עמידר יוזמת פינוי־בינוי בלוד; הדירות החדשות ימכרו בעד 1.3 מיליון שקל
החברה תבנה 930 דירות גדולות במקום 114 דירות קטנות בשכונת נימרוב. 10% מהן יוקצו לדיור הציבורי, ודייריהן יקבלו סיוע גם בתשלומי ועד הבית
חברת עמידר ממצבת את עצמה כאחד השחקנים המשמעותיים בתחום הפינוי־בינוי, עם קידומו של פרויקט לבניית 930 דירות בלוד - כך נודע ל"כלכליסט". כיום עומדים על השטח - שגודלו 27.7 דונם והוא ממוקם בין הרחובות פנקס, נימרוב ושלמה המלך בעיר - ארבעה בניינים ובהם 114 דירות שכמחציתן מיועדות לדיור ציבורי. במקומם מתכננת החברה להקים שבעה מגדלים בני 22 קומות, ש־10% מהדירות בהם יוקצו לדיור הציבורי והיתר יועמד למכירה בשוק החופשי. הפרויקט נמצא בהליכי תכנון והגשה לוד"ל, והעבודה עליו צפויה להתחיל במהלך 2017.
קראו עוד בכלכליסט
עמידר תקים שני בניינים בטרם תחל בפעולות ההריסה, ולאחר מכן תהרוס ותבנה בהדרגה את יתר המבנים. הדירות במתחם הקיים נבנו בשנות השישים בסגנון מיושן ובשטח ממוצע קטן יחסית של 51 מ"ר. במקומן ייבנו בפרויקט החדש דירות של 3–5 חדרים בגודל 88–131 מ"ר, שלכל אחת מהן מרפסת ושתי חניות.
הפרויקט נאמד בעלות של 700 מיליון שקל וימומן ממכירת הדירות שייבנו. ההערכה היא שממוצע מחירי הדירות ינוע בין 980 אלף שקל ל־1.3 מיליון שקל, מחירים שהוערכו בהתאם לעסקאות שנעשו בשלוש השנים האחרונות במתחמים סמוכים שעברו פיתוח משמעותי - מתחם סיטי גינדי ברמלה, מתחם לוד הצעירה ופרויקטים חדשים בשכונת רמת אלישיב בלוד.
"במסגרת ההכרה בקושי של דיירי הדיור הציבורי לעמוד בהוצאות כספיות עודפות, עמידר תתאים את הדירות החדשות לקריטריונים המעוגנים בזכאותם כדי למנוע מהם תשלום נוסף עבור שכר הדירה החודשי", מסביר עו"ד ד"ר יצחק לקס, יו"ר עמידר. "גם בנושא תשלומי ועד הבית אנו מטפלים. תוקם קרן לעשר שנים לפחות, שתסייע ללקוחותינו במימון ההפרשים של תשלומי ועד הבית במבנים החדשים".
בימי כהונתו של שר הבינוי הקודם אורי אריאל הוחלט להפוך את עמידר לזרוע הביצוע של הממשלה בתחום הבנייה. הפרויקט בנימרוב אינו היחיד שבמסגרתו עמידר מקדמת פינוי־בינוי, אך הוא בין הגדולים והמתקדמים של החברה. עמידר מקדמת במקביל פרויקטים נוספים ברחבי הארץ, בעיקר באזורי הביקוש שבהם יש היתכנות כלכלית - כך למשל הפרויקט לבניית 4,000 דירות בשני מתחמים בקריית גת, שנחשף בעבר ב"כלכליסט".
"הפרויקטים האלה נועדו להגדיל את מלאי הדירות במדינת ישראל. את הרווחים מהפרויקט בלוד ואחרים כדוגמתו נייעד לרכישת דירות נוספות לזכאים ולשיפוץ מסיבי של הדירות הקיימות", מסכם לקס. "יהיה נכון ליצור תמהיל בין האוכלוסייה החזקה לאוכלוסייה הפחות חזקה, ולכן לא נאכלס בפרויקטים מהסוג הזה רק את לקוחות הדיור ציבורי, אלא את כלל האוכלוסייה. כך נעצים גם את לקוחות הדיור הציבורי וגם את השכונות עצמן".
6 תגובות לכתיבת תגובה