אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמה עולה כל ניצחון של לואי ואן חאל? צילום: רויטרס

כמה עולה כל ניצחון של לואי ואן חאל?

כל ניצחון של מנצ'סטר יונייטד תחת המאמן לואי ואן חאל עלה קרוב ל-10 מיליון ליש"ט - פי 4 יותר מאשר תחת דיוויד מויס

07.09.2015, 13:06 | שירות כלכליסט

כל ניצחון של מנצ'סטר יונייטד תחת המאמן לואי ואן חאל עלה קרוב ל-10 מיליון ליש"ט – או פי 4 יותר מאשר תחת דיוויד מויס.

קראו עוד בכלכליסט

ואן חאל ומרוואן פליאני. יונייטד משחקת כעת משחק המבוסס על אחזקת הכדור: הם מחזיקים בכדור בממוצע 61.2% מהזמן, לעומת 55.3% בימיו של מויס, ובונים התקפות לאט ובסבלנות. הם גם מתחילים להיראות כמו יחידת הגנה מרשימה, עם שלושה משחקים ללא שערים העונה. , צילום: רויטרס ואן חאל ומרוואן פליאני. יונייטד משחקת כעת משחק המבוסס על אחזקת הכדור: הם מחזיקים בכדור בממוצע 61.2% מהזמן, לעומת 55.3% בימיו של מויס, ובונים התקפות לאט ובסבלנות. הם גם מתחילים להיראות כמו יחידת הגנה מרשימה, עם שלושה משחקים ללא שערים העונה. | צילום: רויטרס ואן חאל ומרוואן פליאני. יונייטד משחקת כעת משחק המבוסס על אחזקת הכדור: הם מחזיקים בכדור בממוצע 61.2% מהזמן, לעומת 55.3% בימיו של מויס, ובונים התקפות לאט ובסבלנות. הם גם מתחילים להיראות כמו יחידת הגנה מרשימה, עם שלושה משחקים ללא שערים העונה. , צילום: רויטרס

לפי חישובים של הדיילי טלגראף, ההוצאות של המועדון הן מעל 250 מיליון ליש"ט תחת המאמן ההולנדי, לעומת 67 מיליון ליש"ט עם מויס, אף שהתוצאות כמעט ולא השתפרו. הפרט המפחיד בנוגע למסע ההוצאות של ואן חאל הוא שהוא הוגבל רק בשל מחסור באפשרויות. לפי הדיווחים, אם ואן חאל היה משיג כל מי שהוא רוצה, כלל ההוצאות שלו מאז הגיע לאולד טראפורד היו מתקרבות ל-400 מיליון ליש"ט. אולם בפועל החתמתו של אנתוני מרסיאל, שחקן הנוער היקר ביותר בכל הזמנים, העלתה את ההוצאות של ואן חאל ל-258.7 מיליון ליש"ט – גבוה כמעט פי 4 מהסכום שהוציא מויס.

לצערה של יונייטד, ההחזר על ההוצאות הראוותניות האלה רחוק מלשכנע. הביצועים אמנם השתפרו בעידן של ההולנדי לעומת הסקוטי אותו ירש: יש תכנית משחק ברורה, מטרה ברורה במשחק שלהם ולא גישת הלבעוט ולקוות שמרואן פליאני יוכל לעשות משהו, שאפיינה את תקופתו של מויס.

יונייטד משחקת כעת משחק המבוסס על אחזקת הכדור: הם מחזיקים בכדור בממוצע 61.2% מהזמן, לעומת 55.3% בימיו של מויס, ובונים התקפות לאט ובסבלנות. הם גם מתחילים להיראות כמו יחידת הגנה מרשימה, עם שלושה משחקים ללא שערים העונה.

אולם המספרים חושפים כי לא נרשם כזה שיפור גדול. יתרה מכך, בהתחשב בסכומים הגדולים שהוציאו באולד טראפורד, ההחזר על ההשקעה האחרונה נמוך ביותר.

ואן חאל אימן את יונייטד ב-50 משחקים. מתוכם, 27 הסתיימו בניצחון, כלומר שיעור הניצחונות עומד על 54%. לשם השוואה, מויס ניהל 51 משחקים, וגם הוא ניצח ב-27 מתוכם, כך ששיעור הניצחונות עומד על 52.9, נמוך רק במעט מאשר ואן חאל.

עם מויס ספגה יונייטד יותר שערים (1.06 למשחק לעומת 0.94), הם גם הבקיעו 86 שערים ב-51 המשחקים שלו, בשיעור של 1.69 שערים למשחק. שיעור זה נפל ל-1.62 שערים למשחק כיום.

כלל ההוצאות על העברות בימיו של מויס עמדו על 67 מיליון ליש"ט בלבד, שכן הוא נחל בעיקר כישלונות בשוק ההעברות. פירוש הדבר, שהעלות של מה שהוא הפיק באולד טראפורד הייתה נמוכה במידה משמעותית מאשר אצל ואן חאל. כל אחד מ-27 משחקי הניצחון של ואן חאל עלו למועדון 9.58 מיליון ליש"ט, בעוד שלמויס הניצחונות עלו 2.48 מיליון ליש"ט. בנוסף, כל שער שהובקע תחת ואן חאל עולה 3.19 מיליון ליש"ט: גבוה פי 4 מאשר אצל מויס, שכל שער אצלו עלה בממוצע 779 אלף ליש"ט.

כל נקודה שהרוויחה הקבוצה בפרמיירליג בעידן ואן חאל עלתה פי 2 (3.36 מיליון ליש"ט) מאשר בעידן מויס (1.18 מיליון ליש"ט). במקביל, ניסיון הבקעה במשטר הנוכחי עולה 647 אלף ליש"ט. בתקופתו של מויס, בעיטה לשער הייתה שווה 195 אלף ליש"ט.

יונייטד היום נראית כמו קבוצה מאד מוכשרת, אך רחוקה מימי המכונות היעילות של סר אלכס פרגוסון. הם שומרים היטב על הכדור, אך לא מייצרים מספיק הזדמנויות להבקיע מספיק שערים ביחס לזמן שהם מחזיקים בכדור. בהתחשב בסכומים שהוצאו בחלונות ההעברה האחרונים, העסקים שלהם הם לא יעילים גם כן.

קרוב לוודאי שמויס לא היה מגיע להישגים רבים גם אם היו מאפשרים לו להוציא כספים בחופשיות כמו ואן חאל, אך הוגן לומר שהמאמן לשעבר של באיירן מינכן, ברצלונה והולנד היה אמור לספק תוצאות טובות יותר.

תגיות