אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סרוסי: "הצמיחה הישראלית מדשדשת, נקודת האור היא חברות שלוקחות סיכונים" צילום: אריאל שרוסטר

סרוסי: "הצמיחה הישראלית מדשדשת, נקודת האור היא חברות שלוקחות סיכונים"

"מי ששוכח את המשקיעים שלו, ישלם על זה בסופו של דבר", אמר יו"ר בנק הפועלים בכנס המהלך העסקי של "כלכליסט" ו-BDO זיו האפט. צבי יוכמן, שותף מנהל בקרן סקיי: "אני חושב שכולנו בעיוורון ושממשלת סין בהכחשה"

07.09.2015, 12:42 | ניר צליק

"הצמיחה הישראלית מדשדשת, ואילו החברות שראינו בתחרות מוכנות לקחת סיכונים. הדבר שמאפיין את מכלול החברות זה, בעצם, הסיכוי לצמיחה. המגרש הישראלי עסוק בעיקר ביוקר המחיה ושכח את נושא הצמיחה", כך אמר יאיר סרוסי, יו"ר בנק הפועלים פאנל בכנס המהלך העסקי של השנה "כלכליסט" ו-BDO זיו האפט. את הפאנל הנחה סגן עורך אתר "כלכליסט", אלי שמעוני. "אם מסתכלים על תעסוקה ואיפה יעבדו הצעירים של היום חייבים להצמיח עוד חברות מהסוג שהיה בתחרות", הוסיף סרוסי. 

קראו עוד בכלכליסט

סרוסי התייחס לחברות התמודדו על התואר המהלך המוביל של השנה, ואמר: "הסתכלנו על מכלול חברות, ואני האחרון שאדבר על רגולציה, אבל אני חושב שהדבר שמאפיין את מה שבסופו של דבר ראינו במכלול החברות זה הסיכוי לצמיחה". עוד אמר סרוסי: "מי ששוכח את המשקיעים שלו, במובן הכללי של השוק הישראלי, ישלם על זה בסופו של דבר. מי שלא מתייחס אליהם ומשנה את המערכות מדי תקופה, מגלה שהמשקיעים נעלמים. המשקיעים הוזנחו בשנים האחרונות, ואחר כך נשאלות שאלות כמו למה רמת הסחירות בשוק נמוכה, למה קשה לגייס בשוק המקומי ולמה החברות החזקות מנפיקות בחו"ל ולא מעוניינות ברישום כפול. מי שלא מבין את זה וחושב רק לטווח קצר משלם את המחיר".

פרופ' משה צבירן, דקאן הפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א, אמר בנוגע לשאלה כיצד בונים חברה שעושה מהלך מוביל: " שינוי מהותי בחברה ולקיחה שלה לשלב הבא בין אם זה מצריך אותה לשינוי כיוון".

"כולנו בעיוורון, ממשלת סין בהכחשה"

צבי יוכמן, שותף-מנהל קרן סקיי, אמר בנוגע לתחרות כי "חיפשנו את האקס פקטור. זו היתה תחרות קשה ומרתקת ומי שזכה הוא מי שעשה מהלך גדול ומשמעותי ומשפיע. התחרות היא לא על חו"ל או לא חו"ל אלא על מנהלים. מה שמבחין הוא מי שעושה את המהלכים וההשפעה של מנ"כלים ומנהלים היא קריטית. מנכ"לים שיודעים לכוון את הבחירה הם הנושא של התחרות".

בנוגע למשבר בסין אמר יוכמן: "סין היא הברומטר של הכלכלה העולמית, והיא גם מנוע הצמיחה העולמית. הדרך למשבר בנויה מארבע שלבים - שלב העיוורון, שלב ההכחשה, שלב הפעולה השגויה שבו האינסטינקט הוא לסובב את ההגה נגד כיוון ההחלקה והשלב האחרון הוא הנפילה. אני חושב שכולנו בעיוורון והממשלה הסינית נמצאת בהכחשה. חזרתי מטיול בסין ושתיתי קפה הפוך ב40-50 שקל והמחירים שם מאוד גבוהים, אתה רואה את הבועה. אתה נכנס לקניון ואין שם נפש חיה מלבד מוכרים. ברחובות אי אפשר לזוז, ואתה רואה את הבועה ואת הפער בין הקניונים לרחוב. לדעתי, הממשל עושה פעולות שגויות וקשה לדעת ולנתח מה לעשות שם. כל משקיע צריך להיזהר וצריך לפזר סיכון" סיכם יוכמן. 

חברי הפאנל. משמאל: שחר זיו, ליאורה עופר, יאיר סרוסי, צבי יוכמן ומשה צבירן. מנחה: אלי שמעוני, צילום: עמית שעל חברי הפאנל. משמאל: שחר זיו, ליאורה עופר, יאיר סרוסי, צבי יוכמן ומשה צבירן. מנחה: אלי שמעוני | צילום: עמית שעל חברי הפאנל. משמאל: שחר זיו, ליאורה עופר, יאיר סרוסי, צבי יוכמן ומשה צבירן. מנחה: אלי שמעוני, צילום: עמית שעל

רו"ח שחר זיו, BDO, התייחס להורדת המסים שהוכרזה בשבוע שעבר על ידי ראש הממשלה ושר האוצר: "ראינו מהלכים משמעותיים במגוון תעשיות. בנושא המיסוי, אני חושב שהדעה הכללית היא שיציבות המשטר הפיסקלי חשובה. יש מה לעשות עם הכסף ולא על ידי הורדה זמנית של המיסוי. צריך לייצר תעשייה עם טכנולוגיית ייצור, ויש ירידה מתמדת בהשקעה בתעשייה הזו. אנחנו לא רואים האטה משמעותית באף ענף אבל רואים ירידה משמעותי לאורך זמן בתעשיית הביניים.  

ליאורה עופר, יו"ר מליסרון השקעות, התייחסה לרגולציה בישראל: "הרבה חברות שואלות את עצמן 'לאן נתפתח?'. מליסרון הגיעה להיקף שממנו אינה יכולה להתפתח בתחום שהיא הטובה בו בארץ, בין שבגלל רגולציה ובין שבגלל הגבלים עסקיים. היא מחפשת עסקאות בחו"ל, וזה חבל. קניון מעסיק מאות אנשים, וכיום מליסרון מחפשת עסקים בחו"ל".

תגיות