אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוסיה 2018: עובדים באצטדיונים לא קיבלו שכר כבר חודשים צילום: רויטרס

רוסיה 2018: עובדים באצטדיונים לא קיבלו שכר כבר חודשים

עובדים בבניית המתקנים עבור מונדיאל 2018 ברוסיה מתלוננים כי לא קיבלו שכר במשך חודשים, על אף שהתקציב לאצטדיונים זינק פי 5 מאז נבחרה המדינה לארח את התחרות

02.09.2015, 13:41 | שירות כלכליסט

עובדים בבניית המתקנים עבור מונדיאל 2018 ברוסיה מתלוננים כי לא קיבלו שכר במשך חודשים, על אף שהתקציב לאצטדיונים זינק פי 5 מאז נבחרה המדינה לארח את התחרות.

קראו עוד בכלכליסט

אצטדיון זניט. יהיו עוד קיצוצים, צילום: רויטרס אצטדיון זניט. יהיו עוד קיצוצים | צילום: רויטרס אצטדיון זניט. יהיו עוד קיצוצים, צילום: רויטרס

אצטדיון זניט ארנה בסנט פטרבורג , שבנייתו הולכת ונדחית ואמור לארח משחקים במונדיאל, הפך לאחד ממתקני הספורט היקרים ביותר בעולם, אולם הכסף לא חלחל מטה לעובדי הבנייה.

בעיית הלנת השכר הפכה להיות כל כך חמורה ש-50 עובדים כבר מאיימים לתבוע שני קבלני משנה עבור 14 מיליון רובל (140 אלף ליש"ט) בשל השכר שהם חייבים להם. מלבד העיכובים בתשלום השכר, העובדים מתלוננים גם על תנאי עבודה ירודים ותקנות בטיחות לא עקביות. ב"גרדיאן" מדווחים כי מאז 2011, חמישה גברים לפחות נהרגו בתאונות באצטדיונים.

"לכולם יש עיכובים. לא קיבלתי שכר כבר שלושה חודשים", התלונן עובד בן 47 מאוזבקיסטן, שביקש להישאר בעילום שם מחשש שיפוטר. "אנחנו מלווים מקרובי משפחה וחברים בסנט פטרבורג כדי שיהיה לנו כסף לשלוח הביתה למשפחה ולילדים".

בגרדיאן הבריטי שוחחו עם 15 עובדים בזניט ארנה, שישה מתוכם התלוננו על עיכובים של חודש ויותר בשכר.

האצטדיון, שתוכנן במקור להיפתח ב-2009 בעלות של 6.7 מיליארד רובל, סובל מעיכובים, חריגות בתקציב והאשמות על שחיתות. בשלב זה הוא מתוכנן להיפתח במאי 2016, כך שיוכל לארח משחקים בטורניר גביע הקונפדרציות ב-2017 ובמונדיאל. העלות עומדת כעת על 38 מיליארד רובל לפחות.

ב-2013 חקירה חשפה שאחד מקבלני המשנה ניפח את עלויות הבנייה ב-16.5 מיליון דולר, ואיש עסקים נידון לארבע שנות מאסר בשל מעילה ב-146 מיליון רובל מכספי המדינה.

רבים מהעובדים שבנו את המתקנים והתשתיות לאירוח אולימפיאדת החורף בסוצ'י ב-2014 נאלצו לעבוד בתנאים ירודים ולא קיבלו שכר הוגן. העובדים בזניט ארנה מביעים תלונות דומות, אם כי בהיקף מופחת.

חברת הקבלן הכללית, טרנסטרוב, מסרה כי כל העובדים קיבלו שכר בזמן ושאתר הבנייה עומד בדרישות הבטיחות הנחוצות, אך מרבית האצטדיון נבנה על ידי קבלני משנה.

2,000 העובדים באתר עובדים לרוב בין 10-15 שעות ביום, כשרק ביום ראשון יש להם חופש. מרביתם מרוויחים 110 רובל לשעה, אף שמומחים ומנהלי העבודה יכולים להרוויח גם 250 רובל. העובדים מתגוררים בקרוונים או מעונות באתר, כש-40 גברים חולקים בשירותים ומקלחת, כך לפי מנהל העבודה.

אף שהעובדים לרוב מבשלים על כיריים או בתנור קטן, חלקם ציינו כי אין מטפי כיבוי אש או גלאי עשן בחדרים. חלק מהעובדים אמרו כי הם נדרשים לחבוש קסדה ולחתום על מסמכי בטיחות, בעוד שאחרים התלוננו שלא העניקו להם מדים או טפסים לחתום עליהם.

על פי הדיווחים בתקשורת הרוסית, לפחות ארבעה עובדים מרוסיה, אזרבייג'ן ואוקראינה נהרגו בתאונות באצטדיון. בנוסף, בגרדיאן גילו כי נרימון מחמודוב, שנולד ב-1980 באוזבקיסטן, נהרג בעקבות נפילה באתר ב-2012.

עם זאת, התלונות השכיחות ביותר נוגעות לעיכובים בשכר, אך העובדים ציינו כי מי שמתלונן על התנאים מסתכן בפיטורים ובשליחה מוקדמת הביתה, כך שיפסיד כל שכר המגיע לו.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
+השבת עטרה ליושנה
פוטין מבקש להשיב עטרה ליושנה: ריכוז כח בידי אדם אחד; קיצוץ בכחם של מנגנונים מבקרים מסוג של בתי משפט ובית מחוקקים; עצמה והעדפה פסולה למקורבים מצד אחד ותלות מוחלטת שלהם בשלטון מצד אחר; פאר והדר מרשימים ומעטפות חיצוניות נפלאות, כשבפנים הכל מושחת ורקוב. כך בדיוק נראתה האימפריה הרוסית עד מלחמת העולם הראשונה. כל עוד יכלה המדינה לספוג נזקים ואבדן בגלל גדלה העצום, השלטון המשיך. מיליונים אבדו במלחמות שנוהלו ללא כשרון וללא ציוד מתאים. מיליונים מתו ממחלות ומרעב בגלל תשתיות תחבורה ורפואה ותקשורת לקויות ומיליונים אבדו משום שאף אחד לא העז לומר שליט העליון את האמת בפנים והשליט העליון לא ממש היה מעונין בכך. בתקופת סטלין כל זה חזר על עצמו בשינויים קלים. ועכשיו בתקופת פוטין שוב יחזור המצב על עצמו עד שפוטין ימות או יאבד מכחו ויעלו כחות חדשים שימחקו את מה שעשה. ואולי רוסיה תתפרק למצב שקדם להקמתה - נסיכויות נפרדות הלוחמות זו בזו.
אנוש  |  02.09.15