אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תראו מה בית סוהר יכול להיות צילום: CNN

תראו מה בית סוהר יכול להיות

עם התרוקנותם ונטישתם של בתי כלא, נולדה מגמה חדשה של שיפוץ והמרת בתי כלא עזובים לשימושים אחרים. הנה כמה מרתקים במיוחד

05.09.2015, 23:00 | שירות כלכליסט

ארה"ב מוכרת כמדינת בתי הכלא, עם 1% מאוכלוסייתה מאחורי סורג ובריח. כעת מספר האסירים הולך ויורד בהתמדה והמגמה דומה ברחבי העולם - מהולנד ועד ג'מייקה - ועל כן הצורך בבתי סוהר הולך ופוחת. עם התרוקנותם ונטישתם של בתי כלא, נולדה מגמה חדשה של שיפוץ והמרת בתי כלא עזובים לשימושים אחרים. CNN ערך רשימה של 9 בתי כלא לשעבר, שקיבלו תפנית מפתיעה.

Hostel Celica, סלובניה

ההוסטל המוכר ביותר בסלובניה שוכן בכלא צבאי לשעבר. האורחים ישנים מאחורי סורגים בתאים מעוצבים. בשיפוץ השתתפו 80 אמנים ומעצבים והוא ארך 10 שנים. יש במקום גלריה, ערבי הקראת שירה ודיונים פילוספיים.

 , צילום: CNN צילום: CNN  , צילום: CNN

פארק Valparaiso, צ'ילה

כלא זה באזור הפופולרי ביותר של העיר שימש בעבר לעצירים פוליטיים בעת שלטון פינושה. הכלא נסגר ונפתח מחדש ב-2013 בתור מרכז תרבותי. במקום יש פעילויות מגוונות כגון תערוכות, קורסים, הצגות תיאטרון ומחול.

 , צילום: CNN צילום: CNN  , צילום: CNN

כלא Pentridge, מלבורן, אוסטרליה

כלא זה נבנה ב-1851 והוצא מכלל שימוש ב-1997. לאחרונה הוא הומר למקום ארועים אופנתי המארח תצוגות אופנה, חתונות, כנסים ומסיבות קוקטייל.

 , צילום: CNN צילום: CNN  , צילום: CNN

Centro Cultural Antigua Carcel - Le Crac - פלנסיה, ספרד

בניין קודר וכהה זה שופץ והפך למרכז תרבותי מלא אור. המעצבים שימרו את הסנגון הנאו-מורי של המבנה, והוסיפו חלונות תקרה. יש במקום אירועי תרבות מגוונים, ספריה וקורסים באמנות ובמוזיקה.

 , צילום: CNN צילום: CNN  , צילום: CNN

מוזיאון בליז, בליז

בית כלא ששיכן בעבר את הפושעים המסוכנים במדינה, שומר כיום על אוצרותיה היקרים ביותר. הכלא נבנה ב-1855 מלבנים שהובאו מבריטניה. ב-1993 הוצא הכלא מכלל שימוש ובמהלך עשור שופץ ופתח את דלתותיו כמוזיאון הלאומי של בליז.

 , צילום: CNN צילום: CNN  , צילום: CNN

מלון 4 העונות, איסטנבול, טורקיה

האסירים שישנו על אבן קרה וניזונו מלחם ומים היו מתהפכים בקבריהם לו ידעו למה נהפך הכלא. כעת השוהים במקום מתהפכים בנוחות מפנקת במיטות ענק עם מצעי הפשתן הטובים ביותר. כיום הכלא, ששיכן מפורסמים כגון האמן עזיזי נסין ואורהן כמאל, ומתנגדים פוליטיים כמו מיהירי בלי - הפך למלון 4 עונות, על כל הפאר המשתמע מכך, החל מהלבנים המעוטרות, פסלי השיש ועוד.

 , צילום: CNN צילום: CNN  , צילום: CNN

בית הספר למוזיקה Louviers - נורמנדי, צרפת

מבנה זה שימש בית כלא במאות ה-18 וה-19. ב-1990 נולד מחדש כבית ספר למוזיקה. בתהליך השיפוץ נוספו למקום קומה שנייה מזכוכית ואולם קונצרטים עם תקרת מראה גלית. במקום יש גם ספרייה מוזיקלית ראויה.

 , צילום: CNN צילום: CNN  , צילום: CNN

 

פארק החירות, לאגוס, ניגריה

מקום זה קם מהריסותיו של בית הכלא הידוע לשמצה. מרכז הפנאי האווירי מהווה מקלט מבורך מהצפיפות והאובך של האי. יש בו מוזיאון, גלריה, אגמים, מזרקות, חנויות ומסעדות. כמו כן יש בו אמפיתיאטרון עם הופעות חיות, הצגות ועוד.

 , צילום: CNN צילום: CNN  , צילום: CNN

Laurel Hill - לורטון, וירג'יניה

מקום זה היה בית כלא ברמת אבטחה בינונית. ב-2001 הוא הוצא מכלל שימוש וכעת נמצא בשלבי פיתוח לקראת פתיחתו כמרכז קהילתי. הוא הפך לסמל למחזור קהילתי. עם היפתחו יכלול המקום מרכז מסחרי, משרדים ו-225 דירות. אחת מגולות הכותרת של המקום היא מרכז סדנאות אמנים בעלות של 188 מיליון דולר.

 , צילום: CNN צילום: CNN  , צילום: CNN

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הייתי בטוח שאת בתי הכלא הפכו לבתי ספר
תכלס יש דמיון ענק בין בית ספר לבית כלא פלוס המסגרת של מערכת החינוך והסוהר מאוד דומות אחת לשנייה רק שבבית כלא יש ניקוי שליש והטבות שאין בבית סבר אני עדיין נמצא בבית הכלא לצערי עוד לא סיימתי לרצות 12 שנות מאסר על זה שאני קטין
משתמש רגיל  |  16.11.19
5.
ל-2, אתה ממש טועה
ישנם פושעים המגיעים מ"בית טוב" שלא החסיר מהם מאומה, חינוך טוב, כסף ואהבת משפחה. לפעמים זה יצר הרפתקנות ולפעמים זה דוקא מקללת השפע. מהעבר השני ישנם הרבה מאד שמגיעים מעולם של עוני וקשיי יום יום אחרים ובנו את עצמם יפה. דרך הפשע היא בהחלט עניין של בחירה אישית. נכון שיש אנשים חלשי אופי שזאת הדרך הקלה שלהם אבל רב הפושעים בחרו את הפשע כדרך חיים מרצונם החופשי. העולם משקיע הרבה כסף בנסיון שיקום וגם בנסיון הרתעה של צעירים בגיל צעיר (בארה"ב יש תוכנית בה שולחים ילדים עם עברות ליום בכלא על מנת להראות להם במה מדובר, כולל שיחות עם אסירים ויש לזה הצלחה עצומה לטווח הרחוק). הבעיה היא שרובם לא מעוניין לעבוד קשה כדי להשתקם. כל שהמסקנה שלך ממש שגויה.
אני  |  06.09.15
לכל התגובות