אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הליגה הרוסית הפכה לליגה שמוכרת את כוכביה צילום: רויטרס

הליגה הרוסית הפכה לליגה שמוכרת את כוכביה

לפי אתר הכדורגל הגרמני transfermarkt.de. הקבוצות הרוויחו 34.2 מיליון יורו לאחר ש-188 שחקנים עברו הקיץ מהמועדונים שלהם עבור תשלום העברות כולל של 51,131,000 יורו

10.09.2015, 15:21 | שירות כלכליסט

ליגת הכדורגל הרוסית הפכה מ"קונה" ל"מוכרת", כך לפי אתר הכדורגל הגרמני transfermarkt.de. הקבוצות הרוויחו 34.2 מיליון יורו לאחר ש-188 שחקנים עברו הקיץ מהמועדונים שלהם עבור תשלום העברות כולל של 51,131,000 יורו. במקביל, הקבוצות הוציאו 17,930,000 יורו על רכישת 177 שחקנים חדשים.

קראו עוד בכלכליסט

משבר הרובל הוביל לכך שחלק מהקבוצות עומדות בפני חוסר ודאות פיננסי, שכן מרבית השחקנים מרוויחים משכורת במטבע זר, צילום: רויטרס משבר הרובל הוביל לכך שחלק מהקבוצות עומדות בפני חוסר ודאות פיננסי, שכן מרבית השחקנים מרוויחים משכורת במטבע זר | צילום: רויטרס משבר הרובל הוביל לכך שחלק מהקבוצות עומדות בפני חוסר ודאות פיננסי, שכן מרבית השחקנים מרוויחים משכורת במטבע זר, צילום: רויטרס

לשם השוואה, בקיץ שעבר קבוצות הפרמיירליג הרוסי הוציאו 78.785 מיליון יורו על 184 שחקנים, והרוויחו רק 37.7 מיליון יורו ממכירת 186 שחקנים, כך שבסוף חלון ההעברות היו בגירעון של 41.085 מיליו יורו. מאז, אירועים גיאופוליטיים כמו המשבר באוקראינה, הסנקציות שהוטלו על הכלכלה הרוסית והיחלשות הרובל, פגעו בצורה קשה במועדונים הרוסים.

משבר הרובל הוביל לכך שחלק מהקבוצות עומדות בפני חוסר ודאות פיננסי, שכן מרבית השחקנים מרוויחים משכורת במטבע זר. איגוד הכדורגל הרוסי הגה תכנית פעולה לתיקון מצבן הפיננסי של הקבוצות בליגה. על פי דיווח ב- Futbolgrad הטיוטה כוללת גם החלת תקרה לשכר: ההוצאות האישיות הכוללות של המועדון (המשכורות, כולל מס הכנסה אישי) לא יכולות להיות גבוהות ב-75% מכלל ההכנסות ב-2015, וב-2016 השיעור יצטמצם ל-70%, ב-2017 -65% וב-2018 וכל שנה לאחר מכן ל-60% מכלל ההכנסות.

עם זאת, עד כה ההתעסקות המתמשכת עם החוקים הובילה לחוסר ודאות בחלק מהקבוצות. הרגולציה הפיננסית החדשה וההגבלות על זרים מקשים על המועדונים לתכנן את ההרכבים לעונה הנוכחית, זה נכון במיוחד בהתחשב בעובדה שהמחוקקים באיגוד הכדורגל הרוסי נוטים להכריז על תכניות שאפתניות ובסוף מצמצמים אותן.

קבוצת זניט סנט פטרבורג היא דוגמה נעולה לאופן שבו השינויים הנוכחיים משפיעים על הקבוצות: זניט מכרה לאחרונה את חוזה סלומון רונדון לקבוצת הפרמיירליג ווסט ברומיץ' אלביון עבור 12 מיליו ליש"ט. השחקן לא היה מרוצה מדקות המשחק המעטות שקיבל, שכן הוא נשאר על הספסל פעמים רבות לאחר שההתאחדות השיקה הגבלה חדשה של 6+5 על שחקנים זרים, שמאפשרת שיהיו רק 6 שחקנים זרים על המגרש. בקיץ שעבר זניט הוציאה 22.8 מיליון יורו על שחקנים חדשים, אך הקיץ הזה שמרה הקבוצה על שקט יחסי בשוק ההעברות והחתימו שלושה שחקנים בלבד – ביניהם שחקני הנבחרת הרוסית ארטיום דזיובה מספרטק מוסקבה וארתור יוסופוס מדינמט מוסקבה.

אסטרטגיית ההעברות הזו הובילה כבר למחלוקת רצינית בין הקבוצה והמאמן הראשי שלה, אנדרה וילאש בואש.

תגיות