אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
במצרים מתקשים להאמין: "תגלית הגז - ספין שנועד לחזק את א-סיסי" צילום: איי אף פי

במצרים מתקשים להאמין: "תגלית הגז - ספין שנועד לחזק את א-סיסי"

גילוי מאגר הגז העצום מול חופי מצרים מסעיר את העולם הערבי. בינתיים לא ידועים פרטים רבים על הגילוי, למעט העובדה שיידרשו לפחות 4 שנים כדי להוציא את הגז ממעמקי הים. הגילוי צפוי לעודד חברות זרות להשקיע במצרים

30.08.2015, 19:59 | דורון פסקין

ההודעה על גילוי שדה הגז הטבעי הגדול מול חופי מצרים הפכה עד מהרה לנושא המדובר ביותר בתקשורת הערבית וברשתות החברתיות. בטוויטר נרשמו בתוך שעה אלפי ציוצים תחת האשטאג מיוחד שנפתח לכבוד האירוע.

במצרים כמו במצרים, כל ידיעה הופכת בימים אלה לכלי ניגוח בין תומכי הנשיא א־סיסי לבין מתנגדיו. התומכים ציינו כי ההודעה מוכיחה את "הנגיעה האלוהית" בא־סיסי ואת העידן החדש שאליו הוא מוביל את המדינה (ע"ע תעלת סואץ החדשה), בעוד המתנגדים טענו כי מדובר בעוד ספין שנועד לחזק את מורל הממסד והצבא המצרים, שנראים אובדי עצות מול הטרור האסלאמיסטי הגואה.

מאגר לוויתן. המאגר המצרי גדול ממנו ב-36%, צילום: אלעד גרשגורן מאגר לוויתן. המאגר המצרי גדול ממנו ב-36% | צילום: אלעד גרשגורן מאגר לוויתן. המאגר המצרי גדול ממנו ב-36%, צילום: אלעד גרשגורן

בפועל, למעט הודעת החברה האיטלקית ENI ומשרד הנפט המצרי, לא ידועים פרטים רבים על הגילוי. מה שכן ברור הוא שיידרשו לפחות ארבע שנים להוציא את הגז ממעמקי הים, אם כי המצרים כבר הודיעו כי ינסו לקצר תהליכים.

אם ההודעות וההערכות יתבררו כנכונות, אין ספק שמדובר בחדשות טובות עבור משק האנרגיה של מצרים, שמאז הכאוס הפוליטי בשנת 2011 הפכה ליבואנית גז טבעי במקום ליצואנית. אבל החדשות הטובות הן לא בהכרח בשל כמויות הגז שיופקו, אלא בכך שהגילוי צפוי לעודד חברות זרות נוספות להשקיע בחיפושים מול חופיה של מצרים.

בשנתיים האחרונות עשתה מצרים מאמצים כבירים לרתום חברות זרות לחיפושי גז טבעי מול חופיה, וייתכן כי מאמציה אלה נשאו פרי היום. המדינה אף הבטיחה לגלות גמישות רבה יותר באשר לתמחור מול החברות הזרות, וכעת מתקרבת שעת המבחן שלה.

הכותב הוא מחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת)

 

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
מברוק!
הגיע הזמן להבין ולהפנים כי מצרים אינה אויב, אלא מדינה שכנה בצרות. כל מה שעשוי לשפר את מצבה הכלכלי הרעוע הינו מבורך, כי ככל שחיי האזרח המצרי יהיו טובים יותר, כך יפחת הפיתוי של האחים המוסלמים, שהם האויב הראשי של ישראל. ומה עם התחרות מול הגז הישראלי? גם בעניין זה לא צריך להיכנס לפניקה. ישנם די צרכנים לגז של כולנו באיזור הזה: מצרים, ירדן, תורכיה, ואפילו יוון. ותחרות מסחרית היא דבר חיובי בסופו של דבר. אז במקום לקלל פוליטיקאים ישראלים, עדיף לברך במזל טוב את העם המצרי.
אבי ג., הרצליה  |  31.08.15
לכל התגובות