אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מרקל: "הכלכלה שלנו בריאה, אין מגבלה למספר הפליטים שנוכל לקבל" צילום: אי פי איי

מרקל: "הכלכלה שלנו בריאה, אין מגבלה למספר הפליטים שנוכל לקבל"

אלפי פליטים עברו מהונגריה לשטח אוסטריה - רובם מתכוונים להמשיך לגרמניה; הלילה נעתרו שתי המדינות לקבל את אלפי המהגרים; הקנצלרית הדגישה כי כל מהגר שלא יעמוד בתנאים לקבלת היתר שהייה כפליט - יוחזר לארצו

05.09.2015, 13:22 | שירות כלכליסט

משטרת אוסטריה עדכנה שעד כה נכנסו לשטחה כ-4,000 פליטים מהונגריה, ושהם נערכים לקליטת מספר כפול של אנשים עד סוף היום. "אנחנו שמחים, נמשיך מכאן לגרמניה", אמר אחד הפליטים, צעיר מסוריה שהזדהה רק בשמו מוחמד. "עם הגעתם לאוסטריה חלק מהמהגרים צנחו לקרקע בגלל התשישות", נכתב בסוכנות AP, "אך עם חיוך על הפנים". בסוכנויות הידיעות כבר פורסמו תמונות של תורי פליטים בתחנת רכבת אוסטרית ממתינים לעלות על רכבות שייקחו אותם לערי גרמניה השכנה. בינתיים, ממשלת גרמניה הודיעה כי היא נערכת לכניסה של 10,000 מבקשי מקלט דרך אוסטריה, היום.

קראו עוד בכלכליסט

הלילה נעתרו ממשלות אוסטריה וגרמניה לקבל את אלפי המהגרים, בשל מה שהגדירו כ"מצב חירום", לאחר שממשלת הונגריה ניסתה לשווא למנוע את מעברם מערבה. אחרי ימים של עימותים וכאוס, בפרט בתחנת הרכבת בבדופשט, סייעה ממשלת הונגריה אקטיבית בהעברת מבקשי המקלט לגבול אוסטריה. היא הקצתה אוטובסים שהציעו להסיע את המהגרים מערבה, אך לא כולם קפצו על ההזדמנות - בגלל החשדנות של הפליטים שרק לפני יומיים הושלו על ידי הרשויות לעלות על רכבת שלקחה אותם למחנה פליטים במקום לגבול.

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה בראיון שפורסם הבוקר כי אין מגבלה חוקית למספר מבקשי המקלט שמדינתה יכולה לקלוט. לדבריה, "הזכות לקבל מקלט פוליטי איננה מוגבלת למספר מבקשי מקלט מסוים". מנהיגת גרמניה הוסיפה: "כמדינה חזקה, בעלת כלכלה בריאה, יש ביכולתנו את הכוח לעשות את מה שנחוץ ולהבטיח שכל מבקש מקלט יקבל שימוע הגון".  

לצד זאת, מרקל הדגישה כי כל מהגר שלא יעמוד בתנאים לקבלת היתר שהייה כפליט יוחזר לארצו.

 

האקסודוס מהונגריה הגיע אתמול לשיא כאשר כאלף גברים, נשים וילדים יצאו למסע רגלי מתחנת קלטי בבודפשט - לכיוון אוסטריה. הם צעדו בצד הכביש המהיר, כשבאמתחתם מעט הציוד שברשותם, אחרי שעזבו את בתיהם במזרח התיכון והסתננו חסרי כל ליבשת. הצועדים סיפרו לכתבת CNN ארוואה דמון שהם החליטו ללכת ברגל למחוז חפצם כיוון שהם פשוט לא יכולים להמשיך לחכות בבודפשט עד שהפוליטיקאים באירופה יגבשו החלטה. "נלך ברגל עד גרמניה אם נצטרך", אמרו הפליטים.

פליטים באירופה, צילום: איי פי פליטים באירופה | צילום: איי פי פליטים באירופה, צילום: איי פי

 

בירת אוסטריה וינה, מרוחקת כ-250 קילומטרים מבודפשט.להבדיל מאירועים דומים בשבוע האחרון, אמש משטרת הונגריה לא מנעה מקבוצת המהגרים הגדולה לצעוד מערבה. המשטרה ליוותה את הצועדים כדי לאבטח אותם מפני תנועת כלי הרכב בכביש, וכדי למנוע שיבושי תנועה. לפי כתבת ה-CNN, בדרך היו אזרחים הונגרים שחילקו למהגרים מים ואוכל. היו אף שהגדילו לעשות והצטרפו לחלק מהצעדה מתוך הזדהות עימם.

לפנות בוקר הגיעו ארבעה אוטבוסים ואספו את הצועדים מהכביש הסואן. המהגרים עלו על כלי הרכב ליד עיירה המרוחקת כ-30 קילומטרים מערבה מבודפשט. כתבת CNN שהצטרפה למסע לצד המהגרים, צייצה בטוויטר: "כה תשושים מהליכה של 9 שעות בכביש המהיר, סוף סוף על אוטבוסים בדרך לגבול אוסטריה". 

 

מבקשי מקלט, מרביתם מסוריה, עיראק ואפגניסטן, צלחו מסע ארוך מבתיהם למערב אירופה. מרביתם חיכו חודשים במחנות פליטים בטורקיה, משם יצאו למסע מסוכן לתוך היבשת בים או ביבשה. גם אחרי שעברו בשערי הכניסה לאירופה, דרך יוון או הבלקן, הם נבלמו בהונגריה.

אחד מהם, עבדוללה בקר, פיזיקאי בן 26 מהעיר חלב בסוריה, אמר שחלומו לעבוד בבית חולים בעיר פריבורג בדרום מערב גרמניה. הוא מקווה שחברו, שמועסק שם כיום, יוכל לסייע לו לקבל עבודה במוסד הרפואי. הוא השאיר בעירו, שהפכה בשנים האחרונות לזירת מלחמה, את הוריו וארבע אחיותיו. את הדרך לאירופה עשה יחד עם כמה חברים מארצו. הם היו בין הראשונים לרדת הבוקר מאוטובוסים שלקחו אותם לגבול אוסטריה. "בני משפחתי פרצו בדמעות של אושר כאשר סיפרתי להם על נסיעת האוטובוס", סיפר בקר, "אנחנו תמיד חוששים מהבלתי נודע, אבל אני כָּמַהּ לסוף הסיפור".

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
אבסורדי לחשוב שהמגבלה על ההגירה היא כלכלית ביסודה.
הגירה מאסיבית מייצרת בעיה חברתית, משום שבמצב כזה המהגרים נוטים לא להיטמע, להתקבץ יחדיו ולהקים קהילות סגורות במדינת היעד. ספציפית כאשר מדובר במוסלמים נוספת על כך קיצוניות דתית, איבה כלפי בני כל שאר הדתות ולבסוף פיגועי טרור. לא מדובר בספקולציה - כל הבעיות הללו כבר קיימות בצרפת, בריטניה, שבדיה וכן הלאה. למעשה, הפליטים הנוכחיים נמלטים מלוחמי הח'ליפות האיסלמית, שבמקרים רבים הם בעצמם בני מהגרים מאירופה! לפיכך המחשבה כביכול המגבלה על ההגירה היא כלכלית ביסודה מגוחכת, ומעידה על ליקוי חמור בהבנת המציאות.
אורן  |  05.09.15
15.
הבעיות לא יחכו לבוא
עכשיו, תנסו לדמיין מה יקרה בעתיד הקרוב במדינות אירופה אשר קולטות היום את גל הפליטים. הממשלות הנוכחיות שלהם יובסו על ידי מנהיגים לאומניים שיבטיחו לאזרחים לסגור את הגבולות ולעצור זרימת מהגרים המדינות האלה צפויות לתסיסה חברתית רבה. ולתסיסה חברתית לדעתי יש עלות הכלכלית, היא פוגעת בכוחות בונים, החיוביים בחברה ומעצימה את הכוחות של שוק האפור, אלה שעוסקים בהברחות, בניצול מהגרי עבודה וכדומה. תוהו ובוהו פוליטי הוא הסביבה הנוחה ביותר לפריחה של כלכלה פלילית. הפחד מכאוס פוליטי, תחרות גוברת על מקומות עבודה, ושירותים סוציאליים תגרום לאוכלוסייה המקורית של מדינות כמו גרמניה להצביע עבור פוליטיקאים הקיצוניים אשר יבטיחו הפעלה "יד חזקה" ופיתרון מהר של בעיות.
יעקב , מרכז  |  05.09.15
12.
לכל ההדיוטות
מרקל צודקת , הכלכלה הגרמנית בריאה, אבל המשפחה הגרמנית חולה ומתחרה בזו היפנית, כלומר פחות מילד אחד למשפחה, כפועל יוצא - מחסור בידיים עובדות. השאלה לאן כל זה יוביל את גרמניה לא ברור..... האם נחזה ברטרו נוראי בעוד דור, או בשחזור 1492 הספרדי, הפעם בגרמניה!
אדום מבושה  |  05.09.15
לכל התגובות