אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההיסטוריה מראה: מי שבורח בירידות - מפסיד צילום: איי פי

זווית אחרת

ההיסטוריה מראה: מי שבורח בירידות - מפסיד

הדרמה בשווקים בשבוע שעבר העלתה מחדש את הדיון - האם עדיף לנסות ולברוח כשהשוק יורד את להישאר ולחכות לתיקון

30.08.2015, 15:08 | גרייס חנאוי

השבוע בפרויקט המשותף של כלכליסט ובית ההשקעות IBI: חודש סוער במיוחד עבר על כל השווקים ברחבי העולם, אך האם זה הזמן לברוח מהשוק.

קראו עוד בכלכליסט

אפשר להבין מדוע זה קשה עבור משקיעים רבים המעדיפים למכור הכול ולברוח מהתוהו ובוהו שמתחולל לאחרונה. אלא שההיסטוריה מספרת, שמי שבכל זאת "נשאר בפנים" בזמן שכולם ברחו, נהנה מתשואה גבוהה יותר על הכסף שלו ומי שיוצא מהשוק, מפספס את כל "הריבאונד".

משקיעים רבים מנסים לתזמן את השוק אך האמת היא שמדובר בטעות גדולה. כל הנפילות הגדולות והרווחים הגדולים מתרכזים למספר מצומצם של ימי מסחר. להחמצה של ימי מסחר בודדים יכולה להיות השפעה דרמטית על התשואה. אם ניקח לדוגמא את מדד S&P500, מי שנלחץ מהירידות החדות בשבוע שעבר ומכר, פספס את כל התיקון.

בגרף המצורף, ניתן לראות את התשואה השנתית הממוצעת במדד S&P500 משנת 1985 ועד היום. מי שנקט באסטרטגיית קניה והחזקה, הניב תשואה שנתית ממוצעת של 8.4%. במקרה בו מנטרלים את חמשת הימים עם הביצועים הטובים ביותר בתקופה זו, התשואה השנתית מתכווצת ל-6.69%. אם משקיע החמיץ את 25 הימים עם הביצועים הגדולים, התשואה הממוצעת הייתה מסתכמת ב-3.06% בלבד, כלומר תשואה נמוכה ב-5.34% לשנה, שעל פני עשור, מדובר בכ-68%.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
לברוח בנפילה חזקה (מפץ) ולחזור לאט עם התבהרות המצב ושוך הגלים
ירידות של 4% הן חריגות וימשיכו בימים הבאים. לחזור : לפני חלקית בריבאונד השני בהנחה שזה השפל ( הריבאונד הראשון הוא נקודת יציאה) ואח"כ לפי המצב . לא סוגרים את הבורסה, אך גם לא ברור מה הכיוון בשנה שאח"כ. הנפילות זהות לחודשי עליה ! כלומר "למכור חצי שנה לפני הנפילה" כדי להכנס בנפילה? איך נדע ? שלא לדבר על כך שהשוק גם צופה שינויים בכלכלה. כרגע לדעתי יש רה-אירגון עולמי סביב מחיר הנפט והכלכלה הסינית.
עני  |  30.08.15
7.
תלוי למה קוראים תזמון שוק
ההשוואה לפספוס ימי עליות היא לא רלוונטית, לשבת על הגדר אינה האלטרנטיבה היחידה. אפשר למכור מניות ולקנות אגרות חוב, להגדיל החזקה במניות משמעותית אחרי התרסקויות ולהקטין כשהשווקים שוברים שיאים חדשים. אולי תפספס כמה חודשים או שנים של תשואה, אבל מה שבטוח, הגדלת החזקת המניות נניח מ 25% מהתיק ל 75% מהתיק אחרי התרסקות תחזיר תשואה גדולה מכך משמעותית. כמו כן אגרות החוב יתרמו לתשואה ולכן גם אם תפספס ימי עליות יהיה עדיין את תשואת הריבית על אגרות החוב.
אני  |  30.08.15
לכל התגובות