אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנגליה: מספר "תיירי הכדורגל" עלה ל-800 אלף בשנה

אנגליה: מספר "תיירי הכדורגל" עלה ל-800 אלף בשנה

לפי דו"ח חדש, התיירים שהגיעו במיוחד כדי לצפות במשחקי הליגות הבכירות, ובראשן הפרמיירליג, הכניסו לכלכלה המקומית 684 מיליון ליש"ט; מרבית התיירים הם מאירלנד, נורבגיה, שבדיה וארה"ב; מהם האיצטדיונים הפופולריים ביותר?

11.09.2015, 11:45 | שירות כלכליסט

 מספר התיירים המבקרים באנגליה כדי לצפות במשחק כדורגל בליגות הבכירות טיפס בשנה שעברה ל-800 אלף והכניס לכלכלה 684 מיליון ליש"ט, כך לפי דו"ח חדש שפורסם.

 מרבית האוהדים-תיירים הם מאירלנד (121 אלף), כשנורבגיה (93 אלף), שבדיה (58 אלף) וארה"ב (53 אלף) מדורגות אחריה.

קראו עוד בכלכליסט

אולד טראפורד של מנצ'סטר יונייטד ואיצטדיון אמירייטס של ארסנל היו המגרשים הפופולארים ביותר, ובכל אחד מהם ביקרו 109 אלף תיירים.

מנכ"ל הפרמיירליג ריצ'רד סקודמור אמר כי העלייה במספר התיירים "מאוד מעודדת". ואולם, ארגוני האוהדים טענו כי הנתונים, שפורסמו על ידי ארגון התיירות Visit Britain, רק מדגישים חששות שכבר יש להם לגבי הרכב האוהדים במגרשים, מחירי הכרטיסים וזהות המועדונים.

ל- Visit Britain יש שותפות עם הפרמיירליג במטרה לעודד תיירים לבקר בבריטניה כדי לצפות במשחקי כדורגל. הדו"ח האחרון שלה פורסם ב-2010, אז ביקרו במגרשים כ-750 אלף אוהדים. הסניף הנורבגי של מועדון האוהדים של ליברפול מעריך כי במשחקים גדולים מגיעים עד 1,500 נורבגים לאנפילד.

הפרמיירליג הוא מותג בינלאומי גדול, עם כ-1.2 מיליארד אוהדים ברחבי העולם, לפי הערכות. בהתאם, חוזי השידור הבאים צפויים להכניס מעל 2 מיליארד ליש"ט, אותם שילמו ערוצי השידור עבור החוזה הנוכחי הממשיך עד עונת 2016-17.

800 אלף התיירים שהגיעו בשנה שעברה לאנגליה כדי לצפות בכדורגל הוציאו 684 מיליון ליש"ט, עלייה של 89 מיליון ליש"ט מאז 2010. בממוצע, הם הוציאו 855 ליש"ט בכל ביקור, סכום הגבוה לעומת התיירים שלא צפו במשחקים והוציאו 628 ליש"ט בממוצע. כדורגל מתגלה גם כדרך טובה לעודד תיירים להגיע בחודשי החורף, אז מתקיימת עונת הכדורגל כסדרה. בין ינואר למרץ, 31% מהתיירים צפו במשחק לעומת 19% בין יולי לספטמבר. 73% מהתיירים שציינו כי המטרה העיקרית של הביקור הייתה לצפות בספורט, הלכו לצפות במשחק כדורגל.

נהגי המוניות במנצ'סטר, העמוסים יותר בימים של משחקי בית של מנצ'סטר יונייטד, הם עדות להיותו של הכדורגל מקור משיכה עצום לאזור. 10% מהתיירים בצפון מערב אנגליה, שם נמצאות מנצ'סטר וליברפול, מגיעים לאזור במטרה לראות כדורגל, לעומת 5.3% שמבקרים בצפון מזרח המדינה ו-1.3% בלבד בדרום מזרח.

"זה נהדר לראות את התפקיד החיובי של הכדורגל בהצגת אתרים מרכזיים באזורים שונים במדינה", אמרה שרת התיירות טרייסי קראוץ'.

איצטדיון אמירייטס , צילום: איי אף פי איצטדיון אמירייטס | צילום: איי אף פי איצטדיון אמירייטס , צילום: איי אף פי

טורה הנסן, מנכ"ל הסניף הנורבגי הרשמי של מועדון האוהדים של ליברפול, מספר כי הוא מבקר באנפילד כבר 30 שנה. סיפור האהבה החל בשנות ה-60 כשנורבגים רבים אימצו קבוצות אנגליות לאחר שמשחקי הליגה החלו להיות משודרים בטלוויזיה המקומית. הוא סבור כי מספר הטיסות הרב לבריטניה מקל על הביקורים. "זה נבנה כבר שנים רבות", אמר ל-BBC ספורט. "אחת הסיבות קשורה לכך שאיכות הכדורגל הנורבגי אינה גבוהה במיוחד. הכדורגל הבריטי תמיד היה פופולארי בנורבגיה, וזו גם מדינה שנחמד לבקר בה".

הביקוש לכרטיסים למשחקים באנפילד עלה בהתאם, אף שהאיצטדיון יכול להכיל עד 45,500 אוהדים לעומת 60 אלף באמירייטס ו-75,700 באולד טראפורד. הנסן (48), אומר כי האוהדים הנורבגים קונים לרוב כרטיסים ממחזיקי המנויים העונתיים, שחלקם בוחרים למכור בכל שבוע את המושב שלהם. הוא מוסיף כי יש דוגמאות לאוהדים שמשלמים על הכרטיסים דרך האינטרנט, ולא פוגשים את המוכרים באופן אישי. "הביקוש עצום, וחבל שזה קורה ככה, במיוחד מבחינת המקומיים בליברפול", הוא מציין.

עם זאת, ארגוני אוהדים חוששים כי מספר התיירים הרב במשחקי הפרמיירליג הוא אחד מהסיבות העיקריות לעלייה במחירי הכרטיסים - 13% מאז 2011  ו-1,000% מאז הקמת הפרמיירליג ב-1992.

לפי נתוני הפרמיירליג, תפוסת האצטדיונים עמדה בעונה שעברה על 96%.

הדו"ח לא כלל נתונים על ישראל, אבל לפי הערכות בסוכנויות הכרטיסים בארץ, יותר מ-60 אלף ישראלים יוצאים לחו"ל לצפות במשחקים; רבים מהם הולכים למשחקים של ברצלונה (כ-10,000), ונוספים - למשחקי צ'לסי, ארסנל, ווסטהאם ועוד.

האצטדיונים שאליהם מגיעים הכי הרבה אוהדים זרים:

אולד טראפורד, מנצ'סטר יונייטד: 109 אלף

אמירייטס, ארסנל: 109 אלף

אנפילד, ליברפול: 99 אלף

סטמפורד ברידג', צ'לסי: 80 אלף

וומבלי, נבחרת אנגליה: 51 אלף

וויט הארט ליין, טוטנהאם: 40 אלף

אצטדיון אתיחאד, מנצ'סטר סיטי: 33 אלף

קראבן קוטג', פולהאם: 30 אלף 

תגיות