אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשמית: איירון סורס קנתה את סופרסוניק בכ-200 מיליון דולר צילום: תומי הרפז

רשמית: איירון סורס קנתה את סופרסוניק בכ-200 מיליון דולר

העסקה הושלמה: איירון סורס דיווחה כי השלימה את המו"מ מול חברת הפרסום במובייל של גיל שהם ואריק צ'רניאק. לפי הערכות, העסקה מורכבת מעד 50 מיליון דולר במזומן והיתרה במניות איירון סורס

10.09.2015, 15:25 | אסף גלעד

איירון סורס חותמת אחר-הצהריים באופן רשמי (ה') את רכישת הסטארט-אפ הישראלי סופרסוניק של גיל שהם ואריק צ'רניאק, לאחר חודשים ארוכים של משא ומתן. המגעים בין החברות נחשפו לפני כחודשיים.

קראו עוד בכלכליסט

כעת השלימו החברות את המו"מ והודיעו על חתימת העסקה. החברות סירבו להתייחס לסכום העסקה, אך לפי ההערכה היא נאמדת ב-150 עד 200 מיליון דולר, מתוכם מרכיב מזומן של כ-40-50 מיליון דולר והשאר במניות איירון סורס. 

עובדי סופרסוניק, צילום: תומי הרפז עובדי סופרסוניק | צילום: תומי הרפז עובדי סופרסוניק, צילום: תומי הרפז

לאחר המיזוג, החברה המשותפת תעסיק 800 עובדים, 550 עובדי חברת איירון סורס ועוד 250 עובדי סופרסוניק שככל הנראה יעבדו ככל הנראה במשרדים שונים: איירון סורס ברחוב לילינבלום בתל אביב וסופרסוניק במגדל שלום. 20 עובדי איירון סורס בסן פרנסיסקו יצטרפו למשרד הגדול יותר של סופרסוניק בעיר, בו כשישים עובדים.

לפי עומר קפלן, המשנה למנכ"ל איירון סורס, המהלך יהפוך את החברה הממוזגת לחברת הפרסום והמלצות המובייל העצמאית הגדולה בעולם עם הכנסות שמוערכות ב-450 מיליון דולר. "בתחום ישנה קונסולודציה של חברות ומפתחי האפליקציות כבר לא מוכנים כמו בעבר לעבוד עם חמישה או עשרה ספקי מונטיזציה והפצה של אפליקציות. הם רוצים לעבוד עם שותף אחד שיוכל לתת להם גם טכנולוגיה וגם יכולת לצמוח, והחברות היחידות שיכולות לשרת אותן הן גוגל ופייסבוק וחברה כמו איירון סורס שהיא עצמאית ויודעת לפתח פתרונות שהם מותאמים למפתחים ולא למכור להם מוצר מדף".

"עם סופרסוניק נגיע למיליארד משתמשים בחודש שמקבלים מאיתנו המלצות מובייל, והנתון הזה יהפוך אותנו, לפי מה שאנחנו מיודעים, לחברת המובייל העצמאית הגדולה בעולם".

המלצות תוכנה שנשענות על הרגלי המשתמש

איירון סורס החלה כמנוע משוכלל להפצת תוכנות חינמיות ברשת, בהן אנטי וירוסים, קוראי PDF ומשחקים - וייצרה את מרבית ההכנסות שלה מהורדות למחשב האישי. בשנים האחרונות היא צומחת הודות למנוע ההמלצות לאפליקציות מובייל בשם MobileCore שפיתחה, המאפשר למפתחי אפליקציות לייצר הכנסות מהמלצות על אפליקציות אחרות. המנוע מזהה דפוסי התנהגות ומייצר המלצה מפולחת למדי. לדוגמא, משתמש שנוטה לשחק יותר במשחקי קז'ואל בטלפון החכם שלו, יקבל המלצות רבות יותר של משחקים במנוע.

אחד ממוצרי איירון סורס, שמשפר אינטראקציה בין משתמשים ומפרסמים אחד ממוצרי איירון סורס, שמשפר אינטראקציה בין משתמשים ומפרסמים אחד ממוצרי איירון סורס, שמשפר אינטראקציה בין משתמשים ומפרסמים

בין השותפות של איירון סורס נמנות ענקיות מובייל כגלו, זינגה ולונג טייל. היקף האפליקציות שעושות שימוש במנוע ההמלצות מוערך בכ-70 אלף. 70% מהכנסות איירון סורס מגיעות מהמלצות על תוכנות ל-PC ואפליקציות מובייל, ו-30% הנותרים מגיעים מפרסום אפליקציות בפרסום חכם ומפולח ברשתות פרסום אוטומטיות.

 סופרסוניק הוקמה עם טכנולוגיה שביקשה לשכנע משתמשים לצפות בפרסומות בפייסבוק תמורת נקודות, ובשנים האחרונות הטילה את כל יהבה על הדבר הבא: פרסום במובייל. כיום היא נחשבת לאחת החברות הבודדות בעולם שפונה לאולפני האפליקציות הגדולים ומשכנעת אותם להתקין את המערכת שלה שמנהלת את כל היבטי הפרסום על גבי האפליקציה: היא מחליטה אילו פרסומות יוצגו, לאיזה משתמש, כמה ומתי. בכך היא מתחרה בענקיות כמו Mopub שנרכשה על ידי טוויטר, רוביקון ובפייסבוק עצמה.

מייסדי סופרסוניק, שבעבר הקימו את פורטל הווידאו מטהקפה, הפכו את החברה למתמחה בפרסומות וידאו במודל מיוחד - צפו בפרסומת וקבלו נקודות באפליקציה שבה אתם משתמשים. מסיבה זו הפכה סופרסוניק לפלטפורמת הפרסום המועדפת על ענקיות משחקים כמו זינגה, קינג ו-EA. השיטה עובדת כך: באמצע משחק מופיעה פתאום אפשרות לצפות בפרסומת להורדת משחק אחר. המשתמש יקבל נקודות בונוס במשחק שבו הוא נמצא כרגע אם יבחר לצפות בפרסומת, ועוד נקודות אם יוריד את האפליקציה. לצד חברות המשחקים נעזרות בשירותיה של סופרסוניק גם טוויטר, סקייפ, אקספדיה, Hotels.com ואחרות.

המתחרות הגדולות: גוגל ופייסבוק

קפלן מסביר כי הטכנולוגיות שתי החברות משלימות אחת את השניה. "לסופרסוניק יש את טכנולוגיית המונטיזציה באמצעות וידאו הטוב ביותר בשוק היום. הם נותנים טכנולוגיה למפתחים שיכולה להציג למשתמשים פרסומות וידאו וזהו מוצר שלא קיים באיירון סורס. עכשיו, נוכל להציע למפתחים את כל מה שהם צריכים בפעם אחת".

לאיירון סורס הממוזגת צפויה כעת תחרות קשה מצד פייסבוק, שהשיקה לאחרונה את שירות Audience Network, רשת פרסום למפתחי אפליקציות הממוקדת באוכלוסיות יעד גרנולריות. אבל התחרות קיימת לא רק מכיוון ענקיות כמו פייסבוק וגוגל, אלא מצדן של חברות קטנות יותר כמו Inmobi ו-AppLoniv. באיירון סורס טוענים כי בניגוד לענקיות, יכולת הפילוח שלהם גבוהה יותר מזו של החברות הקטנות והיכולת להתאים את מנועי ההמלצות לדרישות המפתחים גדולה יותר.

היקף ההכנסות המשולב של איירון סורס ושל סופרסוניק מגיע כעת ל- 450 מיליון דולר בשנה. ולמרות שמדובר בסכום גדול, איירון סורס עדיין אינה חברת האינטרנט הגדולה בישראל. חברת משחקי הקזינו פלייטיקה מאפילה עליה, עם הכנסות שנתיות של 540 מיליון דולר בכל 2014, ועם הכנסה חציונית של 330 מיליון דולר לשנה זו, מה שצפוי להביא אותה להכנסות של כ-700 מיליון דולר עד סוף השנה.

תגיות