אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נתניהו יתקן את הסעיף האוסר על הבעת דעה אישית: "כללי אתיקה לא צריכים להיקבע בחוק" צילום: עמית שאבי

נתניהו יתקן את הסעיף האוסר על הבעת דעה אישית: "כללי אתיקה לא צריכים להיקבע בחוק"

לאחר הביקורת על הסעיף שהוכנס באישון ליל לחוק השידור הציבורי ואוסר על הבעת דעה אישית מצד עיתונאי רשות השידור הודיע רה"מ כי יפעל לתקנו. משרד התקשורת: "הסעיף לא הוכנס על דעתנו"

04.09.2015, 11:23 | אופיר דור

ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכוון לשנות את "סעיף ההשתקה" שנכנס באישון ליל לחוק השידור הציבורי. הסעיף אוסר על הבעת דעה אישית מצד עיתונאי רשות השידור. היום נמסר מלשכת ראש הממשלה כי "ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו מאמין שכללי אתיקה עיתונאיים אינם צריכים להיקבע בחקיקה ראשית, והחליט להביא לתיקון הסעיף המדובר".

קראו עוד בכלכליסט

 משרד התקשורת הבהיר מוקדם יותר כי הסעיף שהוכנס לחוק השידור הציבורי אינו על דעתו. הסעיף, מודיע המשרד, הוכנס כהסתייגות פרטית של חבר הכנסת ישראל אייכלר (יהדות התורה) בהצבעה שנערכה על החוק בלילה שבין רביעי לחמישי.על פי הסעיף שהכניס אייכלר לחוק, "בשידורי הרשות יש להימנע מחד צדדיות, ממשפט קדום, מהבעת דעה אישית, ממתן ציונים והדבקת תווים, מהעלמת עובדות או מהטמעתן באורח סלקטיבי שלא לפי ערכן החדשותי".

נתניהו. במשרד התקשורת טענו כי הסעיף הוכנס שלא על דעתם, צילום: מרק ישראל סלם / ג נתניהו. במשרד התקשורת טענו כי הסעיף הוכנס שלא על דעתם | צילום: מרק ישראל סלם / ג'רוזלם נתניהו. במשרד התקשורת טענו כי הסעיף הוכנס שלא על דעתם, צילום: מרק ישראל סלם / ג

המשרד מודיע כי "אין לסעיף שום כלי אכיפה או סנקציות והוא הצהרתי בלבד. הסעיף מתייחס לרשות השידור הקיימת בלבד ואמור להתבטל עם הקמת תאגיד השידור החדש, שהמועצה שלו תקבע כללי אתיקה פנימיים על פי שיקול דעתם". מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר הסתייג מהסעיף גם בחשבון הטוויטר שלו וכתב כי "כללי אתיקה עיתונאית אין מקומם בספר החוקים ותוקפם יפוג ממילא בהקמת התאגיד החדש. מי שממילא פועל על פי כללים אלו ודאי לא אמור להתרגש מהסעיף". המשרד מוסיף כי "ראש הממשלה לא ידע על הסעיף, כמו שהמשרד לא ידע, והוא לא על דעתו ולא באישורו".

עם זאת, השר אופיר אקוניס, שמכהן כשר הממונה על רשות השידור, תמך בהסתייגות שהכניס אייכלר לחוק. בנוסף כל חברי הקואליציה שנכחו במליאה בשעת הלילה המאוחרת הצביעו בעד ההסתייגות שהתקבלה ברוב של 25 חברי כנסת מול 17. חברי הכנסת כך נראה התייחסו אל ההסתייגות כחלק מהתיקון לחוק שמביאה הממשלה ולכן חויבו לתמוך בו גם מי שהביעו הסתייגות מהסעיף בהצבעה קודמת בוועדה כמו ח"כ ינון מגל.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לעשות סדר מיידי ברשת ב'
בלי ואולי עם קשר לסגירת רשות השידור, רצוי שבראש ובראשונה, רשת ב' הרדיו של רשות השידור, תפסיק באופן מיידי עם הנוהג המקומם, הבזוי, והמגונה בו כל בוקר, ביומן הבוקר מעלים את המרואיינים לשידור אומרים להם בוקר טוב לך השר .... / חה"כ .... / הפרופ' ...... וכו' וכו' ללא הבדל מעמד, דת, אזרחות ודעה פוליטית, ואז מוסיף אריה גולן: ועכשיו נעבור לעדכון התנועה, ואח"כ נתחיל בראיון..... זה בזוי, נקלה, מטופש, מעליב את המרואיין ואת המאזינים כאחת !!! תדווחו את דיווחי התנועה העלובים שלכם, שממילא אינם מעניינים את 2 מיליון הנוהגים עם וויז, ואח"כ תעלו את המרואיין לשידור, ומייד תתחילו בראיון.
יוסי  |  04.09.15
10.
מסקנה או מסכנה :חברי הכנסת וראש הממשלה אינם יודעים בעבור מה הם מצביעים
הו הא מה קרה ,נתניהו מפחד נורא מהתגובות ורוצה לבטל את החוק, הוא לא הצביע בעדו לפני כמה שעות? זה מזכיר לי את האמירות שלאחר שאובמה השיג רוב, כל ח"כ ושר עולים לשידור ואומרים שנתניהו לא רצה לבטל את ההסכם עם איראן לא רק להזהיר, חה חה חה בשביל להזהיר לא נוסעים לנאום בקונגרס האמריקאי אוי לנו מראש ממשלה שכמותו
אחד מהעם  |  04.09.15
8.
בואו נדבר על העקרון. האם מותר לעיתונאי לשלב את דעתו
בואו נדבר על 2 האפשרויות: א. במידה וכן מותר לשלב דעות אישיות, אזי כדי למנוע עיוות לציבור, חייבים לשלב 2 עיתונאים בכל תוכנית, כך שאחד יאזן את השני בדעותיהם הפוליטיות. וכמובן במצב זה לא לתת לצד אחד את הבלעדיות בקביעת מיהו העיתונאי שמנגד. ב. במידה ולא מותר לשלב דעות אישיות, יש לקבוע בתקנון, באופן ברור ומוגדר, את הסנקציות שיוטלו על מי שבכל זאת השמיע את דעתו האישית. הסנקציות יכולות להיות כדוגמא, השעיה לתקופה זו או אחרת מהמסך. שבת שלום.
הגיון בריא , מרכז  |  04.09.15
לכל התגובות