיתון

28.08.2015, 10:09 | שירות כלכליסט

סין בדרכה למיתון, אך ההנהגה לא פועלת מהר מספיק כדי להימנע מהאטה משמעותית - כך מזהיר הכלכלן הבכיר בסיטיגרופ ווילאם בויטלר. 

לדבריו, הדבר היחיד שיצליח למנוע מיתון סיני, אותו בויטלר מגדיר כצמיחה של 4% "לפי הנתונים הרשמיים הכוזבים" במשך שנה, הוא תוכנית תמריצים פיסקאליים המבוססת על צריכה שתמומן על ידי הממשלה בפיקוח הבנק המרכזי. "על אף שהכלכלה קוראת לכך, ההנהגה הסינית אינה מוכנה לצעד הזה", אומר בויטלר, לשעבר חבר חיצוני בבנק המרכזי של אנגליה. "הכלכלה הזו בדרך למיתון".

קראו עוד בכלכליסט

ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג ממשיך להגן על יעד צמיחה של 7%, אך להערכתו של בויטלר, שיעור ההתרחבות הממשי הוא "ככל הנראה קרוב יותר ל-4.5% או פחות". לי חזר והתחייב כי יימנע מתוכנית תמריצים דומה לזו שהושקה בעקבות המשבר הפיננסי של 2008 וגרמה לזינוק בחובות של הממשלות המקומיות והחברות.

עם זאת, בויטלר מעריך כי בסופו של דבר ההנהגה הסינית תפעל "אך זה יהיה מאוחר מכדי למנוע מיתון, שקרוב לוודאי יפיל יחד איתו את הכלכלה העולמית כולה לשיעור צמיחה הנמוך מ-2% - שזו ההגדרה שלי למיתון עולמי".

הבורסה בנשגחאי נפלה בכ-8% בשבוע האחרון, מה שגרר גלי הדף בשווקים ברחבי העולם; בתגובה, הבנק המרכזי נקט צעדים שונים, בהם הזרמת עשרות מיליארדי דולרים לשווקים והורדת הריבית.

בדומה להערכתו של בויטלר, גם האנליסטים בחברת Evercore ISI הגיעו למסקנה כי הכלכלה הסינית למעשה התכווצה ביולי, כך שהתחזית עבור השנה הנוכחית היא אופטימית יתר על המידה ואף כלל לא מציאותית.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הבעיות של סין אינן פיסקאליות אלא מהותיות, ושום גאונות פיננסית לא תעזור
המעצמה הכלכלית בהתפורות כלכלית והסיבות אינן מדיניות פיסקאלית אלא שפע בעיות שנובעות ממדיניות עבר, מבנה חברתי כלכלי ודמוגרפיה ושלובות זו בזו : 1. אוכלוסיית סין מזדקנת, מדיניות הילד האחד בשילוב עם עליית תוכלת החיים גורמת להזדקנות מואצת ביחס לכל מדינה בעולם 2. רמת החיים שעולה תציב בעיה בתחום הפנסיה במדינה מזדקנת 3. מערכת הבריאות הציבורית העלובה מחייבת מערכת בריאות פרטית ויקרה- משתלב בבעיה הקודמת 4. העליה ברמת החיים בעיר גורמת לנטישת צעירים מהמחוזות הכפריים לערים מה שיוצר בעעית זנות קשה וחוליים חברתיים בסגנון המערבי 5. נטישת האזורים הכפריים מותירה את החקלאות בידי הדורות הקודמים המזדקנים במהירות עקב מערכת בריאות כושלת, מבנה החקלאות המבוסס על חלקות קטנטנות משפחתיות עם טכנולוגיית ימי האבן (שור ומחרשה!!) מובילה לקריסה. מה שמתבקש זה איחוד חלקות לגודל שמצדיק טכנולוגיה מתקדמת- אולם זה עומד בניגוד לאטוס של מהפכת מאו, קרי, חלוקת הקרקע לאזרחים ויוביל למרד! 6. האזורים הכפריים שננטשים הם הגב של תעשיית הייצור וספקי כח העבודה הזול, אט אט הם מתרוקנים וגם השכר של עובדי הייצור מאמיר השילוב קטלני לתעשיית הייצור הזול 7. הדור הצעיר של מעמד הבינוני והגבוה פחות ופחות הולך למקצועות ייצור והנדסה ויותר לניהול וחיים טובים- והם אמורים להוביל את המעצמה הטכנולוגית 5. תרבות צריכה כמו מערבית שמתפתחת בסגנון סיני ראוותני ומופרז (Vרבה יותר מבארה"ב) גורמת לטירוף של קניות אצל הצעירים אבל של תוצרת זרה : זארה, BMV, מרצדס, פורשה, לואי ביטון..ועוד ועוד מותגים זרים ממלאים כל פינה בערים הגדולות (בכל רחוב כמה סוכנויות של אותם המותגים - פשוט מטורף) הממשלה הסינית מנסה להילחם במגמות הללו -בנוגע לילד האחד שיחררו תקנות עבור ילד שני בתנאים מסוימים, בנוגע לחקלאות קנייה מסיבית של תשומות וטכנולוגיה בעולם, בנוגע חלייצו הזול שנעלם לטובת השכנות מארצות הנמר-נסיון לעבור לטכנולוגייות ידע וכדומה- אולם הכל מאוחר מדי ומעט מדי יחסית לגודל האוכלוסיה. נושא החקלאות הנו קריטי שכן תוך עשור אין חקלאות בסין במודל הנוכחי! ולצערנו אין עודף בעולם כולו של תשומות עבור מליארד וחצי התושבים שיהיו בעוד עשור! בסופו של דבר ארצות יתרוקנו מתוצר חקלאי לטובת הסינים- מה שהיסטורית מוליך להתנגדות ומרידת העמים (רומא וסל התבואה המצרי) ככל שמעמיקים הבעיות מתרבות וקשות לפתרון בגלל החסמים והעיוותים הנובעים מההיסטוריה הסינית ומהתרבות הייחודית בכלל ובמאה הקודמת בפרט, אפילו האופי הסיני, הממושמע עד גועל שמונע פריצות דרך חצופות מחד אך מאפשר את ניהולה היעיל של מדינת הענק מהווה בעיה. אם ישתנה ה"אופי" והמשמעת תרד לטובת חדשנות וחוצפה זה יועיל לכלכלה לכאורה אך יפגע בהתנהלות החברתית והפוליטית. היסטורית הסינים רואים בשלטון כח עליון המחייב ציוט כל זמן שהוא מספק את הצרכים הבסיסיים, כישלון בסיפוק הצרכים הללו מעיד על כך שהגיע הזמן להחליף את השלטון/ הקיסר וזו רק ההתחלה...
עצים גדולים נשברים בבת אחת  |  29.08.15