אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכנ"ר: "השידור הציבורי יופסק ב-1 באוקטובר אם יתקבל התיקון לחוק" צילום: נמרוד גליקמן

הכנ"ר: "השידור הציבורי יופסק ב-1 באוקטובר אם יתקבל התיקון לחוק"

לדברי פרופ' דוד האן, המשמש מפרק רשות השידור, הסעיף הבעייתי ביותר בתיקון הוא הדרישה לקצץ 10 מיליון שקל מהוצאות השכר החל מאוקטובר; בנוסף, לדבריו, לא ניתן לפטר מאות עובדים בתוך חודש אחד בלבד

28.08.2015, 15:23 | אופיר דור

יומיים לפני הדיון המכריע בכנסת על תיקון חוק השידור הציבורי, מבהיר כונס הנכסים הרשמי פרופ' דוד האן, המשמש כמפרק רשות השידור, כי אם התיקון יתקבל בנוסח הנוכחי – אי אפשר יהיה להמשיך את שידורי הרשות בטלוויזיה וברדיו. "בלית ברירה, ולאור השלכות התיקון, אני שב ומתריע כי משמעות קבלת התיקון תהיה הפסקת השידור הציבורי ב-1 באוקטובר 2015", כותב האן במכתב שנשלח לשר הממונה על השידור הציבורי אופיר אקוניס, שר האוצר משה כחלון ויו"ר הוועדה שתדון בתיקון צחי הנגבי.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי האן, הסעיף הבעייתי ביותר בתיקון הוא הדרישה לקצץ 10 מיליון שקל מהוצאות השכר של רשות השידור החל מאוקטובר. מדובר על קיצוץ של כשליש מתקציב השכר של הרשות המעסיקה 1,580 עובדים. "מדובר בתנאים בעייתיים שלא ניתן לעמוד בהם, אך חרף בקשותינו והצעותינו לבטלם או לתקנם, הדבר לא נעשה", מוסיף האן.

לדברי האן, "לא ניתן לבצע פיטורים של מאות עובדים (כ-500 במספר) בתחילת ספטמבר כדי שהפיטורים ייכנסו לתוקפם עד סוף ספטמבר (קרי: באמצע חול המועד סוכות). מדובר בתהליך הדרגתי וארוך שעשוי להימשך חודשים ארוכים, ובכל מקרה לא יוכל להתבצע בספטמבר שהוא חודש של חגים". להערכת המפרק יידרשו לו לשם השלמת התהליך 4 חודשים לפחות, כלומר עד סוף דצמבר 2015 לכל המוקדם.

הפגנה של עובדי רשות השידור, צילום: עמית שעל הפגנה של עובדי רשות השידור | צילום: עמית שעל הפגנה של עובדי רשות השידור, צילום: עמית שעל

בנוסף טוען האן כי גם הסעיף בתיקון לחוק המורה על פינוי מתחם שרונה בת אביב בו שוכנים אולפני הרדיו של קול ישראל ואולפן טלוויזיה של ערוץ 1 עד ל-1 באוקטובר אינו ישים. המועד הקרוב ביותר בו ניתן לפנות את הנכסים על פי האן הוא תחילת אפריל 2016.

שני הסעיפים המדוברים הוכנסו לתיקון לחוק כתנאי של האוצר להעברת מימון שוטף להמשך פעולת רשות השידור בתקופת הביניים עד לסגירתה. אולם לדברי האן, "אם תיקון החקיקה במתכונתו הנוכחית יעבור בכנסת, המפרק לא יוכל להמשיך ולהפעיל את רשות השידור בלי שיובטח מקור למימון הגירעון, והוא ייאלץ בסוף ספטמבר להפסיק את הפעלת רשות השידור והשידור הציבורי. לא זה התפקיד שהוטל על המפרק בחוק, ולא זו היתה תכליתו".

ביום ראשון תדון הוועדה המיוחדת בראשות הנגבי בהכנת התיקון לחוק לקריאה שנייה ושלישית. הוועדה צריכה לסיים את הדיון בתיקון כבר באותו היום כי הממשלה רוצה להביאו לכנסת בהמשך השבוע הבא, יחד עם תקציב המדינה ועל כן צפוי דיון מרתוני.

על פי התיקון לחוק, רשות השידור תיסגר בסוף מרץ 2016 ובמקומה יוקם תאגיד שידור ציבורי חדש בראשו יעמוד אלדד קובלנץ כמנכ"ל זמני. בניגוד לחוק המקורי, שעבר בכנסת בשנה שעברה, התיקון קובע כי הרשות חייבת לבצע פעולות התייעלות עוד לפני הסגירה כדי לקבל המשך מימון מהמדינה. היום מתכננים עובדי רשות השידור לחדש את פעולות המחאה נגד הליכי הפיטורים והם מתכננים להתבצר בסוף השבוע בבנייני הרשות בירושלים ובתל אביב. 

תגיות