אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם גולן נמכרת שתציג את הרוכש, אם היא נשארת שתעמוד בהסכמים" צילום: יובל חן

"אם גולן נמכרת שתציג את הרוכש, אם היא נשארת שתעמוד בהסכמים"

משרד התקשורת לא מתרגש בינתיים מההודעה של גולן טלקום על האפשרות שתתמזג עם מפעיל אחר. לפי הערכות בתחום, ההצהרה נועדה להפעיל עליו לחץ לאישור שיתוף רשתות בינה לבין סלקום - אף שסלקום עצמה כבר הודיעה על האפשרות שתרכוש את גולן

30.08.2015, 07:06 | אופיר דור

במשרד התקשורת הגיבו באדישות מסוימת להודעתה של גולן טלקום בשבוע שעבר, על כך שבעלי המניות בחברה בוחנים מכירה או מיזוג שלה עם מפעיל אחר. אפשר לומר שבמשרד אפילו צפו כי המנכ"ל והבעלים מיכאל גולן ישתמש באסטרטגיה הזו כאמצעי לחץ, במטרה לקדם את אישור הסכם שיתוף הרשתות שחתם עם סלקום.

קראו עוד בכלכליסט

עד סוף השנה מחויבת גולן טלקום להגיע לפריסת רשת ב־40% משטח המדינה. מאחר שהחברה כבר פירקה את מרבית האנטנות העצמאיות שלה, הדרך היחידה שלה לעמוד ביעד היא על ידי אישור ההסכם לשיתוף ברשת סלקום — אחרת רישיונה נמצא בסכנת שלילה. אלא שמשרד התקשורת דורש מגולן ומסלקום להכניס שינויים להסכם ביניהן, שיגדילו משמעותית את ההשקעה של גולן ברשת המשותפת.

"מבחינתנו יש שתי אופציות", אמר גורם במשרד. "אם גולן טלקום מחליטה למכור, אז שיציגו לנו הסכם העברת בעלות ואנחנו נבחן ונחליט אם לאשר אותו. אם גולן נשארת בשוק, אנחנו מצפים שהיא תעמוד בקריטריונים שקבענו להסכם שיתוף הרשתות באופן מלא, ולא נסכים לזוז ימינה או שמאלה".

אלא שנראה שגם גולן כבר התייאש מהסיכוי לאשר את הסכם שיתוף הרשת מול הדרג המקצועי במשרד התקשורת, והוא מכוון כרגע בעיקר לאוזניו של ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו. לפי הערכות, נתניהו חושש מבריחה של משקיעים זרים מישראל — נקודה שיכולה לשחק לטובתו של גולן, שמאחוריו עומד טייקון התקשורת הצרפתי קסבייה ניאל.

מיכאל גולן, צילום: אוראל כהן מיכאל גולן | צילום: אוראל כהן מיכאל גולן, צילום: אוראל כהן

דווקא סלקום, שאמורה להרוויח במיוחד מהלחץ על גולן להשקיע יותר, שיחקה בסוף השבוע במידה מסוימת לידיה של המתחרה־שותפה גולן טלקום. יום לאחר ההודעה של גולן, סלקום הודיעה לבורסה כי היא בוחנת את רכישתה בעקבות הצעה שקיבלה בנושא מבנק רוטשילד. בכך סלקום בעצם חיזקה את הטענה של גולן כי הודעתו על כוונות מכירה כנה ולא נועדה רק ללחוץ על הרגולטור. עם זאת נראה שהמגעים עם סלקום נמצאים בשלב ראשוני ורחוקים ממימוש, וסלקום, שלא היתה מחויבת לדווח עליהם בעצמה, עשתה זאת רק בגלל הדרישה מהחברה־האם שלה דיסקונט השקעות לדיווח מוגבר.

אפשרות אחרת שיש להביא בחשבון היא שהדיווח של גולן על כך שהחברה בוחנת מכירה נולד מכך שבגולן הבינו כי סלקום עצמה תודיע בקרוב על המגעים איתה. גולן, שהכחיש עד כה כי החברה עומדת למכירה, הבין שכדאי לו לפחות להיות הראשון לצאת עם הבשורה בטרם סלקום עושה כן.  

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אם גולן טלקום עושה יציאה אני עובר לאימיילים. לא חוזר לסלקום
לא חוזר פרטנר, פלאפון והוט בשום מצב. במקום לדאוג לזה שיהיו קצת מדיי רשתות (3!!) היה עדיף לאשר את זה עוד מההתחלה. אם יהיו לנו 4-5 רשתות אבל חברות כמו החברות הישנות ,הוט ו018 (בבעלות בצלאל המפוקפק) יהיו רק יותר אנטנות אבל לא יותר תחרות
30.08.15
8.
ל-6
שיתוף רשתות גורם למצב בו אין משמעות למפעילה וירטואלית, היא בעצם רק reseller של חברת האם. מצב כזה גורם לריכוזיות ומבטל תחרותיות במשק, בכך שהמפעילה הוירטואלית שוטה למפעילת האם את התעבורה עד שהיא אוכלת אותה (כמו מה שקורה עם הוט ופרטנר). מצב כזה כמובן הוא מצב עגום שאנחנו מאוד לא מעוניינים לחזור אליו.
30.08.15
לכל התגובות