אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העליון דחה את העתירה לפסילת מינוי חדוה בר למפקחת על הבנקים צילום: רון קדמי

העליון דחה את העתירה לפסילת מינוי חדוה בר למפקחת על הבנקים

ביהמ"ש העליון דחה את עתירת חברי "צדק פיננסי". הם ביקשו לפסול את בר, בטענה כי בחירה במועמדת שמגיעה מתוך המערכת הבנקאית תפגע באמון הציבור וביציבות הבנקים. בנק ישראל: "ההליך המקצועי הביא למינויה של אשת מקצוע מובהקת"

07.09.2015, 13:21 | תומר ורון
בית המשפט העליון דחה את עתירת חברי "צדק פיננסי", לפיה יש לפסול את מועמדות בר לתפקיד. צדק פיננסי הגישו את העתירה בטענה כי בחירה במועמדת שמגיעה מתוך המערכת הבנקאית תפגע באמון הציבור וביציבות הבנקים.

קראו עוד בכלכליסט

בר נבחרה בחודש יוני לאחר ששימשה כחברת הנהלה בבנק לאומי ונכנסה לתפקידה לאחר כחודש לשם חפיפה עם המפקח היוצא, דודו זקן. בסוף חודש אוגוסט לאחר שזקן הגיש את דו"ח הביקורת על לאומי ועזב, נכנסה בר רשמית לתפקיד.

בנאומה הראשון של בר בוועידת "כלכליסט" היא פרסה את מפת הדרכים של הפיקוח על הבנקים, שעיקריה היא הפרדה של חברות כרטיסי האשראי משני הבנקים הגדולים בלבד - לאומי והפועלים, והכנסה של המערכת הבנקאית לתחום הפצת הביטוח.

המפקחת על הבנקים חדוה בר בוועידת כלכליסט, צילום: נמרוד גליקמן המפקחת על הבנקים חדוה בר בוועידת כלכליסט | צילום: נמרוד גליקמן המפקחת על הבנקים חדוה בר בוועידת כלכליסט, צילום: נמרוד גליקמן

"מינוי כזה מערער באופן הרסני את אמון הציבור בפיקוח על הבנקים, בבנק ישראל ובמוסדות השלטון כולם, ומאיים על יציבות המערכת הפיננסית והבנקאית", כתב עו”ד תומר ברם בעתירה של צדק פיננסי.

בנק ישראל דחה את הטענה וכתב כי "מינויה של ד"ר חדוה בר היא תוצאה של הליך מקצועי, יסודי וסדור", נכתב בכתב התגובה שעליו חתום בין היתר ראש ועדת האיתור ומנהל מחלקת המחקר של בנק ישראל, פרופ' נתן זוסמן. "ההליך המקצועי הביא למינויה של אשת מקצוע מובהקת בעלת רקורד אקדמי רלוונטי, ניסיון עשיר במגזר הפרטי והציבורי".

בראש ועדת האיתור עמד מנהל חטיבת המחקר של בנק ישראל, פרופ' נתן זוסמן. עוד חברים בה עו"ד טידה שמיר, היועצת המשפטית של בנק ישראל, אסתר דומיניסיני, מנכ"לית הרשות למרכזים רפואיים ממשלתיים ואמנון נויבך, יו"ר דירקטוריון הבורסה.

"העותרים מילינים על האפשרות כי בעתיד, לאחר סיום תפקידה כמפקחת על הבנקים, תשוב בר לכהן כתפקיד בכיר במערכת הבנקאית. גם בטענה זו אין כדי להצדיק את הטענה המבוקשת על ידי העותרים שכן בר, ככל בעל תפקיד בכיר אחר במגזר הציבורי, תהיה כפופה בסיום עבדותיה למגבלות הקבועות בדין", נכתב תגובה של בנק ישראל.

שופט נועם הנדל אמר לעותרים כי קיימים קשיים בטיעוניהם: ״אם מישהו בא מהפרקליטות לדוגמה, נגיד לו שלא יכול להיות שופט כי הוא רגיל להרשיע? או למשל יועמ"ש לממשלה? אם מישהו בא מעולם מסוים הוא לא יכול להתמודד על תפקידים בכירים באותו עולם? זה לא אפשרי. אם יש מישהו שהוא לא כ"כ בכיר– הוא יכול. אבל מי שהוכיח עצמו ויש לו ניסיון לא? זה לא סביר ולא הוגן״.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
לקשרי הון-שלטון נוספו כעת גם קשרי הון-משפט.
אם מישהו יבדוק את פסיקות בתי המשפט בשנים האחרונות הוא יראה העדפה בולטת ובוטה לטובת המערכת הבנקאית (בנימוקים מנימוקים שונים - הכל לפי הזמן והעניין). ואני אומר למערכת המשפטית: תמשיכו ככה ואתם תישארו אחרונים במדינה הזאת לשלוח את ילדיכם לצבא ולמילואים.
אנדי , רעננה  |  08.09.15
2.
נזכיר למגיב 1
את העובדה שהד"ר בר שימשה כמנהלת הסיכונים של בנק לאומי מאוגוסט 2010, כאשר עד שנה לאחר מכן - התמשכו העבירות הפליליות בגינן הורשע בנק לאומי בארה"ב. כלומר - מנהלת הסיכונים = הבקרית הראשית של בנק לאומי לא התריעה במשך שנה על חשיפה לסיכון ענק שהתממש, ועכשיו היא הולכת להיות הבקרית הראשית של הבנקים כולם. מתאים?
קואלה , אקליפטוס  |  07.09.15
1.
מקרה קלאסי של "אכלו לי שתו לי"
"מינוי כזה מערער באופן הרסני את אמון הציבור בפיקוח על הבנקים, בבנק ישראל ובמוסדות השלטון כולם, ומאיים על יציבות המערכת הפיננסית והבנקאית" יש ראיות לטענות הללו? יש תקדימים? סקרים? משהו?... המערכת לא יעילה, אבל אי אפשר לתקן אותה באמצעות פלסטרים בדמות עררים מוזרים. רוצים לשנות? תפעלו לשינוי חוקי הצינון, העלאת המודעות בקרב הציבור, הגברת השקיפות, וכו'.
יהופיץ המקפץ  |  07.09.15