אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופטימל פלוס מחולון גייסה 40 מיליון דולר צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

אופטימל פלוס מחולון גייסה 40 מיליון דולר

החברה שפיתחה מוצר שבודק ומאתר שבבים תקולים גייסה את מרב הסכום מקרן ההשקעות הפרטיות האמריקאית KKR. המייסד דני גלוטר: "מטרת הגיוס היא להתרחב לשוק הניידים"

10.09.2015, 07:57 | מאיר אורבך

דני גלוטר, מייסד ומנכ"ל אופטימל פלוס , צילום: עמית שעל דני גלוטר, מייסד ומנכ"ל אופטימל פלוס | צילום: עמית שעל דני גלוטר, מייסד ומנכ"ל אופטימל פלוס , צילום: עמית שעל

חברת הטכנולוגיה הישראלית אופטימל פלוס גייסה 40 מיליון דולר, רובם מקרן ההשקעות הפרטיות האמריקאית KKR, כך נודע ל"כלכליסט". מאז 2007 זה הוא הגיוס הראשון של החברה שפיתחה מערכת שמתחברת לקווי ייצור של שבבים ומבצעת אנליזה לאיתור שבבים תקולים.

עם לקוחות אופטימל פלוס נמנות חברות השבבים המובילות בעולם כמו TSMC, קוואלקום, ברודקום, AMD, מארוול ו־Nvidia. לפי ההערכות, גם תאגיד הענק אינטל נעזר בשירותיה.

עד היום גייסה החברה 30 מיליון דולר מהקרנות הישראליות כרמל ונצ'רס, אוורגרין ופיטנגו, שהשתתפו גם הן בגיוס הנוכחי.

הגיוס של אופטימל פלוס הוא חלק ממגמת גיוסים בעשרות מיליוני דולרים לחברות בשלבי צמיחה. חברות נוספות שגייסו סכומים ניכרים בעת האחרונה הן קווילט, שגייסה 25 מיליון דולר, ואאוטבריין, שגייסה 50 מיליון דולר.

שוק של 10 מיליארד דולר

"אני מגלה את השבבים הלא טובים בין השבבים שנחשבים טובים, ואת השבבים הטובים בין השבבים שנחשבים לא טובים", מסביר ל"כלכליסט" דני גלוטר, מנכ"ל ומייסד החברה. "לפי הסטטיסטיקה שלנו, כל שנה עוברים אצלנו כ־30 מיליארד שבבים, מתוכם כ־1% תקולים. לחברה כמו קוואלקום שווי טעות כזה הוא כ־150 מיליון דולר".

הכנסות החברה נאמדות בעשרות מיליוני דולרים לשנה. לדברי גלוטר, השירות שהוא מספק לחברות הוא כה יקר ערך, שרבות מהן מוכנות לשלם את התשלום מראש ואף לחתום על חוזים לתקופות ארוכות במיוחד.

"כשחברה מספקת שבבים ללקוחות כמו אפל או סמסונג, היא נדרשת לשאת בעלויות במקרה של מכשירים תקולים. לכן האינטרס של היצרניות הוא להקטין למינימום את מספר המכשירים התקולים. עם הקיטון שחל בשנים האחרונות במספר יצרניות הסלולר הגדולות, הפכו חברות השבבים לתלויות במספר מועט של יצרניות ולא יכולות עוד להרשות לעצמן לאבד לקוחות. לכן חשיבות כלי הניתוח שלנו חשובה להן מאוד".

על השאלה מדוע נזקקה החברה לגיוס כה גדול אחרי זמן רב שבו לא גייסה כסף משיב גלוטר כי "המטרה של הגיוס הנוכחי היא הרחבת השוק שאנחנו פועלים בו והכנסת מערכות הניתוח שלנו לשוק המכשירים הניידים, מה שיאפשר לנו להתרחב משוק של מיליארד דולר לשוק של כ־10 מיליארד דולר לפחות".

כניסה לשוק המכשירים הניידים תאפשר לאופטימל לפנות ליצרניות של סמארטפונים וטאבלטים ולהציע לבדוק את המכשירים לפני יציאתם לשוק, ובכך למנוע יציאה של מכשירים תקולים. "אנחנו רוצים להיות מערכת הבקרה של איכות ואמינות המערכות האלקטרוניות", מסביר גלוטר.

המטרה: הנפקה בתוך 3 שנים

 

"התרחבות לשוק גדול הביאה אלינו התעניינות רבה של בנקי השקעות שונים ובהם KKR שעשו בדיקה מעמיקה והבינו את המעמד שלנו בקרב חברות מובילות", אומר גלוטר, "כיום אנחנו נמצאים בכל המפעלים שמייצרים שבבים. חברות כמו קוואלקום ואחרות דורשות שנהיה חלק מכל תהליך ייצור, וכך אנחנו מהווים חלק בסיסי מהמערך שלהם".

"אנחנו נמצאים בתקופה של גיוס כוח אדם. לפני כשנה היינו 130 עובדים, היום יותר מ־200 ואנחנו רוצים לגייס עוד כ־100, בייחוד אנשי תוכנה של ביג דאטה, תוכנה ואלגוריתמיקס", מוסיף גלוטר.

על פי הערכות, החברה מכניסה כיום עשרות מיליוני דולרים בשנה, סכום שצפוי לגדול משמעותית עם התרחבות החברה לתחום החדש.

"אני מקווה שאנחנו הולכים להנפקה בתוך שלוש שנים", אומר גלוטר, "אנחנו אמנם גדלים בקצב אטי יחסית לחברות אינטרנט אחרות כמו אאוטבריין או טאבולה, אבל במקרה שלהן כניסה של מתחרה כמו גוגל לענף שלהן תגמור אותן; ואילו אצלנו חסם הכניסה גבוה מאוד, וחברה שתרצה להיכנס לתחום שלנו תזדקק לשנים של פיתוח".

לדבריו, "ייתכן שנעשה גיוס גדול נוסף אם נחליט לרכוש חברה אחרת. אנחנו בוחנים כיום הרבה חברות, ואם נמצא אחת מתאימה, נרכוש אותה".

תגיות