אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בפיפ"א מוכנים לסגור 400 עסקאות ביום האחרון של חלון העברות צילום: איי אף פי

בפיפ"א מוכנים לסגור 400 עסקאות ביום האחרון של חלון העברות

הקבוצות באנגליה השקיעו כבר יותר ממיליארד דולר ברכישת שחקנים בקיץ 2015. עוד מאות עסקאות צפויות להיסגר ב-1 בספטמבר, המועד האחרון להעברות שחקנים

30.08.2015, 15:12 | שירות כלכליסט

התאחדות הכדורגל האנגלית מנהלת דיונים עם פיפ"א עם הטמעת מערכת ניהול ההעברות (TMS), כך חשף מנהל המערכת בפיפ"א, מארק גודארד.

קראו עוד בכלכליסט

שוק העברות השחקנים. המערכת המקוונת, שמטרתה לזרז ולפקח על העברות בינלאומיות, נמצאת בפעולה מאז 2010 וזוכה להצלחה. התאחדות הכדורגל ההולנדית כבר אימצה את המערכת, שמאפשרת השלמת עסקת העברה בתוך שבע דקות – עבור הליגה המקומית., צילום: איי אף פי שוק העברות השחקנים. המערכת המקוונת, שמטרתה לזרז ולפקח על העברות בינלאומיות, נמצאת בפעולה מאז 2010 וזוכה להצלחה. התאחדות הכדורגל ההולנדית כבר אימצה את המערכת, שמאפשרת השלמת עסקת העברה בתוך שבע דקות – עבור הליגה המקומית. | צילום: איי אף פי שוק העברות השחקנים. המערכת המקוונת, שמטרתה לזרז ולפקח על העברות בינלאומיות, נמצאת בפעולה מאז 2010 וזוכה להצלחה. התאחדות הכדורגל ההולנדית כבר אימצה את המערכת, שמאפשרת השלמת עסקת העברה בתוך שבע דקות – עבור הליגה המקומית., צילום: איי אף פי

המערכת המקוונת, שמטרתה לזרז ולפקח על העברות בינלאומיות, נמצאת בפעולה מאז 2010 וזוכה להצלחה. התאחדות הכדורגל ההולנדית כבר אימצה את המערכת, שמאפשרת השלמת עסקת העברה בתוך שבע דקות – עבור הליגה המקומית.

כעת, ההתאחדות האנגלית מנהלת מגעים לאימוץ המערכת, אך יש צורך באישור הפרמיירליג, הפוטבול ליג וההתאחדות.

"ההתאחדות ההולנדית משתמשת בהצלחה במערכת מאז השנה שעברה. מספר התאחדויות נוספות הביעו עניין לאחר שראו את היישום המוצלח של המערכת", אמר גודארד בראיון ל"דיילי טלגרף". אנגליה נחשבת לליגה הבזבזנית ביתר וגודארד מעריך כי מגמה זו תימשך הודות לחוזי השידור המשתלמים של הפרמיירליג.

"הליגה האנגלית היא מוצר פופולארי שממשיך לקטוף את ההטבות מחוזי השידור ההולכים וגדלים", הסביר. עד כה, הוציאה אנגליה יותר ממיליארד דולר, הבאה ברשימה היא ספרד עם הוצאות של 534 מיליון דולר ואחריה צרפת עם 271 מיליון דולר. מלבד אנגליה, שאר הדירוג נוטה להשתנות בכל שנה. צרפת עלתה למקום השלישי בעקבות המאמצים של פריז סן ז'רמן ומונאקו לחזק את ההרכבים שלהם.

גודארד מצפה לעבד כ-400 עסקאות ב-1 בספטמבר, היום האחרון לחלון ההעברות.

"הנפח בשלב זה מעט קטן יותר בהשוואה לשנה שעברה, אך מבחינת הוצאות נרשמה עלייה", הוא אומר. "זה כמובן יכול עוד להשתנות, מכיוון שביום האחרון של חלון ההעברות אנחנו יכולים לראות עד 400 העברות, כשהממוצע הוא 70 ביום. בשנה שעברה נחתמו ביום האחרון חוזים בשווי 408 מיליון דולר, שייצגו 65% מההוצאות של חמש הליגות הבכירות. בשלב זה נראה כי אותה המגמה תבוא לידי ביטוי גם השנה, אבל אין לדעת, מועדון בסין עשוי להוציא 50 מיליון דולר על שחקן אחד ואז המספר יעלה בחדות".

עוד הוא הוסיף: "היום האחרון יאופיין בזינוק במספר ההעברות. נקווה שבלי יותר מדי לחץ ושכולם יספיקו לסיים את ההעברה שלהם. זה הכל תלוי בכמה לחץ הם יפעילו על עצמם. אפשר לפספס העברה בדקה או שתי דקות, אך עם השנים

הקבוצות משתפרות ולא מכניסות עצמן למצב הזה. זהו אירוע מתוזמן, והטבע האנושי נוטה לדחות דברים לרגע האחרון – אך יש שעון שסופר לאחור, וצריך לסיים מהר ככל האפשר".

גודארד התייחס גם ליתרונות של המערכת: "לוקח בגדול 10 דקות לבצע העברה – 7 דקות זה הזמן המהיר ביותר – והחלק המהיר ביותר בהעברה. המשא ומתן, החתימה של הנשיא על החוזה, בדיקה של החוזה על ידי עורכי הדין השונים זה הכל לוקח המון זמן. יש אספקטים שונים רבים כל כך מצד גורמים שונים – הרישום הוא החלק המהיר ביותר, זאת כל עוד כולם יודעים מה הם עושים ועושים את הדברים הנכונים. ניסינו לכמת את זה. בשנה שעברה ביצענו הערכה של המערכת ומצאנו כמה נתונים מעניינים לגבי היתרונות העיקריים והמשניים - חסכון של 23 מיליון דולר בעלויות. כמו כן, לוקח פחות זמן לאשר שחקנים, כך שהקבוצות לא צריכות להמשיך לשלם לשחקנים בזמן שהן מחכות לאישור. ניהלנו שיחות מתמשכות עם ענפי ספורט אחרים, אך הפתרון הזה מבוסס על נתונים גדולים: 4 מיליארד דולר בתשלומי העברות, 6,000 מועדונים מעורבים ב-150 מדינות פעילות. ההיקף הזה לא אופייני למרבית ענפי הספורט".

תגיות