אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות רעות ל-HOT ו-yes: נטפליקס בודקת כמה הישראלים מוכנים לשלם

בלעדי לכלכליסט

חדשות רעות ל-HOT ו-yes: נטפליקס בודקת כמה הישראלים מוכנים לשלם

ענקית התוכן האמריקאית מעלה הילוך בהכנות לקראת הכניסה לארץ: ערכה סקר בקרב משקי בית ישראליים ושאלה כמה יהיו מוכנים לשלם עבור שירותי וידאו בצפייה ישירה. דמי המינוי המסתמנים: 40־30 שקל בחודש

01.09.2015, 08:03 | נמרוד צוק

בשוק הטלוויזיה הישראלי התרבו לאחרונה ההערכות שלפיהן ספקית התוכן האמריקאית נטפליקס נערכת לכניסה לישראל, ועתה התקבל אישוש להערכות אלה: חברה שירותי הסרטים והסדרות החלה בימים האחרונים לערוך סקר אינטרנטי בקרב משקי בית ישראליים בנוגע להרגלי הצפייה והמחיר שהם יהיו מוכנים לשלם עבור מינוי לשירות, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

מהסקר עולה כי דמי המינוי צפויים לנוע בין 30 ל־40 שקל בחודש, מחיר שעשוי להוות אתגר עסקי לא פשוט ל־HOT ול־yes, שמחיר חבילות הבסיס הזולות ביותר שלהן עומד על 120 שקל, וגם לסלקום, שנכנסה לשוק בינואר עם שירות סלקום TV שמחירו לצרכן 99 שקל לחודש. נטפליקס היא אמנם שירות VOD בלבד, אבל השילוב בין נטפליקס לממיר עידן+ יוכל לספק תחליף משתלם יותר עבור מי שצופה בעיקר בסרטים וסדרות לא חדשות.

הסקר נערך על ידי חברת טלסקר בעזרת אתר הסקרים הבינלאומי גלובל טסט מרקט, והתבצע דרך האימייל. טלסקר סירבה לחשוף את זהות הלקוח שהזמין את הסקר, אבל על פי נוסח השאלות ואזכור שמה של נטפליקס בדף השאלון התבררה זהות הלקוח.

לנטפליקס יש דומיין ישראל (Netflix.co.il), שנרכש על ידי החברה כבר ב־2010, אולם הוא מפנה את הגולש, בדומה לביקור בדף האמריקאי של השירות, לדף שגיאה המסביר כי השירות אינו זמין למשתמשים ישראלים, ומציע להזין את כתובת האימייל לקבלת עדכון כאשר הוא יגיע לארץ. עם זאת, לא מעט ישראלים מתחברים אליו דרך שירותי VPN הגורמים לשירות לראות את המשתמש כגולש בעל כתובת אמריקאית.

גורמים בתעשייה מסרו ל"כלכליסט" כי מתחילת השנה נענתה נטספליקס בשלילה להצעות yes ו־HOT לרכוש את סדרות המקור החדשות שלה (מ־Unbreakable Kimmy Schmidt שעלתה לשידור בארה"ב בתחילת מרץ והלאה), והיא מאפשרת להן לרכוש אך ורק עונות של סדרות שכבר רצות, כגון "בית הקלפים" או "כתום זה השחור החדש".

נטפליקס הכפילה את מספר המנויים שלה מאז 2013, והגיעה ברבעון השני של השנה ל־65.6 מיליון מנויים ב־50 מדינות. בחודשים האחרונים היא החלה להאיץ את מאמצי ההתרחבות לשווקים זרים בכוונה להגיע בתוך שנתיים ל־200 מדינות. מרבית המבקרים באתר, כ־65% על פי נתוני חברת SimiliarWeb, עדיין מגיעים מארה"ב, אבל שיעור הכניסות ממדינות אחרות עולה בהתמדה. את הרשימה מובילות קנדה (6.4%), ברזיל (5.4%), בריטניה (4.7%) ומקסיקו (3%).

נטפליקס

נוסדה: ב־1997

שווי שוק: כ־50 מיליארד דולר

תחומי פעילות: הפקת תוכני מקור, שירות צפייה בסרטים ובסדרות בסטרימינג דרך האינטרנט, השכרת כותרי DVD בתשלום חודשי

איך זה עובד: הלקוח משלם דמי מינוי חודשיים, ומקבל גישה ללא הגבלה לקטלוג VOD של 14 אלף סרטים וסדרות

סדרות בולטות שהפיקה: בית הקלפים, כתום זה השחור החדש, מארוול'ס דרדוויל, Narcos

מספר מנויים: 65.6 מיליון, מתוכם 42.35 מיליון מארה"ב

תגיות

62 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

62.
סוף סוף\, אני רק מקווה שמשרד התקשורת הרקובה והמושחתת יאשר זאת
בגלל מחירים מו]קעים ביס, (כמו הוט) אני כבר לא מנוי אצלם כי ביטלתי ועברתי לעידן פלוס, והיום אני משתמש בקודי ישראל. נראה את הרשת החדשה שתכנס ב 2016, אבל אני לא חושב שזה כולל ערוצי ספורט יסגורים מישראל כמו הוט ויס. אני מוכן לשלם כל חודש 50-70 שקל לחודש על ערוצי ספורט סגורים (צ'רלטון), תוכן DVD ו VOD שהוצע.
אזרח  |  23.09.15
60.
ל 59, יש הרבה אנשים שיודים מה זה ביטורנט , IP VPN ועוד
אבל רוצים לצרוך תוכן במסגרת החוק - מדובר באוכלוסיה לא קטנה. YES והוט מנצלות את המצב וגובות מחירים מטורפים - אני מאד מקווה שנטפליקס יגיעו כמה שיותר מהר כדי שנוכל להשתחרר מהחברות האלו. אוי, כמה שאני מחכה לשיחת הניתוק מול שרות הלקוחות .... מזכיר לי משהו לפני כמה שנים עם הסלולר .. רגעים קטנים של אושר.
צ  |  06.09.15
59.
מוצר ארכאי ומיושן
הוט ויס - במיוחד הוט - מוכרים לציבור מוצר ארכאי ומיושן, שאיבד מהרלוונטיות שלו לפני כעשור. הם התפרנסו מאלו שלא יודעים להשתמש במחשב מספיק כדי לפתוח ביטורנט. מה לעשות שהצופים המבוגרים והטכנופובים שמוכנים לשלם מאות שקלים בחודש על ממיר איטי ומפוקפק הולכים ונעלמים, ומתחלפים בבני דור הסמארטפון. המנויים של נטפליקס הם מאמצים מוקדמים ודודות כאחד. נטפליקס ודומיו מצליחים לגבות דמי מנוי כי הם נוחים וזולים - מספיק זולים כדי שלא יהיה שווה לך לטרוח לחפש בביטורנט, להוריד כתוביות, לחכות שהקובץ יירד וכדומה. בלי חומרה מיוחדת, רק חיבור לאינטרנט וזהו. פה באוסטרליה זה 8 דולר לחודש. זה הכל. שכר המינימום הוא קצת מעל 16 דולר לשעה, אז במחיר של חצי שעה עבודה בחודש זה כלום, כלום. אימא שלי בפתח תקווה משלמת 240 דקל לחודש להוט על הממיר המסריח והנתקע שלהם, שדורש ריסטארט פעם בשעתיים. זה עשר שעות עבודה בשכר מינימום ישראלי. טירוף.
A , Perth, Australia  |  04.09.15
לכל התגובות