אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שערים יציגים: השקל רשם ירידה מתונה צילום: עטא עוויסאת

שערים יציגים: השקל רשם ירידה מתונה

הדולר היציג עלה ב-0.2% ונקבע על 3.933 שקלים, היורו עלה ב-0.2% גם הוא ושערו היציג נקבע על 4.385 שקלים. "לאומי: במבט קדימה, פוטנציאל הפיחות של השקל מוגבל"

07.09.2015, 15:32 | מיקי גרינפלד

במסחר במט"ח רשם היום (ב') הדולר היציג עלייה של 0.2% ונקבע על 3.933 שקלים, היורו עלה ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.385 שקלים.

בשווקים הבינלאומיים רושם היורו ירידה קלה של 0.1% מול הדולר (לאחר שהמטבע האירופי איבד גובה בסוף השבוע שעבר): הצמד נסחר ב-1.114 דולר ליורו.

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, מביע בסקירתו השבועית דאגה מהתנהלות הממשלה: "הורדת המסים ע"י האוצר והחדשות בחזית הגז מעלים להערכתנו את הסיכון הפיננסי של המדינה ועלולים לפגוע בדירוג האשראי של ישראל. אי הסכמה חריפה של בנק ישראל עם צעדי משרד האוצר בעבר הרחוק הייתה יכולה לא רק למנוע הורדת הריבית אלא אפילו לגרום להעלאתה. אנחנו לא במצב זה, אך לדעתנו הסיבות לצפות להורדת הריבית ע"י בנק ישראל פחתו".

 

דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון, מאמין כי הפיחות שחל בשקל בחודש אוגוסט אינו צפוי להישאר איתנו בהמשך הדרך. במהלך חודש אוגוסט חל פיחות של כ-4% בשערו של השקל מול סל המטבעות: חל פיחות של כ-3.9% בשערו של השקל מול הדולר, ובמקביל, חל פיחות חד יותר של כ-6.4% בשערו של השקל מול היורו.

 

"הפיחות בשערו של השקל נבע בעיקר מהשפעה של גורמי חוץ, ובראשם חוסר היציבות בשווקים הפיננסיים העולמיים. התנודתיות הרבה בשווקים, הובילה לחיפוש אחר אפיקי השקעה בעלי אופי יציב יותר, דבר אשר תרם לתנודתיות בשערו של הדולר מול היןרו, וכך גם בשערי החליפין של מטבעות אלו ביחס לשקל", אומר רזניק.

"במבט קדימה, ניתן לומר כי פוטנציאל הפיחות של השקל מוגבל, בשל גורמי הרקע הבסיסיים (בשילוב עם סביבה פיסקאלית יציבה) אשר צפויים להוסיף ולתמוך בשקל חזק גם בשנים הבאות: עודף גדול של נכסים במטבע חוץ למשק הישראלי על פני התחייבויות, עודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים, השקעות ריאליות ישירות הזורמות מחו"ל לישראל, הפקת הגז מקידוח תמר (ובעתיד גם מקידוחים אחרים, ובכלל זה לשם יצוא), ועלייה, אם כי איטית, בפער הריבית של ישראל מול חלק מן המדינות המפותחות בעולם בשנים הבאות (בפרט כלפי אירופה ויפן)", מוזסף רזניק.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר כי הצמד דולר-שקל מנסה לגייס את המומנטום לפריצה המשמעותית הבאה מעלה, כאשר רמת המפתח היא 3.94. "כל עוד הצמד נסחר מעל 3.90, הנטייה היא כלפי מעלה".

"בעולם, למרות נתוני התעסוקה החיוביים שפורסמו ביום שישי, נראה כי בשוק עדיין מטילים בספק את האפשרות כי הבנק הפדרלי יבצע העלאת ריבית בישיבת הריבית הקרובה בשבוע הבא, וזאת בשל הטלטלה בשווקים וההתדרדרות הכלכלית בסין. ועל כן, גם השבוע יושפע הדולר לא רק מטיב הנתונים הכלכליים בארצות הברית אלא, ואולי יותר, מהנעשה בסין, הן בשוק המניות והן בזירת הנתונים הכלכליים, כאשר הדוחות המרכזיים יהיו מדד המחירים לצרכן ונתוני הייצוא", מוסיפים ב-FXCM

תגיות