אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אייפד Pro: אנטי-תזה יצירתית לתפיסת המובייל של אפל

פרשנות

אייפד Pro: אנטי-תזה יצירתית לתפיסת המובייל של אפל

עם חשיפת האייפד הראשון, אמר סטיב ג'ובס שאנשים לא אוהבים סטיילוסים; אמש, חשפה אפל טאבלט ענק ולו עט חכם, בניגוד לתפיסה הזו. מה נשתנה מאז, עבור מי נועד המכשיר והאם אפל עושה כאן טעות - או שמדובר בהברקה חדשה?

10.09.2015, 14:36 | עומר כביר
ההשקה הגדולה של אירוע אפל אמש, תרתי משמע, הייתה האייפד פרו - דגם אייפד חדש עם מסך 12.9 אינץ', שמגיע עם סטיילוס (שזכה לשם האומלל Apple Pencil) ומקלדת פיזית אופציונליים. באירוע הוצגו אייפונים חדשים, יכולות מעניינות של ממיר האפל TV וגם תוספות חביבות לאפל ווטש - אך הטאבלט המגודל היה זה שגנב את ההצגה.

קראו עוד בכלכליסט

במבט ראשון, האייפד הזה והמוצרים שנלווים אליו הם האנטי-תזה לכל מה שאפל מייצגת. האייפון המקורי התהדר בכך שהוא לא נזקק למקלדת פיזית והחזון שקידמה אפל סביב האייפד והטאבלטים הוא שמדובר במכשיר קטן דיו כדי להיכנס לכיס פנוי בתיק לא גדול - דבר כבר לא אפשרי עם מסך בגודל של מחשב נייד ממוצע. והסטיילוס? הוא זכה לקטילה אישית מסטיב ג'ובס, באירוע חשיפת האייפון המקורי ב-2007. “מי רוצה סטיילוס", אמר ג'ובס. “צריך לקום כדי להביא אותם ולהחזיר למקום, מאבדים אותם. איכס, אף אחד לא רוצה סטיילוס. אז בואו לא נשתמש בסטיילוס".

הסטיילוס של אפל הסטיילוס של אפל הסטיילוס של אפל

שמונה וחצי שנים מאוחר יותר, אפל תעשה עכשיו הכול כדי לשכנע אתכם שמה שאתם הכי רוצים בעולם זה אייפד עם מסך ענק, מקלדת וסטיילוס. מה הסיבה לשינוי הזה? כדי להבין אותה, צריך קודם לענות על השאלה מה הוא האייפד פרו.

אייפד פרו אייפד פרו אייפד פרו

התשובה למחשבי ווינדוס 10

אפל טוענת שהוא טאבלט עם מסך גדול מאוד. טענה זו פשוט לא מחזיקה מים. טאבלט הוא מכשיר מובייל שאמור להיות נוח לתפעול בשתי ידיים - אחת אוחזת, שנייה מתממשקת. ב-12.9 אינץ', קל כל שיהיה, האייפד פרו פשוט גדול מדי לתפעול בשתי ידיים. אז מה הוא כן? הוא התשובה של אפל למחשבים ההיברידיים, אלו שיכולים לתפקד הן כמחשב נייד והן כטאבלט בשעת הצורך.

כמעט כמו מחשב היברידי כמעט כמו מחשב היברידי כמעט כמו מחשב היברידי

המחשבים ההיברידיים קיימים כבר כמעט עשר שנים אבל לא השיגו הצלחה משמעותית; בתחילה היו יקרים מאוד ויועדו למשתמשים ארגוניים. גם כשהופיעו בשוק גרסאות זולות ונגישות יותר, הן הריצו בתחילה את ווינדוס ויסטה ו-7 שלא ניצלו נכון את מסך המגע ובהמשך – את ווינדוס 8, שהציבור פשוט לא אהב. ווינדוס 10, עושה רושם, מתקבלת בזרועות פתוחות יותר ויכולה להוות פלפטורמה להזנקת המחשבים ההיברדיים. אפל, ייתכן, חששה להישאר מאחור והציגה את החזון שלה לקטגוריה עם האייפד פרו.

מחזירים את הצבע ללחיי האייפד

אז למה לא לקרוא לו פשוט מחשב היברידי? ראשית, כי אפל בנתה האסטרטגיה הנוכחית שלה על בידול מובהק בין מחשב למובייל - עם מערכות הפעלה ותצורות נפרדות. מאסטרטגיה שכזו לא נסוגים כל כך מהר.

הסיבה השנייה, ואולי החשובה יותר, היא שאחרי כמה רבעונים רצופים של צניחה במכירות האייפדים, אפל הייתה חייבת לעשות מהלך שיחזיר לקטגוריה את הצבע ללחיים. ואם אי אפשר לשכנע אנשים לקנות טאבלטים, אפשר פשוט למכור להם מחשב נייד (מכירות המקים דווקא עולות מרבעון לרבעון) ולקרוא לו אייפד. לפחות הדו"חות יראו ורודים יותר.

תגיות