אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה מצביעים לפוליטיקאים רמאים? צילום: בלומברג

למה מצביעים לפוליטיקאים רמאים?

פרופסור יקר,הבחירות בארצות הברית יתקיימו בשנה הבאה, ובין המועמדים נכללים שקרנים שנתפסו, שחצנים נפוחים וריקים ומפרי הבטחות סדרתיים. לא הייתי מבלה שעה במחיצת האנשים האלה, אבל יש אמריקאים שרוצים אותם לארבע שנים. האם כבר לא אכפת לנו מיושר ומאמינות? דניאל

10.09.2015, 07:43 | דן אריאלי

דניאל היקר,

 

אמינות היא בהחלט תכונה שחשובה לאמריקאים, בעיקר בתקופת בחירות. אבל האמינות נתפסת כאן באופן קצת שונה ממה שאתה חושב. לעתים קרובות, הדבר שהכי חשוב למצביעים בארצות הברית הוא עד כמה הפרצוף של המועמד אמין. מבחינה זו, הבעת הפנים חשובה לא פחות מאשר רקורד העשייה.

הפסיכולוג אלכס טודורוב מאוניברסיטת פרינסטון ערך בנושא הזה כמה ניסויים. באחד מהם הוא הראה לסטודנטים לתואר ראשון תצלומים של מועמדים למשרות ציבוריות בקנדה, וביקש מהם לדרג את האמינות של כל מועמד רק על סמך התצלום. הסטודנטים לא ראו את האנשים האלה לפני כן, ולא ידעו כלום על הבחירות המקומיות בקנדה. אבל הם דירגו.

בשלב הבא, ד"ר טודורוב השווה את תוצאות הדירוג של הסטודנטים לתוצאות ממערכות בחירות מקומיות קודמות שבהן המועמדים השתתפו. הוא גילה שהסטודנטים חזו בדיוק של יותר מ־90% את תוצאות הבחירות. נראה שגם בוחרים קנדים מעריכים את הפוליטיקאים שלהם בעיקר על בסיס החזות החיצונית.

דונלד טראמפ, מועמד לראשות המפלגה הרפובליקאית בארה"ב, צילום: איי אף פי דונלד טראמפ, מועמד לראשות המפלגה הרפובליקאית בארה"ב | צילום: איי אף פי דונלד טראמפ, מועמד לראשות המפלגה הרפובליקאית בארה"ב, צילום: איי אף פי

אנחנו אוהבים לחשוב שאנחנו מעריכים פוליטיקאים לפי המדיניות, הניסיון או היושרה שלהם. בפועל, המצב שונה לגמרי, ולא רק בארצות הברית ובקנדה. לדעתי כולנו מבצעים את השיפוט הרגשי הזה. אולי כדאי שנקדיש עוד כמה דקות ביום כדי לבדוק מה הפוליטיקאים האלה באמת אומרים, כותבים ועושים, ואיך הם באמת מצביעים, ולא נסתפק בנאומים המוצלחים שלהם.

שאלות לדן אריאלי askdan@calcalist.co.il

תגיות