אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הנפט עשוי לרדת ל-20 דולר לחבית, עודף ההיצע משמעותי" צילום: shutterstock

"הנפט עשוי לרדת ל-20 דולר לחבית, עודף ההיצע משמעותי"

בגולדמן זאקס חתכו את התחזית ל-2016 - ל-45 דולר לחבית בממוצע, לעומת התחזית הקודמת ממאי שעמדה על 57 דולר; סוכנות האנרגיה הבינלאומית: ייצור הנפט בקרב המדינות שאינן חברות באופ"ק יירד בשנה הבאה בשיעור הגבוה ביותר מזה למעלה משני עשורים

11.09.2015, 10:51 | בלומברג

האנליסטים בגולדמן זאקס הורידו את התחזית שלהם למחירי הנפט, על רקע ההערכה כי עודף ההיצע יימשך גם בשנה הבאה בשל עלייה בייצור מצד המדינות החברות באופ"ק.

קראו עוד בכלכליסט

הבנק הוריד את התחזית למחיר הנפט הגולמי מסוג WTI לרמה ממוצעת של 45 דולר לחבית, לעומת תחזית של 57 דולר לחבית שפורסמה במאי. בבנק הורידו גם את התחזית בנוגע לנפט מסוג ברנט ל-49.50 דולר לחבית מ-62 דולר.

"עודף ההיצע בשוק הנפט משמעותי יותר מכפי שהערכנו ולכן התחזית כעת היא שהמגמה הזו תימשך גם ב-2016", כתבו האנליסטים בדו"ח.

חביות נפט, צילום: בלומברג חביות נפט | צילום: בלומברג חביות נפט, צילום: בלומברג

לטענת האנליסטים, אם הייצור לא יואט, המחירים עשויים ליפול לרמה של 20 דולר לחבית. "ירידה כזו תהיה זמנית אך תעזור לאזן באופן מיידי בין ההיצע והביקוש", הסבירו.

מאז יוני, מחיר הנפט בניו יורק נחלש ביותר מ-25%, על רקע עודף ההיצע. בעוד חברות מובילות באופ"ק פועלות לבלימת הייצור, איראן מעוניינת להגדיל את האספקה לאחר הסרת הסנקציות. במקביל, היקף המלאי בארה"ב נותר על 100 מיליון חביות - מעל הממוצע העונתי בחמש השנים האחרונות. 

בתוך כך, סוכנות האנרגיה בינלאומית מעריכה כי ייצור הנפט בקרב המדינות שאינן חברות בארגון אופ"ק יירד בשנה הבאה בשיעור הגבוה ביותר מזה למעלה משני עשורים.

על פי הדו"ח החודשי של הארגון שפורסם היום, הייצור מחוץ למדינות החברות באופ"ק יפול ב-500 אלף חביות ביום ל-57.7 מיליון ב-2016. הירידה הזו תהיה החדה ביותר מאז 1992, לאחר קריסת ברית המועצות, אז נרשמה ירידה של מיליון חביות ביום.

צמצום הייצור במדינות שאינן חברות באופ"ק מצביע על כך שהאסטרטגיה של סעודיה להגן על נתח השוק של הקרטל על ידי הפעלת לחץ על היריבות עם מחירים נמוכים יותר "השיגה את התוצאה שתכננו", נכתב בדו"ח.

על פי ההערכות, ייצור פצלי הנפט בארה"ב יצטמצם בשנה הבאה בקרוב ל-400 אלף חביות ביום, שכן החוזים העתידיים עבור 2016 נסחרים ברמה הנמוכה מהמחיר הנחוץ למרבית הפרויקטים כדי לא להפסיד. תחזית זו מצביעה על שינוי מגמה, שכן עד יולי חזו בסוכנות כי אספקת פצלי הנפט בארה"ב תגדל ב-60 אלף חביות ביום ב-2016.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות